Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Feta kartofler – nem opskrift på kartofler.

0 kommentarer
Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Feta kartofler er nemt og lækkert tilbehør, der kan laves på et øjeblik. Og som selvfølgelig smager fantastisk. Kartoflerne er gode til både grillmad, bøffer og oksestege samt kylling og fisk. Og så kan de spises både til hverdag og fest. En nem måde at gøre lidt ekstra ud af tilbehøret på på en helt almindelig aften. Jeg bliver i hvert fald altid populær herhjemme, når jeg laver de lækre kartofler.

Feta kartofler – de nemmeste kartofler.

Feta kartofler er som sagt yderst simple at lave. Der er faktisk blot tale om små, ovnristede kartofler, som drysses med feta (salatost) og friskhakket persille lige inden servering. Nemt og utroligt lækkert. På denne her tid af året, bruger jeg små, nye kartofler. De små kartofler behøves ikke at blive skrællet først. Skallen er så tynd, at man sagtens kan nøjes med at skrubbe kartoflerne. Og så skal de bare vendes med olie, salt og peber og bages møre i ovnen.

Om vinteren kan man i stedet bruge store bagekartofler, som skæres ud i både. Hvorvidt man vælger at skrælle vinterkartoflerne, eller blot skrubbe dem grundigt, vil jeg lade være op til den enkelte. Men jeg er ret vild med ovnbagte kartofler med sprødt skind. Derfor er det yderst sjældent, at jeg skræller nogle former for kartofler, som efterfølgende skal i ovnen.

Lækkert kartoffeltilbehør – Flødekartofler I Bearnaisekartofler I Dobbeltbagte kartofler I Knuste kartofler

Tips til lækre variationer.

Jeg anbefaler, at man bruger en rigtig god, blød og cremet feta/salatost til kartoflerne. Fx hvid puck ost, som jeg selv er ret pjattet med. Men bryder man sig nu ikke om fetaost, så kan man i stedet vende kartoflerne med fintrevet parmesan, inden de kommes i ovnen. Det giver et superlækkert resultat og nogle dejligt sprøde kartofler med en fin, gylden overflade. Man kan også bruge forskellige former for grillost, som smuldres over kartoflerne til sidst. Det er især oplagt, hvis kartoflerne skal serveres som tilbehør til grillmad, og grillen alligevel er i gang.

Endelig kan man lege med selve krydringen af kartoflerne, inden de kommes i ovnen. Jeg har bare brugt salt og peber i nedenstående opskrift. Jeg bruger en rigtig lækker peberblanding og så får fetaosten og persillen ellers lov til at gøre resten af arbejdet. Dog kan man sagtens vende kartoflerne med tørret oregano, basilikum, timian, paprika, grillkrydderi eller lignende sammen med olien. Man kan også vælge at bruge en masse forskellige, friskhakkede krydderurter i stedet for at nøjes med persille. Og endelig smager det virkelig godt, at smide en håndfuld gode oliven eller soltørrede tomater på toppen.

5 fra 4 stemmer

Feta kartofler

Bagetid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk olie
  • 100 gr fetaost (salatost)
  • 1 bdt frisk persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skrub kartoflerne, dup dem tørre og halver dem.
  • Kom kartoflerne i en stor frysepose sammen med olie, salt og peber. Ryst posen godt, så olie og krydderier fordeles grundigt.
  • Vend kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at de ligger i et enkelt lag.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil de er møre og gyldne.
  • Anret kartoflerne på et fad eller i en skål, smuldr feta henover og drys med friskhakket persille på toppen. Server straks.

Andet lækkert kartoffeltilbehør - 

 

Smørristede kartofler med dild. 

 

Hasselback kartofler. 

 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer