Efter en dejlig fødselsdagsfest i går aftes, hvor de sidste gæster tog hjem ved 00:30-tiden, er vi i dag en lille smule trætte. Så efter en hyggelig morgenmad og en lille gåtur med Villy, er vi her til eftermiddag søgt ind på sofaerne med bløde tæpper, tændte stearinlys, varm te og en pind i brændeovnen. Heldigvis er det jo et rigtigt efterårs-indendørs-hygge vejr i dag og så er det jo bare en ekstra bonus, at der er fyldt med dejlige rester fra i går i køleskabet. Der er blandt andet masser af kiks og gode oste og så denne her lækre porretærte med kylling og bacon og karry. Faktisk blev der spist ret godt af tærten i går, men heldigvis var der lige et par stykker tilbage. Dem har vi spist til frokost med salat til og jeg synes faktisk, at tærten smager mindst lige så godt kold, som når den er varm.
Kombinationen af porrer, kylling, karry og bacon er jo altid lækker – det er denne her skønne pastasalat fx et glimrende eksempel på. Men derudover kan man også tilsætte lidt ananas i tern til tærtefyldet, hvis man bryder sig om den slags. Det er jeg selv ret vild med og jeg kan også anbefale, at supplere med løg i tern, forårsløg eller peberfrugt. I det hele taget er der jo nærmest ingen ende på, hvad man kan komme i en tærte og det er en super nem måde, at få ryddet ud i grønsagsskuffen på.
Og dette var så ordene fra mig i dag – nu vil jeg gå i køkkenet og lave en stor grydefuld popcorn til os og så skal der puttes med Villy på sofaen – måske skal vi se et par afsnit af en serie eller en god film og måske skal vi også lige have en lille middagslur, inden det bliver tid til at tænke på aftensmaden. Kort sagt, en lørdag af de allerbedste. Rigtig dejlig weekend til alle Jer, som kommer her forbi.
Porretærte med kylling og bacon
Ingredienser
- 100 gr koldt smør
- 225 gr hvedemel
- 1 tsk groft salt
- ½ dl vand
Tærtefyld
- 1 pk bacon i tern
- 2 stk kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
- 2 porrer (skåret i tynde ringe)
- 2 tsk karry
- 5 æg
- 2 dl creme fraiche (eller fløde/mælk)
- 75 gr revet ost (fx mozzarella)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Smuldr smørret i melet, tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Hvis dejen virker for tør, så tilsæt en smule mere vand lidt ad gangen.
- Udrul tærtedejen og beklæd en tærteform (ca 25 cm i diameter) med dejen. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den ved 190 °C (varmluft) i ca. 10 minutter. Bruges en rulle færdiglavet tærtedej, forbages den efter anvisning på pakken.
- Opvarm en stor pande og steg bacontern brune og sprøde heri.
- Tag baconstykkerne af panden og brun herefter kyllingen i det tiloversblevne baconfedt.
- Tilsæt porrer i tynde ringe og sauter i et par minutter. Tilsæt herefter karry og det stegte bacon til panden og rør godt rundt. Fordel fyldet i et jævnt lag i den forbagte tærtebund.
- Æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber piskes sammen og hældes over tærtefyldet.
- Bag tærten ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter, indtil tærten er gylden og æggemassen er stivnet.
- Server tærten varm eller lun med salat til.
Lækker og smagfuld tærte, fik den til aften. Jeg kom en rød peber i fyldet, giver god smag og farve.
Henriette – Rød peberfrugt giver nemlig lige præcis et rigtigt lækkert farvespil – jeg er glad for, at du kunne bruge opskriften 😀
Super lækker!
Mine forældre har aldrig fået tærte før, og var meget skeptiske, men de elskede den.
Super god smag, og fantastisk idé at komme karry i.
Sandra – Det glæder mig at høre, at tærten blev en succes og faldt i dine forældres smag – det er jo altid godt med en god premiere 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Super lækker tærte den var et kæmpe hit ville have lagret billede op af et helt tomt tærtefad
Katja – Så dejligt at høre, at tærten var en succes – altid skønt at sætte mad på bordet, hvor rub og stub forsvinder 😀
Dejlig tærte med masser af smag, den skal laves igen.
Hanne – Så dejligt at høre 😀
Hej Anne Kathrine
Tak for masser af skøn inspiration. Denne er total ynglings hjemme hos os. Men jeg har lige hentet din app, og kan ikke finde den på den. Er det rigtigt?
Mvh. Karin
Karin – Tak for din søde hilsen og fordi du har hentet min app. Som du måske har bemærket, så er mine opskrifter sat op på 2 forskellige måder her på bloggen – nogle er bare skrevet ned, imens andre ligesom er sat ind i en form for skabelon. Alle de opskrifter, som er sat ind i skabelonen er nye og de findes også i appen. Alle mine gamle opskrifter skal skrives manuelt ind i skabelonen, og der er virkelig mange. Jeg arbejder på sagen, men jeg tager selvfølgelig de mest populære først og indimellem vil du opleve, at der er nogle af de ældre opskrifter, som jeg ikke har nået at få sat “rigtigt” op i skabelonen endnu 😀 😀
Når det så er sagt, så er porretærten med kylling og bacon lagt ind i appen, for jeg har lige set den – den ligger under kategorien “Hovedretter” (under P) 😀
Jeg ville super gerne lave denne tærte til mine veninder. Kan jeg erstatte osten af noget andet?
Tanja – Du kan sagtens udelade osten. Der er mange tærter, hvor man ikke kommer ost i æggemassen, så det er ikke noget problem 😀