Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Snegle med skinke og pikantost.

0 kommentarer
Brød og boller, Madpakkehits, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift snegle med skinke og pikantost på en bagerist

Snegle med skinke og ost. Fantastiske madbrød, suppebrød, madpakkebrød eller hvad vi nu skal kalde dem med fyld af skinke og pikantost. Svampede, bløde og lækre – også et par dage efter, at de er bagt. Og så er de jo bare noget så nemme at lave og et herligt alternativ til de klassiske pizzasnegle.

Se også – Pizzasnegle I Frøsnappere med pikantost I Koldhævede pizzaboller

Snegle med skinke opskrift.

Som så ofte før, har jeg taget udgangspunkt i min opskrift på lækre og svampede pølsehorn og brugt den til de her snegle med skinke og pikantost. Og hvorfor så det? Ganske enkelt fordi jeg synes, at det er en genial dej. Den er nem at lave, og den er nem at arbejde med. Og fordi der er yoghurt i dejen, så holder bagværket sig svampet og lækkert i flere dage. Så hvorfor ændre på noget, der bare fungerer?

Vil man gerne lave snegle med skinke i en lidt grovere udgave, så har jeg skrevet mere om det under opskriften. Her giver jeg også tips til diverse variationer, fortæller hvordan man kan tilføre lidt grøntsager til dejen, eller laver sneglene i en kødfri udgave.

Tip! Læs mine bedste tips under opskriften.

3,89 fra 17 stemmer

Snegle med skinke

Bage- og hævetid1 time 50 minutter
Samlet tid2 timer 20 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 1 dl varmt vand
  • 1 dl yoghurt naturel (eller lign. surmælksprodukt)
  • ½ pk gær (ca 25 gr)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 400 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)
  • 50 gr blødt smør
  • 200 gr gul pikanotst
  • 200 gr kogt skinke i skiver (skinkestrimler kan også bruges)

Fremgangsmåde

  • Rør varmt vand og yoghurt sammen i en skål. Når blandingen føles lillefingervarm opløses gæren heri.
  • Tilsæt sukker, salt, æg, hvedemel og smør og ælt til en blank og smidig dej.
  • Dejen kan også samles på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
  • Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og udrul den til et rektangel (ca 45 x 30 cm).
  • Smør pikantost på dejen i et jævnt lag. Skær skinken i strimler og fordel dem jævnt ovenpå osten.
  • Rul dejen sammen til en roulade på den lange led og skær den ud i 12 tykke snegle.
  • Læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem evt et let tryk med håndfladen, så de bliver lidt større og knap så høje.
  • Lad sneglene efterhæve i ca 30 minutter. Jeg pensler ikke mine snegle.
  • Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 20 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
  • Afkøl sneglene på bageristen og spis dem lune eller kolde.
  • Sneglene kan holde sig 2-3 dage i en lufttæt pose. De kan man fordel lunes inden servering. Sneglene kan desuden fryses.

 

Se også – 

 

Pizzasnegle med tomat og ost

 

Pølsehorn

 

Tip til opskriften.

  • Lav en grovere version af sneglene ved at erstatte 100-150 gr af hvedemelet med en grovere meltype. Fx fuldkornshvede, grahams- eller speltmel. Der kan også tilsættes diverse kerner og frø til dejen samt revet gulerod, squash, rødbede og lignende. Vær dog OBS på, at det så kan være nødvendigt at bruge mere mel, da de revne grøntsager tilfører væde til dejen.
  • Lav sneglene i en vegetarisk version ved ganske enkelt at udelade kødet. Snegle kun med pikantost bliver på ingen måde kedelige. Faktisk minder de ret meget om de klassiske frøsnappere med pikantost, som rigtig mange af os kender og elsker.
  • Jeg har brugt yoghurt naturel i denne her opskrift, og yoghurten gør virkelig noget for bagværkets svampede konsistens og holdbarheden. Det kan dog sagtens erstattes med lignende, syrnede mælkeprodukter. Det kunne fx være lidt skyr, creme fraiche, A38, Ylette, kærnemælk eller lignende. Man kan også udelade mælkeprodukter og bare bruge ekstra vand.
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer