Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Knuste kartofler med parmesan og timian.

21 kommentarer
Annonce, Nemlig opskrifter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Tilbehør

Lækre og rygende varme, knuste kartofler – direkte fra ovnen og med sprød top og en skøn smag af salt og krydderurter er et hit herhjemme hos os lige for tiden. Vi spiser dem som tilbehør til forskellige kødretter og også gerne til grillmaden – uhhhmm de er skønne til en lækker, grillet bøf eller en grillet culotte og så med en kold bearnaisedressing eller en hjemmelavet whiskeysauce og masser af blandet salat ved siden af. Skulle der blive et par stykker til overs – men det sker nu sjældent hos os, for det er virkelig de lækreste kartofler – så er de altså heller ikke ligefrem dårlige ovenpå en skive rugbrød som en variation over den klassiske kartoffelmad.

De knuste kartofler er super nemme at lave, for de skal i bund og grund bare koges og så masses let med bagsiden af en gaffel eller et kartoffelmos-jern. Faktisk kan man også bruge en rest kogte kartofler fra aftensmaden – eller man kan koge en stor portion kartofler og opbevare dem på køl, så der er til knuste kartofler flere dage i træk – men det er nemmest, hvis kartoflerne ikke er skrællede, da skrællen ligesom hjælper med at holde lidt sammen på det hele. Skrællen bliver desuden lækker og sprød i ovnen, men dermed ikke være sagt, at det slet ikke kan lade sig gøre, at lave knuste kartofler med kartofler der er skrællede – man skal bare være lidt mere forsigtig, når de masses ud.

Hvilke krydderurter der skal bruges, bestemmer man jo selv og i stedet for krydderurter kan man også bruge krydderier, fx paprika, BBQ krydderi eller chiliflager. Jeg har tidligere lavet denne her udgave af knuste kartofler med rosmarin og det smager også virkelig godt blot at drysse med olie og salt og så dryppe lidt eddike over kartoflerne, når de er færdigbagte – sådan lidt a la salt and vinegar chips. Og endelig skal man absolut ikke undervurdere en helt plain udgave bare med olie og havsalt.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

4,35 fra 44 stemmer

Knuste kartofler med parmesan og timian

Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 12 kartofler (gerne store kartofler – evt. bagekartofler)
  • 3 spsk olivenolie
  • 50 gr parmesan (friskrevet)
  • 1 bdt frisk timian (tørret timian kan også bruges)
  • salt

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne – de skal ikke skrælles. Kog kartoflerne helt møre, hæld vandet fra og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres kartoflerne flade med bagsiden af en gaffel, et kartoffelmosjern eller lignende – det gør ikke noget, at de falder lidt fra hinanden. 
    Pensl eller spray kartoflerne med olie og drys med friskrevet parmesan, timian og lidt salt. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde på toppen.
Man kan selvfølgelig lege med alle mulige andre smagsvarianter til de knuste kartofler, så det gælder bare om at slippe fantasien løs. 
Subscribe
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Michell
6 år siden

Hold nu op, hvor ser de gode ud! ? De skal helt klart prøves hurtigst muligt ?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Michell

Michell – Jeg lover, de er super gode og dejligt nemme at lave 🙂

Jenny
6 år siden

Jeg har lige skubbet kartoflerne i ovnen. Er spændt på at smage
Smagte nogle i samme stil hos min svigermor forleden. De smagte bare sååå godt. Og jeg har en kæreste der ikke er så tosset med alm. Kogte kartofler.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Jenny

Jenny – Uhhhh her i huset er de knuste kartofler også bare et kæmpe hit – og et dejligt alternativ til fx kogte eller almindelige ovnristede kartofler med lidt olie og krydderier. Det glæder mig, at I kan bruge opskriften 😀

Dorte
2 år siden
Svar  Jenny

Hvordan blev de

Louise
6 år siden

De skal helt sikkert serveres når vi får gæster på fredag! Kan man bruge smør istedet for olie eller vil det ødelægge sprødheden? 🙂 (elsker smør! Hihi 😉 )

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Louise

Louise – Det kan man godt, men jeg synes, de bliver mere sprøde, når der bruges olie – ligesom man aldrig ville drømme om at friturestege fx pommes frites i smeltet smør 😉 Dog kan du sagtens pensle dem med begge dele -så får de i hvert fald lidt smørsmag 😀

Didde
6 år siden

Jeg lavede disse til nytår. Jeg tilføjede pressede hvidløg i olien. De var super lækre. Tak for inspirationen ?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Didde

Didde – Uhh, de er også gode med hvidløg – i det hele taget er der ikke ret meget, som ikke smager godt til knuste kartofler 😀 Velbekomme 😀

Susanne
4 år siden

Hvor ser de lækre ud! 🙂
Kan de mon laves et par dage før, så de bare skal varmes lige inden servering?

Jesper
2 år siden

Kan man koge og knuse dem et par timer før de skal i ovnen.

Cecilie
2 år siden

Bliver de mindre sprøde hvis man undlader parmesan?

Ruth
1 år siden

5 stars
Kan man evt bruge kartofler fra dagen før? Også hvis de er skrællede?

Sofie
1 år siden

Ser virkelig lækre ud. ☺️ Hvor mange minutter skal kartoflerne ca. koge?

Bettina
2 måneder siden

Jeg vil lave dem imorgen til forstegt Svineskank.
Og, kartoflerne kan jo også varmes dagens efter hvis-
Der er nogle tilbage 👍