Fyldte æg er som skabte til frokostbordet. Ikke mindst til påskefrokosten, hvor æg jo ofte er et fast indslag. Og de her fyldte æg med rødbede er måske ekstra oplagte til påske. De smukke pink-farvede æg med den gule creme i midten vækker i hvert fald opsigt, og tilfører lidt ekstra “spræl” til frokostbordet. Og så er de virkelig nemme at lave. Faktisk skal der ikke bruges andet end rødbede lage og så lidt tid.
Se også – Fyldte æg (deviled eggs) I Æggesalat I Karrysalat I Italiensk salat
Nem opskrift på fyldte æg med rødbede.
Fyldte æg med rødbede laves af hårdkogte æg, der lægges i lagen fra syltede rødbeder eller rødbedejuice. Æggene kan trække i alt fra 30 minutter til 24 timer. Jo længere tid, des mere pink bliver æggene. Efter 30 minutter er overfladen på æggene pink, men efter 24 timer er æggene stort set gennemfarvede. De æg jeg har lavet i denne her opskrift har ligget i ca 20 timer.
På samme måde kan man farve hårdkogte æg blå, grønne, lilla, gule, orange osv blot ved at lade dem ligge i vand tilsat konditor- eller pastafarve. Men jeg foretrækker de fine, pink æg der blot er farvet med eddikelagen fra et glas rødbeder. Æggene kommer forresten ikke til at smage af eddike. Lagen tilfører kun farve.
Tip! Se også mine bedste tips under opskriften.
Fyldte æg med rødbede
Ingredienser
- 4 hårdkogte æg
- 2½ dl lage fra syltede rødbeder
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk sød sennep (alm sennep + 1 nip sukker kan også bruges)
- salt og peber
- rødbedespirer eller karse til pynt
Fremgangsmåde
- Pil æggene og kom dem i en skål eller et sylteglas sammen med rødbedelagen.
- Æggene skal være dækkede af rødbedelage – er der ikke lage nok, så tilsæt vand, indtil lagen dækker æggene.
- Lad æggene trække i rødbedelagen i minimum 30 minutter men gerne op til 24 timer. Jo længere tid, des mere gennemfarvede bliver æggene. Jeg lod mine æg trække i ca 20 timer.
- Fisk æggene op af lagen og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
- Halver æggene, pil æggeblommerne ud og kom dem i en skål.
- Tilsæt mayonnaise og sennep til æggeblommerne og mos dem sammen med en gaffel til en ensartet creme. Smag til med salt og peber.
- Skal man lave en større portion, kan man også bruge en stavblender eller en food processor til at blende cremen.
- Fyld æggecremen i en sprøjtepose (eller frysepose) med en stjernetyl.
- Placer de halve æg på et fad og sprøjt æggecremen ud i æggene i en fin top.
- Pynt med rødbedespirer eller karse og opbevar æggene på køl ind til servering.
- Bliver der rester, så kan æggene opbevares på køl i 1-2 dage. De er ikke fryseegnede.
Tips til opskriften.
- Vi har næsten altid rødbeder i køleskabet, og så er det jo oplagt bare at bruge rødbedelagen til at farve æggene med. Spiser man nu ikke rødbeder, så kan æggene i stedet farves med rødbedejuice. Enten hjemmelavet juice eller rødbedejuice fra supermarkedet eller helsekosten.
- Hvis man blot knuser æggeskallen, i stedet for at pille æggene, inden man lægger dem i rødbedelagen, så får man smukt hvide og lyserøde, marmorerede æg i stedet for helt pink æg.
- Jeg er vild med kombinationen af æg og sennep. Men bryder man sig ikke om sennep, så kan man sagtens bruge andre smagsgivere i æggecremen. Fx karry, paprika, chilisauce/pulver, pesto eller friskhakkede krydderurter.
De ser virkelig fine ud- lidt spræl på påskebordet
Bettina – Lige præcis – der må gerne være lidt farver på påskebordet 😀
Gå aldrig ned på beder 🙂