Vi kan tilsyneladende slet ikke få nok af gryderetter herhjemme i de her dage. Måske har det noget at gøre med efterårets komme, skiftet i vejret og de koldere dage. Indenfor de seneste par uger har vi i hvert fald både spist skipperlabskovs, denne her paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktailpølser og nu også denne her paprikagryde med kylling og bacon.
Paprikagryden lavede jeg lørdag eftermiddag og heldigvis blev der så stor en portion, at vi havde rester til søndag. Søndag tilbragte vi nemlig hele dagen i et super hyggeligt og halloweenpyntet Legoland sammen med gode venner og da vi kom hjem klokken 19, kunne jeg så bare lige tage gryden ud af køleskabet og stille den på komfuret sammen med en grydefuld ris – ren overskudsfølelse og en lille smule lykke ovenpå en dejlig dag. Kender I ikke den følelse?
Udover kylling og bacon er selve paprikagryden fyldt med løg, tomater og peberfrugt og som sædvanlig vil jeg slå et slag for, at man bruger det man har og det man kan lide. Majs og gulerødder i tern eller champignons i skiver er ret lækkert, ligesom man også sagtens kan smutte en pakke cocktailpølser i gryden, hvis det giver points på hjemmefronten.
Jeg bruger madlavningsfløde, hvilket jeg synes fungerer helt fint, men valget af fløde vil jeg lade være op til den enkelte og hvis man sværger til piskefløde, så brug endelig det – evt. lidt mindre fløde og lidt mere mælk. Madlavningsfløde indeholder en smule hvedemel og dermed tykner saucen let, men jeg foretrækker alligevel at jævne den lidt ekstra med hvedemel. Synes man ikke, at saucen behøver at blive tyknet yderligere, når hele herligheden har simret på komfuret i godt og vel en halv time, så dropper man bare meljævningen.
Vi spiser for det meste kogte jasminris til diverse paprika- og mørbradgryder. For det første er det ret nemt lige at koge en grydefuld ris, men derudover så bliver retten heller ikke helt så tung, som hvis den serveres med en ordentlig omgang kartoffelmos, selvom kartoffelmos helt bestemt klæder den lækre paprikasauce. Alternativer til både ris og kartoffelmos kunne være helt almindeligt, godt brød i tykke skiver eller kartofler, fx disse her ovnristede kartofler, som blot skal skrubbes og efterfølgende passer sig selv i ovnen.
Paprikagryde med kylling
Ingredienser
- 100 gr bacon i tern
- 2 fed hvidløg (hakkede)
- 1 stk løg (hakket)
- 400 gr kyllingebryst (skåret i tern)
- 1 stk peberfrugt (hakket)
- 4 tsk paprika
- 1 ds hakkede tomater
- 2 spsk ketchup (kan erstattes af 1 nip sukker)
- 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
- 1 dl mælk
- 2 spsk hvedemel
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg baconstykkerne brune og sprøde i en stor gryde.
- Tilsæt hvidløg og løg og sauter et par minutter til løgene er klare.
- Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem godt.
- Kom peberfrugt og paprika i gryden og rør godt rundt. Tilsæt herefter hakkede tomater, ketchup, fløde og mælk og bring gryden i kog.
- Lad gryden simre under låg i 25-30 minutter til kyllingen er mør.
- Ryst en meljævning sammen af hvedemel og ca. 1 dl vand og rør den i gryden.
- Lad gryden koge igennem et par minutter, så saucen tykner let og melsmagen forsvinder.
- Smag til med salt og peber og server med ris, ristede kartofler eller kartoffelmos.
Det ser lækkert ud. Det må jeg prøve.
Hvor mange gram kylling bruger du ca.?
Vh Mette
Mette – Uhhh, det kommer jo lidt an på størrelsen på kyllingebrysterne, men omkring 350-400 gr vil jeg tro 😀
Ok. Det prøver jeg.
Det smagte fantastisk. Det er en ny favorit. Ved ikke om det var piskefløden der gjorde det… men havde lige 1/2 liter der skulle bruges så det passede med en dobbelt portion.
Mette – Det glæder mig, at opskriften faldt i Jeres smag og nu har ½ liter piskefløde jo aldrig gjort noget decideret dårligt for smagen, sååååå….. 😉
Smager super godt. Endnu☺ en menu fra nettet alle i familien kan lide.
Kylling kan evt byttes ud med oksesmåkød
Jens – Det smager nemlig super godt, at udskifte kyllingen. Jeg har også rigtig gode erfaringer med at bruge svinemørbrad 😀
Det var super lækkert! Jeg lavede det til aften med OMA madlavningsfløde 4%, og det smagte stadig dejligt. Vil helt klart lave denne ret igen! Tak for opskriften 🙂
Mia – Velbekomme. Jeg er glad for, at paprikagryden faldt i din smag 😀
hejsa super lækkert ret nem at lave en ret alle kan li unge som gamle 🙂 tak for mad
Kent – Velbekomme, det glæder mig at opskriften faldt i alles smag 😀
Tak for en god, nem og hurtig ret. Det er en af de retter der passer ind i en travl hverdag 🙂
Christina – Tusind tak for din hilsen – det glæder mig, at du kunne bruge opskriften. Herhjemme er en også et hit – både til hverdag og i weekenden 😀
Hej
Så er jeg igen igen her for inspiration og gode opskrifter 🙂
Jeg får gæster lørdag, men tænker om jeg kan lave retten allerede fredag aften, så den bare skal varmes op dagen efter? Eller er det bedst at lave den lørdag?
Mvh Pernille
Pernille – Du kan sagtens lave retten dagen før – den tager bestemt ikke skade af at stå og samle smag 🙂
Hvis du bruger mørbrad ?Er det så hele bøffer eller er det skåret ud i tern?
Gunhild – Du kan i realiteten både bruge mørbrad i bøffer og mørbrad i tern, men jeg ville nok skære kødet ud i tern 😀
Jeg laver ofte denne ret, oftest med svinemørbrad i tern, som krydderi bruger jeg en flaske Jensens Favoritsauce og så halv liter fløde
Lene – Ja, en klassiske mørbradgryde går man heller ikke galt i byen med 😀
Jeg tilføjede en smule chilli til retten, det blev den bestemt ikke dårligere af 🙂
Arni – Uhhh det lyder også godt 😀