Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rabarberkage med kokos – nem dessertkage.

9 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift rabarberkage med kokos

Det kan godt være, at himmel og jord har stået i ét her i Sydjylland i dag, hvor vi har haft et ordentligt uvejr med både blæst, skybryd og torden, men i morgen er det den 1. maj, skoven er sprunget ud og i dag skal det handle om noget så sommerlækkert som en skøn rabarberkage med kokos. Kagen serverede jeg for øvrigt til kaffen store bededagsaften, efter vi havde spist de hjemmebagte hveder og den aften havde vi det dejligste vejr og en smuk solnedgang.

Se også – Rabarberkage med marcipan.

Rabarberne i haven var desværre ikke helt store nok til at høste endnu, selvom det ikke varer længe, men jeg havde simpelthen sådan lyst til en kage med rabarber, så jeg endte med at købe et bundt med hjem, da vi var ude at handle. Udover rabarber var kagen egentlig overvejende en helt klassisk lys kagedej med smør, sukker, æg, mel og mælk men for lige at få lidt ekstra “knas” tilsatte jeg kokosmel, hvilket blev ret lækkert.

Kagen er supernem at lave og opskriften kan faktisk bruges det meste af året, da der kan tilsættes alle mulige andre former for frugt end rabarber, fx æbler eller pærer i små tern, blommer, stikkelsbær, kirsebær, ferskner og nektariner eller abrikoser. Man kan også bruge frosne rabarber i tern, men så foreslår jeg, at man lader rabarberne tø op i en sigte, så en del af væden kan løbe fra, inden de vendes i dejen. Ellers kan man godt risikere, at den ekstra væde får kagen til at blive tung og klæg i midten og man kan også opleve problemer med at få kagen helt færdigbagt.

Jeg serverede som sagt kagen efter de ristede hveder med en klat creme fraiche og letpisket flødeskum ved siden af. Creme fraichen kan smages til med lidt vanille og evt. et nip sukker, hvis man gerne vil have lidt sødt, men personligt er jeg ret glad for kombinationen af de syrlige rabarber og den søde kagedej med en klat ren creme fraiche. Man kan også servere en kugle god vanilleis til rabarberkagen, hvis der skal lidt ekstra til.

Ingen bedømmelser

Rabarberkage med kokos

Bagetid50 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal: 8 stykker

Ingredienser

  • 300 gr rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 100 gr blødt smør
  • 175 gr sukker
  • 1 æg
  • 175 gr hvedemel
  • 100 gr kokosmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl mælk

Fremgangsmåde

  • Skær rabarberne i stykker á ca 1 cm. Kom dem i en dyb tallerken og drys med 2 spsk sukker. Lad rabarberne trække i ca 15 minutter.
  • Kom smør og sukker i en skål og pist det lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen.
  • Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vanilje sammen og rør det i dejen skiftevis med mælken. Til sidst tilsættes rabarberstykkerne.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca 20 cm).
  • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 45-50 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
  • Lad kagen afkøle på bageristen og sigt evt. lidt flormelis over ved servering.
  • Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Subscribe
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Annette
6 år siden

Lyder lækker og må prøves 🙂 Men hvorfor både smøre formen og lægge bagepapir i? Synes det lyder lidt voldsomt 😛

Annette
6 år siden

Ahhh, smart. Tak for svar 🙂 Må prøves snarest 🙂

Camilla
6 år siden

Tusind tak for en god opskrift, kagen smagte super skønt ??

Lise
6 år siden

Kan den fryses?

Dorte Noval
6 år siden

Jeg elsker denne kage, så nem og lækker. Tilsætter gerne en håndfuld hakkede mandler, for lidt at tygge i.