Forleden dag, da vi var i køkkenet i skolen, lavede et par af mine klassekammerater denne her rodfrugtrøsti med tomatpesto, ost, lufttørret skinke og til sidst toppet med frisk rucolasalat og den var simpelthen så lækker, at jeg var nødt til at forsøge at gøre dem kunsten efter.
Det skete så fredag aften, da vi havde mine forældre til spisning og de var, ligesom mig, meget begejstret for røstien, men den er altså også usædvanlig lækker. De søde og let karamelliserede rodfrugter, akkompagneret af den syrligt-søde tomatpesto, den bløde, smeltede ost og den salte skinke samt skarphed og knas fra rucolasalaten er ganske enkelt et match made in heaven.
Og udover at den smager fantastisk, er den også glutenfri, og kan derfor serveres for folk, der ikke tåler gluten eller spiser efter kostprincipper som fx LCHF. Fjerner man skinken, kan man desuden bruge rodfrugtrøsti som en lækker vegetar-ret.
Jeg serverede en lille rodfrugtrøsti til os hver, men man kan også bage én stor, firkantet røsti. Gør man det, kan den fx skæres ud i små stykker, der kan serveres som snacks til en drink. Bryder man sig ikke om lufttørret skinke, kan man i stedet erstatte den med en god chorizo. Og hvis man ønsker lidt mere “pift” i maden, kan man erstatte den revne mozzarellaost med revet chiliost eller bruge chili pesto i stedet for tomatpesto.
Rodfrugtrøsti med skinke og ost
Ingredienser
- 200 gr pastinakker
- 200 gr gulerødder
- 4 stk æg
- 1 glas rød pesto
- 100 gr revet ost
- 8 skv lufttørret skinke
- 100 gr rucolasalat
Fremgangsmåde
- Skræl pastinakker og gulerødder. Skræl dem herefter i tynde spåner – enten med en tyndskræller eller med kartoffelskrælleren.
- Pisk æggene sammen i en skål og vend grøntsagsspånerne heri.
- Fordel grøntsags-æggeblandingen i 4 runde "bunde" på 2 bageplader med bagepapir. De skal have størrelse som en lille frokosttallerken.
- Bag bundene ved 200 °C (varmluft) i ca 15 minutter, indtil æggemassen har sat sig og røstierne er let gyldne i kanten.
- Smør tomatpesto på røstierne og fordel revet ost og skinke ovenpå.
- Bag røstierne i yderligere 10 minutter indtil osten er smeltet og skinken let sprød.
- Anret østierne på 4 tallerkener og pynt med frisk rucola på toppen.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 3-4 dage. Røstierne kan desuden fryses.
Det ser sørme godt ud!
Den skal helt sikkert prøves snart.
Mari – Jeg lover dig, det smager skønt. Herhjemme var det i hvert fald en kæmpe succes 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Nu har jeg lavet den to gange inden for kort tid. Jeg er fuldstændig tosset med den sammensætning:-) Tak for opskriften:-)
Mari – Ej, hvor er det sjovt. Jeg har faktisk også gået og sukker efter den pizza i noget tid, fordi den smager så godt, men det er jo sådan lidt vintermad/efterårsmad med alle de rodfrugter, så jeg tænkte, at jeg hellere måtte vente lidt. Men når du kan, så kan jeg også 😉
Hejsa.
Dette er en virkelig skøn pizza ? Du har rigtig mange gode opskrifter i går spise vi kyllingelasagne med fløde-tomatsauce &spinat og det var også godt. Dejligt at få noget nyt som er godt ? Ja og for det ikke skal være lyv bagte jeg også den anden dag stang med kanelremonce og crem, det løbe desværre ud, men det smagte nu skønt alligevel.
Se frem til flere lækker opskrifter.
Mange hilsner fra Marianne
Marianne – Hej og tak for din søde hilsen. Det er altid dejligt at høre fra læsere, som er blevet glade for nogle af opskrifterne – og remoncen i kanelstangen løber også ud, når jeg bager den -man kan vist ikke holde det hele inde 😀 😀 😀
Mange hilsner fra
Anne.
Hej
Jeg forstod heller ikke det
med at brede grøntsags bl.a.
id på panden, så jeg har ikke
prøvet retten endnu
hilsen Inga
Inga – Du skal ikke bruge en pande. Du skal vende grøntsagsspåner og æg sammen og derefter fordele det i 4 lige store bunker (på 2 bageplader beklædt med bagepapir), som bredes ud til nogenlunde flade pizzabunde 🙂
Vedr. ugens opskrift på rodfrugtpizza:
Er jeg den eneste, der ikke ved, hvad du mener, når du skriver, at grønsagsæggeblandingen skal bredes ud i 4 pizzabunde?
Mener du for-bagte og færdigkøbte – for så er retten ikke nødvendigvis glutenfri?
Eller findes der særlige pizzaforme?
Bodil – Jeg mener, at grønsags-æggeblandingen skal bredes ud til 4 pizzabunde på bagepapir og derefter bages i ovnen. Jeg kan næsten ikke forklare det bedre, men du skal ligesom forme blandingen til 4 bunde og derefter bage dem 😀
Lækkert med glutenfri pizzabund. Jeg havde dog lidt problemer med temperaturen, idet noget af bundene blev brændt. Min ovn har altid skullet have 5-10 grader mere ved “normal” varme, men temperaturen skal åbenbart nedjusteres ved varmluft.
Da jeg blev bange for brændte bunde, fik jeg nok skruet for meget ned for temperaturen, for jeg kan ikke helt genkende ovenstående begejstring.
Jeg vil dog give det endnu et forsøg, før jeg opgiver.
Findes der en måde eller en elektronisk køkkenhjælp, der kan minimere ens arbejde med at tyndskrælle?
Tanja – Som regel siger man, at der skal lægges 10 °C til, hvis man dropper varmluft i en opskrift, hvor der er angivet varmlufts funktion. Og omvendt skal der trækkes 10 °C fra, hvis man bruger varmluft i en opskrift, hvor der er angivet alm. ovnfunktion. Men der er jo ikke 2 ovne, der varmer ens, så det er altid en god idé, hvis man “kender” sin ovn og dens små særheder, som du også selv er inde på 🙂
Mht. pizzaerne, så minder smagen jo nok mest om en tærte med æggemasse og grøntsager og så pesto, lufttørret skinke og rucola på toppen, og jeg synes virkelig, at de er skønne 🙂 Hvis det er lidt for meget bøvl at tyndskrælle rodfrugterne, så forestiller jeg mig, at du kan rive dem groft i stedet for. Bundene kommer så måske til at minde lidt mere om grøntsagsrösti, men smagen er jo helt den samme 😀
Hej, det er da en lækker opskrift, hold da op. Jeg har dog skiftet skinken ud med bacon der er stegt først. Og der er snart spist op. 5 stjerner herfra..
Signe – Hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Hej,
Uha den er lækker.
Jeg lavede den i en stor bradepande, og det blev fint.
Endnu en super opskrift fra dig 😀
Lone – Uhh, det lyder også lækkert at lave hele pizzaen i en stor bradepande. Tak for tippet 😀