Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Chiagrød – nem opskrift på chia grød.

6 kommentarer
Brunch - opskrifter., Morgenmad, Sund mad
Gå direkte til opskriften

Chiagrød eller chiapudding. En lækker og cremet, kold “grød” som laves af chiafrø og en eller anden form for væde, som de supersunde, små frø kan suge til sig. En skøn morgenmad eller snack, som kan toppes med alt hvad hjertet kan begære af bær, nødder, tørret frugt, granola, hakket chokolade og meget andet godt. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Se også – Havregrød I Bananvafler I Køleskabsgrød med kakao

Opskrift på chiagrød med vanilje.

Chiafrø har en helt fantastisk evne til at suge væde til sig. Og frøene bidrager til en dejlig cremet konsistens, når de udrøres i væske som fx mælk, plantemælk, kokosmælk eller lign. og får lov til at trække i nogle timer.

Chiagrød er desuden supernem at lave. Man skal blot røre hele herligheden sammen om aftenen, og lade den hvile på køl natten over, og så er der lækker chiagrød til morgenmad. Helt oplagt både til hverdag og i weekenden, hvor chiagrød er et superlækkert indslag til en hyggelig brunch.

Tip! Se også tips til lækre variationer af chiagrød under opskriften.

4,50 fra 2 stemmer

Chiagrød

Hviletid4 timer
Samlet tid4 timer 10 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 4 dl mælk
 • 4 spsk chiafrø (ca 80 gr)
 • 3 dl skyr (jeg bruger vaniljeskyr)
 • 2 spsk citronsaft (kan udelades)
 • 1 spsk honning/sirup (kan udelades)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • evt. friske bær til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom mælk og chiafrø i en skål og pisk det sammen. Dæk skålen til og sæt den på køl – gerne natten over men minimum 4 timer.
 • Pisk chiagrøden grundigt igennem til en cremet masse. Tilsæt skyr og smag til med citronsaft, honning eller sirup og vaniljepulver.
 • Anret chiagrøden i 4 skåle eller portionsglas og pynt med friske bær.
 • Bliver der rester, så kan grøden sagtens holde sig 2-3 dage på køl. Den skal blot røres igennem inden servering. Chiagrød er ikke fryseegnet.
 • Tip! Lav chiagrød med hindbær, ved at mose 150-200 gr friske hindbær med en gaffel og vende dem i chiagrøden, så den bliver fint lyserød.

Lækre variationer af grød med chiafrø.

Chiafrø i sig selv smager ikke af særlig meget. Smagen i grøden kommer derfor udelukkende fra de øvrige ingredienser, og det står selvfølgelig enhver frit for at sammensætte sin egen favorit. Jeg rører gerne frøene ud i almindelig mælk, men plantemælk, kokosmælk og lignende er bestemt også en mulighed.

Derudover kan man tilsætte smag til grøden i form af vanilje, kanel, kakaopulver, honning, citronsaft og friske bær, for nu blot at nævne nogle eksempler. Jeg har brugt friske hindbær i ovenstående opskrift, men i teorien kan der bruges alle mulige former for bær. Det samme gælder frugtkompot og frosne bær, der kan røres i grøden inden servering.

Vær dog OBS på, at frosne (udenlandske) bær skal have et hurtigt opkog, inden de blandes i grøden. Faktisk varmebehandler jeg stort set alle former for frosne bær, inden jeg bruger dem. Medmindre der er tale om bær fra vores egen have, der er garanteret fri for bakterier.

Chiafrø og chiagrød.

Chiafrø blev oprindeligt blev dyrket i Syd- og Mellemamerika. Men af en eller anden grund forsvandt de næsten, indtil de igen kom frem i 1990’erne. Frøene er fyldt med kostfibre, protein og omega-3 fedtsyrer, hvilket nok har været medvirkende til, at de ikke bare er blevet “genopdaget”, men også er blevet voldsomt populære. Faktisk betegnes de i dag som superfood.

Frøene kan bruges til chiagrød, som topping, i smoothies eller i bagværk. Man skal dog være opmærksom på, at det anbefales højst at indtage 2 spsk chiafrø om dagen. 

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
7 år siden

Hvorfor er det nu at man anbefaler max at spise 2 spsk om dagen?

Lene
6 år siden

Må jeg lige indskyde, at de faktisk kan virke blodfortyndende. Det fandt vi ud af, da min mand i en periode var på blodfortyndende medicin. Da han havde spist godt af mine nybagte chia-knækbrød fik han konstant voldsom blodnæse. Jeg googlede lidt rundt omkring chia-frø og fandt ud af, at – udover deres supergode egenskaber – altså også kan virke blodfortyndende. 😉

Jette Katkjær
3 år siden

chiafrø kan det erstattes med andet