Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rabarberkage i airfryer – nem opskrift.

0 kommentarer
Airfryer opskrifter, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift rabarberkage i airfryer i en rund metalform med en kniv og et blåt viskestykke

Ofte er der mest fokus på de mange, forskellige madretter, som kan tilberedes i en airfryer. Men det giver også rigtig god mening at bage kager i airfryeren. Der er nemlig hverken idé eller økonomi i at tænde og opvarme hele ovnen for at bage en enkelt kage. Kager lavet i airfryer bliver desuden både lækre og dejligt svampede, hvilket den her rabarberkage i airfryer er et glimrende eksempel på.

Nem opskrift på rabarberkage i airfryer.

En rabarberkage i airfryer er virkelig hurtig at lave, og den er på ingen måde avanceret. Faktisk er der “bare” tale om en klassisk sandkagedej, hvor jeg har tilsat rabarber i tern. Men den smager altså virkelig godt, og er en god måde at få mest muligt ud af de første, spæde rabarber.

Man kan jo ikke plukke løs af de allerførste stængler på samme måde, som man kan tillade sig senere på sæsonen. Men i en kage som den her, hvor rabarberne ikke skal “bære hele smagen”, der kan man rigtigt få glæde af smagen i de første forårsrabarber.

Tip! Se også mine bedste tips til rabarberkage i airfryer under opskriften.

Opskrift rabarberkage i airfryer i en rund metalform med en kniv og et blåt viskestykke
5 fra 1 stemme

Rabarberkage i airfryer

Bagetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 125 gr rabarber
  • 25 gr sukker
  • 100 gr smør (blødt)
  • 100 gr sukker
  • 2 æg
  • 125 gr hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 25 gr mandler (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Skær rabarberne i små tern og læg dem i en skål. Drys med 2 spsk sukker og stil rabarberne til side.
  • Kom smør og sukker i en skål og pisk det luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt imellem hvert æg.
  • Sigt hvedemel, vanilje og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med rabarberne.
  • Fordel dejen i en smurt form (ca. 20 cm). Drys evt. med hakkede mandler.
  • Placér formen i airfryeren og tilbered kagen ved 160 °C i 25-30 minutter, indtil den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke et lille træspyd i kagen.
  • Kagen kan også bages i traditionel ovn ved 180 °C (varmluft) i ca. 40 minutter.
  • Lad kagen afkøle og server den lun eller kold.
  • Hvis kagen pakkes godt ind, kan den holde sig blød og svampet i 3-4 dage. Den kan desuden fryses.
 

Noter til opskriften. 

 
Du kan sagtens bruge en bageform i en anden størrelse eller facon. Vær dog opmærksom på, at bageformen skal kunne passe i din airfryer. Det er således airfryerens størrelse, der er afgørende for, hvilken form der kan bruges. 
 

>> Se alle mine opskrifter til airfryer lige her.

Tips til opskriften.

Den her rabarberkage er bagt i airfryer, men har man ikke en airfryer, så kan den selvfølgelig også bages i en almindelig ovn. Dog skal der skrues lidt op for såvel temperatur som tilberedningstid. Jeg vil skyde på, at kagen skal have ca. 40 minutter ved 180 °C.

Serverer man kagen lun og nybagt, så kan det være lækkert med en kugle vaniljeis, en klat flødeskum eller creme fraiche ved siden af. Lav evt. en vanilje creme ved at røre creme fraiche sammen med sukker og vaniljesukker efter smag.

Pga. rabarberne holder kagen sig blød og svampet i flere dage, hvis bare den pakkes godt ind. Den kan dog fryses, hvilket jeg vil anbefale, hvis den skal gemmes i meget mere end 3 dage efter bagning. Er kagen alligevel blevet lidt tør, så kan den lunes ganske kort i mikrobølgeovnen eller på brødristeren.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer