Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Spinatroulade med laks – nem opskrift på lakseroulade.

93 kommentarer
Annonce, Forretter, Frokostretter, Julemad og juleopskrifter, Nemlig opskrifter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter

På denne her tid af året er jeg altid på jagt efter inspiration til spændende småretter. Både nogle som kan bruges til årets julefrokoster, hvor vi har tradition for et mix af klassiskere og fornyelse, men sandelig også ideer til hhv. snacks og forret til nytårsmiddagen, der på festligste vis skal runde året af. For nylig har jeg derfor leget med en spinatroulade, som efter min mening opfylder stort set alle krav for at komme på tale til både julefrokost og nytårsmiddagen.

Se også – Tunmousse med laks og rejer I Spinatvafler med laks I Lakseroulade med flødeost

Opskrift på spinatroulade med laks.

En spinatroulade er virkelig smuk at se på. Især hvis man gør sig en smule umage med anretningen. Derudover er den supernem at lave. Og sidst men ikke mindst så har den også den store fordel, at den helst skal laves dagen før, den skal spises. Den skal nemlig trække i køleskabet, inden den kan skæres ud i fine skiver. Det er derfor oplagt at vælge spinatroulade som en del af julefrokosten eller som forret. Fx til nytårsaften, hvor der også skal laves en del andre ting og man derfor gerne vil være i god tid.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se også tips til lækre variationer og forslag til pynt under opskriften. 

4,03 fra 71 stemmer

Spinatroulade med laks

Bagetid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 15 skiver

Ingredienser

Spinatbund

  • 450 gr hakket, frossen spinat (optøet og presset fri for væde)
  • 6 æg (delt i blommer og hvider)
  • 1 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 2 spsk hvedemel (kan udelades)

Flødeostecreme

  • 300 gr flødeost naturel
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk sød sennep
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 bdt purløg
  • 200 gr røget laks i skiver
  • salt og peber
  • 1 bdt dild (til pynt)

Fremgangsmåde

  • Kom spinat, æggeblommer, fløde, hvedemel, salt og peber i en food processor og kør til en cremet blanding.
  • Man kan også komme ingredienserne i en skål og røre det godt sammen med en elmikser.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt sammen med spinatblandingen. 
  • Fordel blandingen helt ud til kanten på en bageplade beklædt med bagepapir. Laget skal være ca ½-1 cm tykt.
  • Bag spinatbunden ved 200 °C (alm ovnfunktion)) i 15-20 minutter eller til den har sat sig. Mærk evt. efter ved at give bunden et let tryk med fingerspidserne.
  • Afkøl spinatbunden. Læg herefter et stykke bagepapir på køkkenbordet. Placer spinatbunden herpå med bagsiden opad. Træk det brugte bagepapir af.

Flødeostecreme

  • Rør flødeost sammen med citronsaft og sennep.
  • Tilsæt hakket peberfrugt og klippet purløg.
  • Skær laksen i mindre bidder og kom den i flødeosteblandingen. Smag til med salt og peber.
  • Fordel fyldet på den afkølede spinatbund og rul bunden stramt sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret.
  • Pak rouladen ind i bagepapir og lad den hvile på køl til dagen efter eller minimum et par timer.
  • Skær rouladen i skiver á 1-1½ cm's tykkelse og anret dem på et fad.
  • Pynt med frisk dild og evt. citronperler på toppen.

Skønne variationer.

En spinatroulade er oplagt at servere for folk, som ikke bryder sig om fisk. Og da jeg har en far, som indgår i den kategori, ved jeg, hvor svært det ofte kan være, at finde på forretter uden fisk. Men spinatrouladen er så nem at lave, at man bare kan lave dobbelt portion af hhv. roulade og flødeostefyld. Så kan man komme fisk i den ene roulade og en anden slags fyld i den anden.

