Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Bønnesalat med edamame og kikærter.

0 kommentarer
Opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater, Sund mad, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift Bønnesalat med edamamebønner, kikærter og kidneybønner

Jeg er vild med bælgfrugter, som mætter, og fylder dejligt at gryderetter, salater og supper. Og den her bønnesalat med kidneybønner, edamamebønner og kikærter er en rigtig vindersalat herhjemme. Jeg laver som regel salaten som tilbehør, fx til grillet kylling eller fisk eller en god bøf. Men den kan også bruges som selvstændig hovedret. Evt. suppleret med kød eller ost, fx en god feta smuldret på toppen.

Nem og hurtig bønnesalat opskrift.

Jeg har næsten altid et lager af bønner og bælgfrugter på dåse stående. På den måde kan jeg hurtigt lave en bønnesalat eller en portion hummus, når trangen melder sig. Men man kan sagtens selv udbløde og koge sine bønner og kikærter, og det er virkelig nemt.

Faktisk kan de fleste bælgfrugter fryses ned i passende portioner, når de er udblødt og kogt. På den måde har man altid poser klar i fryseren. Så det kan godt betale sig, at koge hele posen med bønner, når man alligevel er i gang.

Tip! Se også tips til lækre variationer af bønnesalat under opskriften.

Opskrift Bønnesalat med edamamebønner, kikærter og kidneybønner
Ingen bedømmelser

Bønnesalat

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 ds kidneybønner (ca 250 gr)
  • 1 ds kikærter (ca 250 gr)
  • 250 gr bælgede edamemebønner
  • 1 ds majs (ca 150 gr)
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 frisk chili (renset og finthakket)
  • 1 bdt persille (hakket)

Dressing

  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike (fx hvidvinseddike eller æbleeddike)
  • 2 spsk sød chilisauce
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl og afdryp kidneybønner og kikærter. Afdryp majsene.
  • Bland kidneybønner, kikærter, majs og edamamebønner i en skål.
  • Tilsæt rødløg, frisk chili og friskhakket persille til bønnerne.
  • Rør olie, eddike, sød chilisauce, salt og peber sammen og smag til.
  • Vend dressingen i salaten og server.
  • Eventuelle rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Salaten er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften. 

 
Erstat evt. eddike i dressingen med lime- eller citronsaft. Sød chilisauce kan ligeledes erstattes af honning, sirup eller sukker. Det gælder bare om at få lavet en dressing, som er sød, syrlig og salt. 
 
 

Lækre variationer af bønnesalat.

Bønnesalaten kan laves med alle mulige former for bønner og bælgfrugter, og man kan sagtens erstatte kidneybønner med sorte eller hvide bønner, butterbeans eller hvad det nu kunne være. Er man ikke så meget til bønnernes let “melede” konsistens, så nøjes evt. med edamamebønner og suppler med ekstra majs og evt. grønne bønner.

Overvej evt. at tilføje smuldret feta/salat på toppen af bønnesalaten. Det giver en lækker og cremet konsistens, og tilfører desuden lidt ekstra fylde, hvis salaten skal udgøre et hovedmåltid. Faktisk kan man også tilføje avocado i tern, stegt kylling eller varmrøget laks plukket i mindre stykker, hvis der salaten skal mætte ekstra godt.

Jeg synes, det smager forrygende godt med frisk chili i salaten, men det er klart, at chilien giver et lille kick. Bryder man sig ikke om alt for stærke ting, så kan chilien halveres. Og hvis man slet ikke vil bruge chili, så erstat evt. med lidt rød peberfrugt i tern. Det ser fint ud og smager godt.

Se også – Bønnesalat med feta I Spidskålssalat I Kikærtesalat

Salat med friske krydderurter.

Jeg har brugt frisk persille i min bønnesalat, men persille kan uden problemer udelades, eller erstattes af andre, friskhakkede krydderurter. Det kommer lidt an på, hvad bønnesalaten skal serveres til. Fx er det superlækkert med lidt persille og mynte til græsk-inspireret mad, koriander til mexicansk og asiatisk mad og frisk basilikum til italiensk mad. Eller bare en stor håndfuld blandede krydderurter fra haven, hvis man er så heldig at have den slags i krukker og bede om sommeren.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer