Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rodfrugtrøsti med pesto, skinke og ost.

16 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fast food, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Forleden dag, da vi var i køkkenet i skolen, lavede et par af mine klassekammerater denne her rodfrugtrøsti med tomatpesto, ost, lufttørret skinke og til sidst toppet med frisk rucolasalat og den var simpelthen så lækker, at jeg var nødt til at forsøge at gøre dem kunsten efter.

Det skete så fredag aften, da vi havde mine forældre til spisning og de var, ligesom mig, meget begejstret for røstien, men den er altså også usædvanlig lækker. De søde og let karamelliserede rodfrugter, akkompagneret af den syrligt-søde tomatpesto, den bløde, smeltede ost og den salte skinke samt skarphed og knas fra rucolasalaten er ganske enkelt et match made in heaven.

Og udover at den smager fantastisk, er den også glutenfri, og kan derfor serveres for folk, der ikke tåler gluten eller spiser efter kostprincipper som fx LCHF. Fjerner man skinken, kan man desuden bruge rodfrugtrøsti som en lækker vegetar-ret.

Jeg serverede en lille rodfrugtrøsti til os hver, men man kan også bage én stor, firkantet røsti. Gør man det, kan den fx skæres ud i små stykker, der kan serveres som snacks til en drink. Bryder man sig ikke om lufttørret skinke, kan man i stedet erstatte den med en god chorizo. Og hvis man ønsker lidt mere “pift” i maden, kan man erstatte den revne mozzarellaost med revet chiliost eller bruge chili pesto i stedet for tomatpesto.

5 fra 1 stemme

Rodfrugtrøsti med skinke og ost

Bagetid15 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 200 gr pastinakker
  • 200 gr gulerødder
  • 4 stk æg
  • 1 glas rød pesto
  • 100 gr revet ost
  • 8 skv lufttørret skinke
  • 100 gr rucolasalat

Fremgangsmåde

  • Skræl pastinakker og gulerødder. Skræl dem herefter i tynde spåner – enten med en tyndskræller eller med kartoffelskrælleren. 
  • Pisk æggene sammen i en skål og vend grøntsagsspånerne heri.
  • Fordel grøntsags-æggeblandingen i 4 runde "bunde" på 2 bageplader med bagepapir. De skal have størrelse som en lille frokosttallerken. 
  • Bag bundene ved 200 °C (varmluft) i ca 15 minutter, indtil æggemassen har sat sig og røstierne er let gyldne i kanten.
  • Smør tomatpesto på røstierne og fordel revet ost og skinke ovenpå.
  • Bag røstierne i yderligere 10 minutter indtil osten er smeltet og skinken let sprød.
  • Anret østierne på 4 tallerkener og pynt med frisk rucola på toppen.
  • Evt. rester kan gemmes på køl i 3-4 dage. Røstierne kan desuden fryses.
 

Noter til opskriften.

 
I stedet for 4 små røsti kan man lave én stor røsti ved at brede grøntsags-æggeblandingen ud i en stor firkant på en bageplade. Efterfølgende kan den færdige “kæmpe-røsti” skæres ud i små firkantede hapsere. 
Subscribe
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
10 år siden

Det ser sørme godt ud!
Den skal helt sikkert prøves snart.

Mari
10 år siden

Nu har jeg lavet den to gange inden for kort tid. Jeg er fuldstændig tosset med den sammensætning:-) Tak for opskriften:-)

Marianne
8 år siden

Hejsa.
Dette er en virkelig skøn pizza ? Du har rigtig mange gode opskrifter i går spise vi kyllingelasagne med fløde-tomatsauce &spinat og det var også godt. Dejligt at få noget nyt som er godt ? Ja og for det ikke skal være lyv bagte jeg også den anden dag stang med kanelremonce og crem, det løbe desværre ud, men det smagte nu skønt alligevel.
Se frem til flere lækker opskrifter.
Mange hilsner fra Marianne

Inga Schousen
3 år siden

Hej
Jeg forstod heller ikke det
med at brede grøntsags bl.a.
id på panden, så jeg har ikke
prøvet retten endnu
hilsen Inga

Bodil
5 år siden

Vedr. ugens opskrift på rodfrugtpizza:

Er jeg den eneste, der ikke ved, hvad du mener, når du skriver, at grønsagsæggeblandingen skal bredes ud i 4 pizzabunde?
Mener du for-bagte og færdigkøbte – for så er retten ikke nødvendigvis glutenfri?

Eller findes der særlige pizzaforme?

Tanja
3 år siden

Lækkert med glutenfri pizzabund. Jeg havde dog lidt problemer med temperaturen, idet noget af bundene blev brændt. Min ovn har altid skullet have 5-10 grader mere ved “normal” varme, men temperaturen skal åbenbart nedjusteres ved varmluft.
Da jeg blev bange for brændte bunde, fik jeg nok skruet for meget ned for temperaturen, for jeg kan ikke helt genkende ovenstående begejstring.
Jeg vil dog give det endnu et forsøg, før jeg opgiver.
Findes der en måde eller en elektronisk køkkenhjælp, der kan minimere ens arbejde med at tyndskrælle?

Signe Christensen
3 år siden

Hej, det er da en lækker opskrift, hold da op. Jeg har dog skiftet skinken ud med bacon der er stegt først. Og der er snart spist op. 5 stjerner herfra..

Lone
2 år siden

Hej,
Uha den er lækker.
Jeg lavede den i en stor bradepande, og det blev fint.
Endnu en super opskrift fra dig 😀