Bryder man sig ikke om laks, kan jeg eksempelvis anbefale, at man i stedet kommer et par dåser tun i flødeostefyldet. Der kan også bruges rejer. Rejer er for øvrigt også lækre at kombinere med både laks og tun. Og skal det overhovedet ikke være fisk, så prøv med en god skinke. Gerne en lufttørret serrano, parmaskinke eller lignende. Faktisk kan der også bruges kogt eller stegt kyllingebryst, som er skåret i mindre stykker. Man skal bare sørge for, at flødeostefyldet bliver smagt godt til, da kylling ikke har en helt så kraftig smag som eksempelvis røget laks.

Forslag til pynt.

Spinatrouladen kan pyntes med næsten alt mellem himmel og jord. Man kan lægge skiverne på en bund af plukket salat eller spæde salatblade. Det er især en fordel, hvis rouladen serveres til frokost, hvor der godt må være lidt ekstra fylde. Desuden kan man toppe op med diverse salatgrønt, agurke- og citronspringere og måske rejer eller andre former for skaldyr. Man kan også bare gå helt enkelt til værks og nøjes med lidt plukkede krydderurter.

Jeg synes især, det ser fint ud, når man anretter rouladeskiverne med frisk dild og citronperler. Citronperlerne findes på køl i større supermarkeder Citronperlerne er ikke en form for kaviar, men derimod små geléperler. Smag og konsistens minder mest af alt om de små hinder, som er indeni en citron. Udover at være meget dekorative, så synes jeg også, at de giver en fin smag, som passer helt perfekt til laks og spinat. Jeg har købt citronperler i både Føtex og Bilka. De står på køl sammen med fiskeprodukterne, lige ved siden af kaviar mm.

Subscribe
Notify of
93 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Heidi
6 år siden

Hvor køber man citronperler?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Heidi

Heidi – I større supermarkeder – de har dem i Føtex og Bilka 😀

Lonnie
5 år siden

Hvad er citron perler, hvilken afd finder man dem

Kirsten Snitker
4 år siden
Svar  Heidi

Hvor meget tun bruger du i stedet for laks🤔

Ellen Håkansson
3 år siden
Svar  Heidi

5 stars
Hvor køber man citronperler,

Lena Sørensen
6 år siden

Til vegetarer eller andre, der ikke er til fisk, kan der anbefales at bruge hytteost m. Hakket rød peber ( er der meget væde i hyttosten, skal den selvfølgelig lige drænes lidt. Jeg laver en del vegetarisk mad og den er et hit hos alle.

Maden i mit liv.
6 år siden

Lena – Tak for dit gode råd, som hermed er givet videre 😀

Dorte
6 år siden

Man kan måske også erstatte flødeosten med hytteost og så bibeholde laksen???

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Dorte

Dorte – Det er jeg sikker på, sagtens kan lade sig gøre 😀

Anna
4 år siden

Hejsa! Kan man tilføje lidt hakket rødløg i blandingen?

Dorthe Møller Jensen
6 år siden

Det ser lækkert ud, nu kom forretten på plads til familesammenskudsgilde i julen.
Vi bliver 13, hvor stor en portion skal jeg lave, mener du?

Maden i mit liv.
6 år siden

Dorthe – Det kommer jo lidt an på, hvad I skal have bagefter, men personligt ville jeg nok lave 2 roulader og så glæde mig over at have rester 😉 Der skal næsten være 2 skiver til hver og jeg skar 22 skiver af en enkelt roulade – dog kan man måske godt skære 26 meget tynde skiver af en roulade 😉 Men hvis du laver 2 roulader, så kan du i hvert fald servere 2 pæne skiver pr mand og så kan dem, som har lyst til det, få en tredie skive 🙂

Dorthe Møller Jensen
6 år siden

Så fik jeg lavet rouladen eller rettere to blev det til. Der var rigeligt, men dejligt med smagsprøve og rester bagefter.
Rouladen var nem at lave, og den så så lækker ud. De jeg serverede for var meget begejstrede, og en som ellers ikke er til røget laks spiste med stort velbehag.
Jeg har selv en madside på facebook og har tilladt mig at lægge et link op til din side, håber det er ok.

