Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rød linsesuppe med chili, ingefær og kokosmælk

7 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Den sidste uge har været travl – rigtig rigtig travl. Derfor har der været lidt stille her på bloggen. Jeg har arbejdet sent, er mødt tidligt og har været på kursus onsdag og torsdag. Desuden har vi passet min moster og onkels hus og hunde, idet de har været på skiferie og har taget hele familien, børn, svigerbørn og børnebørn med, så der var ligesom ikke så mange hundepassere tilbage at vælge imellem.

Udover en kæmpelasagne, som min moster havde lavet og sat i køleskabet til os, har menuen stået på nem og hurtig mad + en enkelt gang take away fra Burger King, da jeg kom hjem fra kursus torsdag aften.
Men forleden aften fik jeg prøvet at lave linsesuppe for første gang og det smagte supergodt. Normalt synes jeg ikke suppe er såååå interessant, kommer let til at kede mig, fordi suppe består af den samme smag skefuld efter skefuld, og der ikke er noget variation i hvad der kommer i munden udover lidt brød, men denne her tog jeg to portioner af og kunne også sagtens finde på, at lave den igen. Den var nem at gå til, varmede helt ned i tæerne og er ret sund. Der er jo hele 3 ting på én gang.

Ingen bedømmelser

Linsesuppe med ingefær og kokos

Kogetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 løg (grofthakket)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 2 dl røde linser
  • 1 tsk sambal öelek (chili pasta)
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 liter grøntsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • citronsaft
  • 2 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri.
  • Tilsæt karry og brænd det af.
  • Kom røde linser, chilipasta, ingefær, kokosmælk og bouillon i gryden.
  • Bring gryden i kog under låg og lad suppen snurre i ca 30 minutter.
  • Blend herefter suppen cremet med en stavblender.
  • Smag til med citronsaft og evt lidt sukker, hvis suppen er for syrlig.
  • Server med en klat creme fraiche på toppen og evt. brød.
Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Thomas – Det vil jeg huske. I forvejen udskifter jeg ofte citronsaften med lime, så det skal da klart også prøves her:-)

Thomas Tiedje
13 år siden

Prøv med saften af en lime i stedet for ½ citron. Det gør den ekstra eksotisk.

SushiStegen
13 år siden

HAHAHAHA, nu er jeg nødt til lave den

LaTascha
13 år siden

Hehe…der er faktisk tyrkisk peber i….den peberblanding der er drysset over suppen tilsidst, tog min mor med hjem fra Tyrkiet sidste sommer;-)

Mange hilsner fra

Anne.

SushiStegen
13 år siden

Åh, hvad det lyder super godt. Det er alle mine ynglingsingredienser – bortset fra sushi, ost og tyrkisk peber!

LaTascha
13 år siden

Det smager godt – og så er suppe jo godt når man er syg:-)

Mange hilsner og god bedring.

Fra Anne

Newyorkerbyheart
13 år siden

Jeg skal altså i gang med at lave linsesuppe, nu har jeg kigget på så mange opskrifter – og ligesom dette – så lyder og ser det jo rigtig godt ud 🙂

Mange hilsner
Birthe