Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Squashsalat med vesterhavsost og cremet pesto.

0 kommentarer
Opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Sund mad, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift squashsalat med vesterhavsost i en blå tallerken med en guldgaffel ved siden af

Hvis du, ligesom jeg, kæmper en brav kamp for at få brugt havens overflod af squash i løbet af sommeren, så er du sikkert også altid på jagt efter gode opskrifter med squash. Og herhjemme er den her squashsalat vendt i en cremet pesto og toppet med peanuts og vesterhavsost det sidste, nye hit. Den er allerede voldsomt populær, og jeg er ret sikker på, at den vil komme på bordet mange gange i løbet af squashsæsonen.

Nem opskrift på squashsalat.

Squashsalaten er perfekt som tilbehør til både kød og fisk. Fx et stykke ovnbagt laks marineret i soja. Og faktisk også som tilbehør til asiatiske retter. Fx kyllingefrikadeller tilsmagt med ingefær og chili, torpedo rejer og sprøde forårsruller for nu blot at nævne et par eksempler.

Men salaten er også virkelig lækker som et selvstændigt måltid, og kan sagtens udgøre en fin lille frokost. Evt. suppleret med avocado, edamamebønner, hvide bønner eller kikærter for lidt ekstra mæthed eller bare et godt stykke brød.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer af squashsalat under opskriften.

Opskrift squashsalat med vesterhavsost i en blå tallerken med en guldgaffel ved siden af
Ingen bedømmelser

Squashsalat med vesterhavsost

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer (tilbehør)

Ingredienser

  • 2 squash (á ca. 200-250 gram pr. stk)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i ringe)
  • 1 fed hvidløg (hakket)
  • 2 spsk sesamfrø
  • 5 spsk olivenolie
  • salt

Desuden

  • 75 gr saltede peanuts
  • 50 gr vesterhavsost (eller lign. hård ost, fx parmesan)

Fremgangsmåde

  • Riv squashen i tynde strimler (eller spåner) med et juliennejern eller en tyndskræller. Kassér den inderste, bløde midte.
  • Kom forårsløg, hvidløg, sesam, olivenolie og salt i en foodprocessor og blend til en cremet pesto. Smag evt. til med lidt ekstra salt.
  • Vend squashstrimler og pesto sammen og anret salaten i en skål.
  • Pynt med grofthakkede peanuts og masser af revet vesterhavsost på toppen af salaten og server.
  • Salaten er bedst, når den er frisklavet, men evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Den er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften. 

 
Tilføj evt. 100-200 gram bælgede edamamebønner til squashsalaten, hvis der skal lige ekstra fylde og mæthed til. 
 

Tips til variationer.

Jeg er vild med vesterhavsost, men der kan sagtens bruges andre former for hård ost. Fx primadonna, parmesan, grana padana, pecorino og lignende. Skal det ikke være en hård ost, så er jeg ret sikker på, at det også vil være lækkert med smuldret feta/salatost på toppen.

Se også – Bønnesalat I Squashfrikadeller I Squashbrud

I stedet for saltede peanuts kan salaten toppes med saltede, grofthakkede cashewnødder. Der kan også bruges saltede mandler eller hjemmelavede sojamandler, som passer perfekt til de let asiatiske toner i salaten.

Squashsalaten er virkelig lækker som tilbehør til asiatisk mad. Og man kan sagtens give den et mere “asiatisk udtryk”, hvis man ønsker det. Brug eksempelvis frisk ingefær, chili, sesamolie og soja i pestoen og drys med knuste rejechips på toppen sammen med peanuts og ost.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer