Jeg er vild med suppe og kunne snildt spise det til aftensmad (og frokost) flere gange om ugen, hvis det skulle være. Morten kan også godt lide suppe, men modsat mig så synes han ikke, at det mætter nok og jeg tænker, at han ikke er den eneste, der har det sådan. Bevares, hvis vi får en rigtig fyldig suppe, så er der ingen problemer, men ellers har vi indgået et kompromis, som vi begge er godt tilfredse med. Vi spiser suppe ca 1 gang om ugen – ikke mindst i løbet af efterårs- og vintermånederne – og så sørger jeg for, at der er flutes, madbrød med fyld, pull apart brød eller andre former for lækkert og mættende tilbehør til suppen.
Nogle gange bliver det bare mine hjemmebagte, koldhævede flutes. De er så nemme at lave, fordi dejen bare skal røres sammen, hæve og lægges på pladen med fugtige fingre, men jeg har også haft stor succes med pull apart brød. Både det her pull apart brød med hvidløg og ost og det her pull apart pizza brød med tomat, ost og pepperoni.
I går fandt jeg dog på noget lidt anderledes tilbehør til den hjemmelavede tomatsuppe, som vi fik til aftensmad og det blev faktisk en form for hybrid imellem to opskrifter. Jeg lavede nemlig en portion dej magen til de her skønne pølsehorn, men i stedet for at fylde hornene med pølser, blev de rullet sammen om en portion skinkefyld med champignons og pikantost, præcis ligesom når jeg laver en klassisk skinkestang med butterdej, og det var en kæmpe succes.
Modsat pølsehorn så er skinkefyldet lidt mere “løst” i det. Det betyder, at det kan være en smule sværere at få rullet dejen pænt sammen om fyldet, men det bliver nemmere, hvis man fryser fyldet først. Det færdigtilberedte skinkefyld bredes ganske enkelt ud i en firkant på et skærebræt beklædt med et stykke bagepapir og sættes i fryseren i en times tid, til det er stivnet. Herefter er det nemt at skære fyldet ud i passende stave, som rulles ind i dejen og bliver til fine horn.
Jeg brugte et bundt forårsløg til skinkefyldet, men har man ikke forårsløg, så kan man sagtens bruge et finthakket løg eller et bundt purløg i stedet. Jeg elsker at bruge purløg om sommeren, når køkkenhaven bugner, men lige nu er der ikke meget purløg at komme efter i den vinterfrosne jord, så det blev som sagt forårsløg.
Desuden kom jeg hakkede champignons i fyldet, men faktisk kan man bruge alle mulige former for grønsager. Man skal bare sørge for, at grønsagerne er skåret i små, delikate tern og hvis man bruger vandholdige grønsager, så skal de sauteres på panden, inden de blandes i skinkefyldet, så noget af væden kan fordampe. Glemmer man at sautere grønsagerne, så vil væden i stedet løbe ud i dejen under bagningen og så bliver bunden i de færdige horn blød og smattet, hvilket i sagens natur ikke er så spændende.
Horn med skinke og pikantost
Ingredienser
- 1 dl varmt vand
- 1 dl yoghurt naturel (eller lign. surmælksprodukt)
- ½ pk gær
- 1 spsk sukker
- 1½ tsk groft salt
- 1 æg
- 400 gr hvedemel (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)
- 50 gr olie
Skinkefyld
- 1 spsk olie
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 100 gr champignons (hakkede)
- 150 gr god skinke eller hamburgerryg (skåret i små tern)
- 200 gr gul pikantost
- 1 spsk sennep (kan udelades)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Rør vand og yoghurt naturel sammen i en skål, så blandingen bliver lillefingervarm. Opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt ad gangen (måske skal der bruges lidt mere eller mindre) og rør dejen let sammen. Til sidst tilsættes olien og der æltes til en blank og smidig dej. Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca 1 time.
- Laves dejen på en røremaskine, kommes alle ingredienserne i skålen og samles med dejkrogen. Husk at tilsætte smørret til sidst, så fedtstoffet ikke påvirker gærens hæveevne.
- Varm olien op på en stegepande. Sauter forårsløg og champignons i olien til de bliver bløde og væden er fordampet.
- Kom forårsløg, champignons og skinketern i en skål og rør det sammen med pikantost og sennep. Smag til med salt og peber. Sæt fyldet på køl indtil brug.
- Rul dejen ud til en stor cirkel på et meldrysset bord og skær den i 12 lagkagestykker. Læg en skefuld skinkefyld i den brede ende af hvert dejstykke og rul sammen til horn fra den brede ende mod spidsen.
- Læg hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca 30 minutter.
- Pensl hornene med vand (sammenpisket æg kan også bruges) og bag dem ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
Hej
Jeg har lige lavet dem og de er virkelig gode, så dem kan jeg anbefale, at man laver. De er gode til, hvis man skal på tur eller i madpakken.
Brian – Så dejligt at høre 😀
Hej
Jeg har lige lavet dem de er virkelig gode og kan anbefales.