Et af mine nytårsfortsætter er, at vi skal spise endnu flere grønsager til alle måltiderne. Vi er egentlig gode nok til at få grønt til aftensmad og som mellemmåltider, men til frokost og morgenmad synes jeg, det kniber lidt, hvis ikke der står salat eller rester fra aftensmaden på menuen. Og det er som om, at de der 2 skiver agurk på leverpostejsmaden ikke rigtigt batter i det store grønsagsregnskab 😉
Derfor købte jeg i går et par dåser kikærter til en omgang lækker og cremet humus – der går altid masser af grønsagsstave til humus. Normalt sætter jeg selv kikærter i blød, men i går havde jeg bare lyst til humus her og nu, så den blev altså lavet på en dåse og nu har vi en stor portion humus i en bøtte i køleskabet, som både kan bruges som dressing, sandwichspread eller som dip til grønsager. Den anden dåse derimod, lavede jeg om til en portion knasende, sprøde kikærter krydret med paprika og chili og det var en super lækker snack – lige hvad vi trængte til på en fredag aften, hvor regnen piskede mod ruderne og blæsten hylede i både træer og skorstene.
Der blev tændt op i brændeovne, stearinlysene blev tændt og gardinerne rullet for og så krøllede vi os sammen på sofaen med varm te, krydrede kikærter, en skål med lidt af det tiloversblevne juleslik og en ny serie på netflix. Fredag aften når de er bedst.
Sprøde og krydrede kikærter.
1 ds. kikærter
1 spsk olie
1 tsk paprika
1/2 tsk chilipulver
salt
Hæld væden fra kikærterne, skyl dem godt med vand og lad dem afdryppe i en sigte. Kom de afdryppede kikærter i en frysepose og tilsæt olie, paprika, chili og salt. Vend posen godt rundt, så krydderier og olie fordeles jævnt. Hæld ærterne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde. Ryst bagepladen et par gange under bagningen, så kikærterne ristes på alle sider. Afkøl kikærterne og server.
Note. Hvis ikke man spiser alle kikærterne som en snack, kan man i stedet bruge dem som det sprøde drys ovenpå en salat.
Lyder lækkert – og lidt sundere end så mange andre snacks 🙂 Er det samme procedure, hvis man bruger tørrede kikærter (der bare sættes i blød)? Har nemlig læst et andet sted, at man skal koge kikærterne inden turen i ovnen…?
Du har i øvrigt en skøn blog, som jeg har fået for vane at tjekke stort set dagligt – jeg takker for masser af inspiration!
Mie – Uhhh der må jeg blive dig svar skyldig – jeg har faktisk kun prøvet med kikærter fra dåse, men måske kan man google lidt og finde andre opskrifter på kikærtesnacks. Kunne da forestille mig, at der er andre end mig, som har lavet den slags, så måske er der også nogle, som har en opskrift, hvor der bruges tørrede kikærter, som først udblødes.
Glæder mig i øvrigt, at jeg kan være med til at inspirere 😀
Jeg har brugt tørrede kikærter, som jeg udblødte i vand over natten, herefter kogte dem i 30 min, lod dem tørre godt. Herefter olie og krydderier efter behag og en tur i ovnen.
Jeg har lige lavet disse og de er gode? Men ikke sprøde, hvad kan jeg have gjort forkert. Har sat ovnen på alm ovn, kan det være det?!
Tina – Jeg spekulerer over, om du mon har givet dem tid nok i ovnen? Altså bagetiden er jo altid lidt længere, når ikke der bruges varmluftsfunktion, men derudover er bagetiden jo også mest vejledende, idet de færreste ovne bager helt ens. Jeg havde mine kikærter i ovnen, indtil de var næsten sprøde og så tog jeg dem ud og afkølede dem – og da de var blevet kolde, var de helt sprøde 😀