De her indbagte tigerrejer er en fast del af vores nytårsaften. Ikke til selve middagen, men som en del af de forskellige, lækre snacks, som vi nyder med et glas champagne til nytårstalen. Det er som regel mig, der står for de forskellige snacks, og jeg har indimellem overvejet at springe de indbagte rejer over. Men hver gang er jeg blevet nedstemt noget så eftertrykkeligt. Så de indbagte rejer er kommet for at blive.
Opskrift på indbagte rejer med hvidløgssmør.
Det er ret nemt at lave indbagte rejer med hvidløgssmør og sprød butterdej. Ikke mindst fordi de kan laves i forvejen og stå klar i køleskabet. Så er der blot tilbage at pensle med sammenpisket æg og bage rejerne lige inden servering.
Jeg køber ofte rejer, hvor den sorte tarmstreng allerede er fjernet. Men hvis den stadig sidder der, så skal den fjernes. Derefter skal rejerne fyldes med hvidløgssmør i snittet, omvikles med en tynd strimmel butterdej og bages. Imens rejerne bages røres en thousand island dressing dip sammen. Og når de indbagte rejer er færdige, er der blot tilbage at anrette rejerne på tallerkner og dippen i små skåle. Husk servietter, hvis rejerne serveres som snacks, for de kan godt være lidt fedtede.
Indbagte tigerrejer
Ingredienser
- 20 rå tigerrejer
- 40 gr blødt smør
- 1 fed hvidløg (presset)
- 2 spsk friskhakket persille
- ½ rulle fersk butterdej
- sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
- Klip rejerne op i ryggen og fjern den sorte tarmstreng, hvis ikke det er gjort.
- Rør smør, hvidløg og persille sammen og fyld lidt smør i ryggen på hver reje.
- Skær butterdejen i 20 strimler
- Vikl en dej-strimmel om hver reje, så smørret lukkes inde. Start ved hovedet og slut ved halen og lad halestykket sidde udenfor.
- Placer rejerne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
- Bag rejerne ved 175 °C (varmluft) i 10-15 minutter, indtil butterdejen er gylden og rejerne er lyserøde og lige netop gennemtilberedte.
- Server evt. de indbagte rejer med en hjemmelavet thousand island dip.
- Rejerne er bedst, når de er nybagte. De er ikke fryseegnede, men de rå, indbagte rejer kan sagtens fryses inden bagning.
Forret eller snack/appetizer.
Jeg beregner 5 indbagte rejer til hver, hvis der er tale om en forret. Og 2-3 stk pr. mand nytårsaften, hvor vi også får andre snacks, og i øvrigt står overfor en lækker nytårsmiddag.
Vi kunne nok have spist mange flere, for kombinationen af butterdej, rejer og hvidløgssmør er virkelig lækker. Men nogle gange gælder det også om at holde sig til begrænsningens kunst. Og jeg vil hellere servere en ret, hvor gæsterne ønsker, at der var 2 bidder mere, end en ret, hvor ingen er i stand til at klemme så meget som en krumme mere ned. Og i øvrigt ikke har lyst til at spise rejer i lang tid efterfølgende.
Piskeriset – Det er de nemlig og så ser de ud som om man har brugt rigtig lang tid på dem, når man serverer dem:-)
Kristine – De er også super lækre og så er det faktisk ret hyggeligt at lave dem – sådan at stå og sno butterdejsstrimlerne rundt om rejerne:-)
Og velbekomme:-)
De er da supercute – rigtig fin forretshapser 🙂
orrrrh Anneeeeee! Hvor ser de bare hammer lækre ud de rejer. GOSH ALTSÅ!
Du forstår da lige og sætte mit mundvand i løb. Dem må jeg så absolut have afprøvet en dag. Dejlig sommerret 🙂 Endnu en til samlingen, tak 🙂
Xenia – Det er altså også rigtig rigtig godt helt uden anledning;-)
Malou – det var da en god ide med filodej, så bliver det i hvert fald knap så fedtet – det vil jeg lige huske:-)
Mmmm, lækkert. Dem må jeg lige huske på næste gang jeg har en anledning til at lave forret eller lignende 🙂
Uhm, sikke en lækker happer – tror også det ville være godt med filodej. Det skal prøves 🙂
Birthe – Det skal jeg huske til næste gang vi skal have tapas. Jeg bagte faktisk snegle med oliventapanade af resten af dejen, for jeg havde en rest tapanade stående i et glas i køleskabet, så det var næsten et mini mini tapasbord jeg lavede;-)
Kærlig hilsen
Anne.
De er også er stort hit her i huset, de er SÅ lækre!! 🙂 Også gode som del af et tapasbord……
KH
Birthe
Ungersvenden – Jeg lover dig, det er det vildeste guf. Selv på en regnvejrs aften er det lige før du kan høre fuglefløjt og se solnedgange med sådan en portion på tallerknen:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Hej
Åh gud, hvor ser det bare godt ud!
De rejer der, et glas kold hvidvin, en terrasse, en lun sommeraften og en smuk solnedgang – så bliver det vist ikke bedre!
– Ungersvenden
Hej Hej.
Måske et dumt spørgsmål, men spørger alligevel.
Rå tigerrejer, de er sorte, skal de koges eller blot fyldes når de er sorte? Og så bliver de rødlige? Eller?
Mvh Bettina
Bettina – Hejsa 🙂 Der er ingen spørgsmål der er dumme her på bloggen 🙂 Men ja, de rå tigerrejer skal bare smørres med lidt hvidløgssmør og pakkes ind i butterdej. Når de kommer i ovnen bliver de tilberedt og så bliver de lyserøde og fine 🙂
Mange hilsner fra
Anne.