Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Broccolisalat med granatæble – skøn salat.

6 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

På denne her tid af året, hvor det absolut ikke er sæson for hverken bær eller farvestrålende frugt og grønt, kan det godt indimellem knibe med et lækkert farvespil på tallerkenen og i salaterne. Men så er det jo godt, at vi har granatæblerne. Granatæblerne er i sæson fra det sene efterår, henover julen og resten af vinteren og de skønne frugter med den gyldentrøde og læderagtige skal er ikke bare gevaldigt fine i frugtskålen. De indeholder også de meste fantastiske og smagfulde kerner – søde, saftige, dybtrøde og smukke som de fineste rubiner. Helt perfekte i en broccolisalat med granatæble.

Herhjemme er det nok primært mig, som er vild med granatæbler, men Morten kan sandelig også være med. Vi spiser dem blandt andet ovenpå yoghurt og morgengrød, men de er også skønne som topping på en portion bananpandekager eller morgenmadsvafler og selvfølgelig i diverse salater.

Normalt er jeg absolut fortaler for, at en broccolisalat indeholder bacon og denne her opskrift på klassisk broccolisalat er da heller ingen undtagelse. Men når jeg engang imellem serverer broccolisalat som tilbehør til en hovedret, der indeholder bacon i forvejen, så dropper jeg det altså og finder i stedet på andre former for topping. Forleden dag blev det så en håndfuld af de smukke, rubinrøde granatæblekerner, hvilket ikke bare gjorde salaten fin at se på, men sandelig også bidrog med en lækker sødme og så har granatæblekernerne jo bare en fantastisk måde at “poppe” i munden på – som små saftbomber.

Der er mange måder at gribe granatæblet an på, når det kommer til at få kernerne befriet fra skallen. Man kan enten halvere “æblet” og derefter banke kernerne ud ved at hamre på ydersiden af skallen med en grydeske, eller man kan skære frugten i kvarte og pille frugtkødet ud med fingrene. Men granatæbler er supersaftige og man kan nemt ende med massevis af saft og røde stænk over hele køkkenbordet, så jeg foretrækker i stedet metoden, hvor man ridser i den tykke skal med en skarp kniv.

Først ridses skallen i toppen rundt om stilken – præcis ligesom når man skærer toppen af et græskar til græskarlygter. Derefter er det nemt lige at vippe skallen væk, så man kommer ind til kernerne. Så ridses skallen lodret i både fra toppen mod bunden langs de hvide lameller, præcis som hvis man fjerner skallen på en appelsin og så er det ellers bare at brække stykkerne fra hinanden og pille kernerne ud. Det kan være lidt svært at forklare, men der findes masser af videoer, fx på youtube, hvor teknikken demonstreres og det er helt klart den smarteste måde, hvis man vil undgå, at alt for meget frugtsaft løber ud. Kernerne kan så efterfølgende kommes i en lufttæt bøtte og de kan sagtens gemmes i en uges tid på køl.

5 fra 5 stemmer

Broccolisalat med granatæble

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk eddike (fx hvidvinseddike)
  • 3 tsk sukker
  • 1 broccoli (del i små buketter)
  • 1 rødløg (hakket)
  • 1 æble (skåret i tern)
  • 50 gr solsikkekerner
  • 50 gr granatæblekerner

Fremgangsmåde

  • Kom creme fraiche, mayonnaise, hvidvinseddike og sukker i en skål og rør det sammen. Smag til med salt og peber.
  • Kom broccolibuketter, hakket rødløg, æblestykker, solsikkefrø og halvdelen af granatæblekernerne i dressingen og vend rundt. 
  • Anret salaten i en skål og pynt med de sidste granatæblekerner.

Noter til opskriften.

 
Salaten kan sagtens laves i forvejen og trække på køl til servering. Vend salaten godt rundt lige inden servering, og vent med at pynte med granatæblekerner til salaten skal serveres.
 
Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Britta
6 år siden

Hej Anne-Kathrine
Har i dag lavet dine fiskefrikadeller, hele familien gav dem et stort plus,
Har også lavet din kyllingepie rigtig god ?
Tak for nogle gode opskrifter
Britta

Annette Haugaard
4 år siden

Hejsa
Håber det er okay, at komme med en super hurtigt og nemt måde, at løsne kernerne i granatæbler.
Man triller den bare på bordet, alt imens, at man med hånden lægger et lille pres på dem…..lige nøjagtig så lidt, at de ikke springer/flækker.
Ruller på alle sider, og det er nemt at mærke, når kernerne har sluppet.
Så skærer man dem i 2 halve, og så slipper de stort set sig selv fra skallen/kødet.

Prøv det, det er SÅ nemt 😀👍

Kh
Annette

Anna
3 år siden

5 stars
Lækker, lækker salat! Jeg fik på et tidspunkt en fantastisk broccolisalat, der ikke havde bacon i, og det er åbenbart en sjældenhed :|. Så da jeg fandt din opskrift, måtte jeg selvfølgelig prøve! Og den er blevet SÅ god, jeg er lidt stolt af mig selv, men det er selvfølgelig dig, der bør være stolt, haha.

Hav et rigtig godt nytår!