I forbindelse med dette her indlæg, som jeg skrev forleden dag, kom jeg ind på alle de squash, som vi har i haven og som bare vokser og vokser. Og at dømme ud fra Jeres søde kommentarer, så er vi bestemt ikke de eneste, som kan glæde os over en god squashhøst – er det ikke som om, at squash bare ikke kan mislykkes? Derfor har jeg nu været i gemmerne og fundet 7 gode opskrifter frem, som alle indeholder squash og dermed skulle der gerne være lidt inspiration, så vi kan få brugt så mange som muligt, at de skønne squash.
Vi lægger ud med en ret, som de fleste kender og kan lide nemlig fyldte eller farserede squash i fad med en krydret kødsauce. En klassiker, som de fleste kaster sig over, når squashplanten i haven begynder at give afkast men også en ret, som man godt kan køre lidt træt i, hvis den står på menuen uge efter uge. Og så er det, at man skal til at tænke i alternativer for at få brugt sine squash.
Jeg har for nyligt kastet mig ud i at lave squashfrikadeller for første gang og herhjemme har vi endnu ikke helt fået armene ned over resultatet. Hold nu fast, hvor er de frikadeller bare lækre – Morten troede ikke engang på, at de var vegetariske og helt uden kød, den første gang jeg serverede dem for ham. Frikadellerne kan enten spises som tilbehør til kødretter eller som grøn aftensmad på de kødfrie dage og jeg skal heller ikke afvise, at de vil være skønne som “bøf” i en burger eller sandwich.
Squashruller med ost og tomat i fad. Endnu et vegetarhit – i hvert fald herhjemme hos os, hvor vi spiser rullerne med lækker, frisk pasta, men skal det ikke være kødfrit, så fungerer rullerne også perfekt som tilbehør til krydrede hakkebøffer og grillet, marineret kylling.
Det er efterhånden et par år siden, at jeg første gang prøvede at tilføje squash i tynde skiver til en helt klassisk portion flødekartofler og siden er de flødebagte kartofler med squash altså gået hen og blevet så populære, at jeg også laver dem, når vi ikke har squash i haven. Kombinationen af kartofler og squash i den cremede flødesauce er virkelig lækker og et hit som tilbehør til de fleste kødretter. Kartoflerne kan i øvrigt også serveres som grøn aftensmad med en stor portion salat ved siden af.
De fleste af os kender vist til den klassiske råkostsalat med revet gulerod og en marinade af honning og citron- eller appelsinsaft, men det smager altså supergodt at tilsætte lidt squash, så det bliver til råkostsalat med gulerødder og squash.
Squash er eminent godt at tilsætte til både brød og boller, fordi det tilfører masser af fugt, som giver svampet og blødt bagværk, der ikke så nemt tørrer ud. Disse her lækre boller med squash og solsikkefrø er bestemt ingen undtagelse og så er de dejligt nemme at lave. Perfekte med syltetøj eller en skive god ost.
Dessert skal der til, så jeg vil slutte indlægget af med denne her forrygende lækre squashkage med flødeosteglasur. Kagen minder langt hen ad vejen om den klassiske gulerodskage, men guleroden er skiftet ud med revet squash og det giver altså et ret godt resultatet og en skøn og saftig kage. Mums.
Det ser godt nok lækkert ud!
Jeg vil lige skrive mig bag øret at det er god i boller, det tror jeg da jeg vil prøve i weekenden.
Tak for spændende læsning.
Christian – Det glæder mig, at du kunne bruge ideerne og jeg lover dig, at det giver superlækre boller, hvis der tilsættes lidt squash 😀