Aftensmaden i dag har stået på kartoffelpizza af den nemmeste slags der findes. Jeg havde nemlig en pakke med 4 store hvedetortillaer til overs fra sidste uges mexicanske lasagne, som kunne udgøre en lækker pizzabund. Så var det bare at finde ud af, hvad det skulle være for en slags pizzaer, hvilket i grunden heller ikke var særlig vanskeligt. Der var en kugle mozzarella i køleskabet og frisk rosmarin i haven. Der blev derfor skrubbet 4 nye kartofler, som blev skåret i ultratynde skiver og fordelt på tortillaerne sammen med ost og rosmarin og 15 minutter senere var der serveret.
Det er ikke første gang, jeg har brugt tortillaer som pizzabunde. De bliver supersprøde og lækre, så længe man sørger for, at det fyld man bruger, ikke er alt for vådt. Som bund for kartoffelpizzaer er de i hvert fald geniale. Orker man ikke lige at stå med dej og udrulning en aften, så er det en både nem og lækker måde at få næsten hjemmelavet pizza på og så kan den tilberedes både i ovnen og på grillen.
Vi spiste vores pizzaer i solen på terrassen og fik en lækker, blandet salat ved siden af. Perfekt sommermad der både var let og krævede et minimum af arbejde i køkkenet.
Kartoffelpizza på tortillabund
Ingredienser
- 4 tortillapandekager
- 150 gr kartofler (2-4 stk)
- 1 kugle frisk mozzarellaost
- 2 tsk tørret rosmarin
- 4 spsk olivenolie
- salt
Fremgangsmåde
- Læg tortillaerne på 2 bageplader med bagepapir.
- Skrub kartoflerne og skær dem i ultratynde skiver.
- Knug vandet af mozzarellaosten og pluk den i mindre stykker.
- Fordel kartoffelskiver, mozzarella og rosmarin på tortillaerne. Afslut med olivenolie og et drys salt.
- Bag pizzaerne ved 200 °C (varmluft) i ca. 10 minutter til osten er smeltet og kartoffelskiverne er møre og har let gyldne kanter.
- Server de lune tortillapizzaer med salat eller grøntsagsstave.
Jeg brugte din opskrift her, men byttede kartoflerne ud med søde kartofler.
Det var enormt lækkert! Det ender på madplanen endnu en gang i denne uge.
Tak for gode opskrifter og lækker inspiration.
Marie – Åhhhh en god idé – jeg ææææææææælsker søde kartofler, så jeg siger også tusind tak for lækker inspiration 😉
hej. kan man komme kød på kartoffelpizza?
Maibritt – Det kan man i hvert fald, fx bacon i tern eller lufttørret skinke 😀
lufttørret sklnke lyder lækkert. mange tak for dine gode og lnspirerende opskrifter. de er en god hjælp.
Dejlig ret. Pyntet af med lufttørret skinke.😋😋😋
Kirsten – Ja, det er superlækkert med lufttørret skinke til kartoffelpizzaen. Jeg kan også anbefale bresaola 😀