Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bananbrød – lækker opskrift på bananbrød.

2 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Vi herhjemme er nok ikke de eneste, der indimellem oplever, ikke at få spist bananerne i frugtskålen, før de pludselig er plettede og meget modne. Eller sagt på en anden måde, hvem har ikke haft en banan liggende, som er blevet glemt? Men så er det jo et held, er der er så mange skønne måder at bruge de overmodne bananer på. Som naturligt sødemiddel i vafler og pandekager og til kager. Og så selvfølgelig til et saftigt og svampet bananbrød, som er en kæmpe favorit.

Se også – Bananvafler I Bananmuffins I Banankage med chokolade

Nem opskrift på bananbrød.

Selvom det kaldes et brød, så er bananbrød jo nok mest en kombination af et brød og en kage. Og skal jeg være helt ærlig, så hælder jeg nok mest til at kalde det for en kage. Men det ændrer jo ikke på, at bananbrødet er helt oplagt til både eftermiddagshygge og aftenskaffe. Og som det søde indslag på weekendens morgenbord eller en del af en brunch. Evt skåret i tykke skiver og smurt med smør, syltetøj, peanutbukker eller nutella som en lækker morgenmads-sandwich. Personligt er jeg også vild med at riste en tyk skive på brødristeren og spise den med koldt smør. Men det bestemmer man jo selv.

Brødet er dejligt nemt at lave, da dejen blot skal røres sammen og bages. Og pga bananerne holder det sig lækkert og svampet i flere dage. Man kan derfor uden problemer lave det i forvejen. Og vil man være i rigtig god tid, så kan bananbrød faktisk også fryses.

Tip! Se mine bedste tips til skønne variationer af bananbrødet under opskriften. 

4,75 fra 4 stemmer

Bananbrød

Bagetid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

 • ½ dl olie (eller smeltet smør)
 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 2 modne bananer
 • 250 gr hvedemel
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk stødt kanel
 • ½ tsk stødt ingefær (kan udelades)

Fremgangsmåde

 • Hæld olie, æg og sukker i en skål og pisk det lyst og skummende.
 • Mos bananerne med en gaffel og tilsæt bananmosen til æggeblandingen.
 • Bland hvedemel, natron, bagepulver, salt, vanilje, ingefær og kanel og vend det i dejen.
 • Fordel dejen i en franskbrødsform foret med bagepapir.
 • Bag bananbrødet ved 175 °C (alm ovnfunktion) i ca. 1 time, indtil det er gyldent og gennembagt.
 • Lad brødet afkøle let på bageristen og server det lunt.
 • Brødet holder sig blødt og svampet i flere dage. Det kan desuden fryses.
Vil man gerne lave et bananbrød af den lidt grovere slags, så kan man erstatte 75-100 gr af hvedemelet med en grovere meltype. Fx fuldkornshvedemel, grahamsmel eller speltmel. 

Lækre variationer.

Dejen kan tilsættes alverdens former for fyld. Fx rosiner, tranebær, valnødder, hasselnødder, grofthakket chokolade, kokosmel og meget andet godt. Vil man gerne have et bananbrød, som er en smule groft og dermed lidt sundere, så kan ca 75-100 gr af hvedemelet  desuden erstattes af fuldkornshvede eller grahamsmel. Der kan ligeledes fordeles lidt god, smeltet chokolade på toppen af brødet, når det er afkølet. Men så vil jeg nok personligt mene, at vi efterhånden er derovre, hvor det skal kaldes for en banankage i stedet for et brød.

Udelader man chokolade, har brødet dog den store fordel, at det ligesom alt andet brød kan kommes i brødristeren. Og det er altså ret smart, hvis bananbrødet skulle risikere at blive en smule tørt,  inden man får det hele spist. Sådan en skive ristet bananbrød med koldt smør på er altså noget af det lækreste. Også selvom jeg sagtens kan finde på at komme en lille smule koldt smør smør på brødet, når det er helt friskbagt og lunt.

Modne bananer i en fart.

Der er ingen tvivl om, at man får det bedste resultat, hvis man bruger bløde og overmodne bananer til sit bananbrød. Efterhånden som  de modnes, udvikler bananerne en dybde i smagen og en skøn sødme, som er helt perfekt til brødet.

Desværre kan det være ualmindeligt svært at finde modne bananer i butikkerne. Som regel er bananerne mere grønne end gule, og man kan derfor komme til at lede meget længe, hvis trangen til bagværk med bananer er opstået sådan lidt spontant. Men så er der heldigvis et trick til at modne bananerne lidt hurtigere – man kan nemlig lægge dem i fryseren. Kulden gør bananerne mørke, og når de optøs vil de være bløde og “smattede” i konsistensen. Og det betyder, at de er perfekte til både bananbrød og kager.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Canan Kutluca
2 år siden

5 stars
Det er første gang jeg prøver at lave et bananbrød, og den kom ud så perfekt. Tak for opskriften.😊