Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastinakker a la hasselback…

6 kommentarer
Sund mad, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Vi spiser masser af rodfrugter som tilbehør til diverse retter i løbet af efteråret og et af de helt store hits er disse her skønne, ovnbagte rodfrugter med timian, sennep og honning. Men nu har de lækre rodfrugter i fad altså fået hård konkurrence, for efter at have nærstuderet diverse udenlandske madblade og ikke mindst Pinterest, hvor jeg kan bruge timer på at søge efter spændende inspiration, har jeg opdaget, at alting lige for tiden skal laves “a la hasselback” – kartofler, æbler, pølser, kylling og så altså rodfrugter.

Herhjemme kan vi rigtig godt lide at bruge pastinakker, men jeg har set eksempler på både rødbeder, søde kartofler, gulerødder og persillerødder, som også blev lavet a la hasselback, så det er bare med at bruge fantasien og de grønsager, som man bedst kan lide. Timian kan selvfølgelig udskiftes med diverse andre krydderier, som man normalt bruger til hasselback kartofler. Jeg kan blandt andet anbefale paprika, mild chilipulver og basilikum eller oregano, ligesom det også er superlækkert at bruge en smeltet krydderurte- eller hvidløgssmør til pensling af kartoflerne.

Vi spiste de lækre pastinakker som tilbehør til denne her skønne paprikagryde med kylling og bacon og jeg kan love Jer for, at det var et kæmpe hit. Jeg tænker også, at pastinakkerne vil være gode som tilbehør til røde bøffer eller en lækker steg, gerne med en rigtig god sauce ved siden af og så er jeg sikker på, at de vil være et hit som en form for lidt anderledes tilbehør til en hyggelig gæstemiddag.

5 fra 1 stemme

Pastinakker a la hasselback

Bagetid40 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 8 store pastinakker
  • olie
  • 2 tsk tørret timian
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skræl pastinakkerne og skær dem i tynde skiver uden at skære helt igennem - præcis ligesom når man laver hasselback kartofler. Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.  
  • Pensl pastinakkerne med olie og drys med tørret timian og lidt salt. Bag dem ved 200 °C (varmluft) i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. 
  • Drys evt. med lidt ekstra salt og server som tilbehør til kødretter og fisk.
I stedet for pastinakker kan man anvende alle mulige andre former for rodfrugter. Fx søde kartofler, persillerødder, gulerødder eller rødbeder. 
Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
6 år siden

Hasselback-pastinakker – hvor er det dog dejligt, at der er nogle, der kan få nye idéer til de skønne og uundværlige rodfrugter. For lige bestemt den, havde jeg vist aldrig selv hittet på, men nu spiser vi så godt som aldrig hasselbackkartofler. Pastinakker har sådan en fin og mild smag, som, jeg tror, børn også godt kan lide. De er også fine til fisk og i supper. Persillerødderne derimod er jeg aldrig blevet venner med, så det er godt, de to er så nemme at kende forskel på!

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Elsebeth

Elsebeth – Nøj, hvor er det sjovt. Jeg har det nøjagtigt som dig – jeg er vild med alle mulige forskellige slags rodfrugter, men lige præcis persillerødderne er jeg aldrig rigtig blevet glad for. Dem går jeg gerne udenom og så nyder jeg alle de mange andre varianter 🙂

Nina W.
6 år siden

Det lyder rigtig lækkert. Dejligt med nogle alternativer til tilbehør. 🙂

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Nina W.

Nina – Jeg lover, at det smager dejligt og det kunne helt sikkert godt blive et vinterhit herhjemme i år 😀

Jette
4 år siden

Hej kære Anne Katrine
Jeg ser lige en god idé med pastinakker som hasselback
Leder lige nu rigtig meget eftet mad jeg kan lide og så også lidt palæo isch… da jeg efter nyretransplantation sidste år Tog 14 kg på – på et år… grundet en glubende appetit på både mad og sødt.
Da jeg før har tabt af low carb high fat” tænkte jeg på palæo som jo er uden stivelse og sukker.
Jeg kan dig ikke undvære fosfat så derfor kører jeg mælkeprodukter.
Jeg blev faktisk “nulstillet” efter operationen (kunne intet spise eller lide) og tabte 10 kg på en måned.
Ved godt der her er en længere smøre… men jeg håber på måske at kunne finde noget af vejen frem herinde? 🙏
For indtil nu er det mest blevet til noget koldt mad.
Kærligst Jette