Maden i mit liv.
6 år siden

Dorthe – Uhh hvor er jeg glad for, at det blev en succes – jeg har selv haft stort held med at få ikke-fiske-spisere til at spise rouladen, så et eller andet må den jo kunne 😉 Det er helt i orden, at du har lagt et link op – links er altid dejlige 🙂

Rigtig godt nytår til dig 😀

Ann
6 år siden

Hejsa.
Tænker at denne roulade skal laves som forret til nytårsaften.
Hvad med dressing til, er det nødvendigt? Og i givet fald hvilken én?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Ann

Ann – Jeg synes egentlig ikke, at det er nødvendigt med en dressing, men hvis man alligevel synes, at der skal lidt ekstra til, så foreslår jeg en creme fraiche dressing med dild, lavet på creme fraiche, lidt citronsaft, friskhakket dild og så smagt til med sukker, salt og peber 😀

Rigtig godt nytår til dig 😀

Camilla
6 år siden

Kan den laves med frisk spinat? 🙂 -hvis ja er det mon samme mængde?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Camilla

Camilla – Du kan sagtens lave rouladen med frisk spinat, men vær opmærksom på, at spinaten i såfald skal dampes, hakkes og knuges helt fri for vand og frisk spinat svinder som bekendt en hel del ind, når det opvarmes. Jeg kan ikke sige 100 % hvor meget, du skal bruge, men jeg ville i hvert fald købe et par gode store poser frisk spinat. Så kan du evt. veje det efterhånden som du får det dampet, så du får nogenlunde den rette mængde – der må jo godt være lidt mere eller mindre 😀

Rigtig godt nytår til dig 😀

Anne-Mette
6 år siden

Hej Anne-Kathrine
En nem og enkel ret.
I øvrigt er det muligt selv at lave citronperler, hvis man har overskud :
200 ml. citronsaft
3-4 blade husblas
Desuden: 3-4 dl neutral madolie
En sprøjte eller pipette

Stil en skål med neutral madolie i fryseren
Varm citronsaften op (den må ikke koge) og tilsæt opblødt husblas.
Lad saften køle af uden at størkne.

Sug saften op i en sprøjte eller pipette. Dryp må (perler) dråber ned i den meget kolde madolie. Stil beholder/skål med madolie og citrondråber tilbage på køl. Når man skal bruge perlerne, tages de op af olien og skylles i koldt vand.

Maden i mit liv.
6 år siden

Anne-Mette – Tak for din hilsen og din opskrift på citronperler, som hermed er delt med alle de andre læsere. Jeg har endnu til gode at lave citronperler, men jeg har prøvet med hindbærperler til en dessert. Et rigtig sjovt projekt 😀

Rigtig godt nytår til dig 😀

Jette
6 år siden

Tak for en skøn opskrift. Lavede den som nytårsforret og alle var begejstret.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Jette

Jette – Det lyder godt, tak for din søde tilbagemelding og rigtig godt nytår til dig 😀

Irene glentedal
6 år siden
Svar  Jette

Serverede du dressing eller brød til ?

Maden i mit liv.
6 år siden

Irene – Normalt serverer jeg ikke dressing til rouladen, men man kan sagtens røre en creme fraiche dressing sammen med lidt dild eller andre friske krydderurter og servere et stykke flutes til 🙂

Gitte kristensen
6 år siden

Hej hvor i Føtex finder jeg citronperler syntes aldrig jeg hat set dem.

Maden i mit liv.
6 år siden

Gitte – De står på køl sammen med kaviarprodukterne 🙂

Anne-Mie
6 år siden

Den skal prøves. Men hvilken størrelse bradepande passer til opskriften?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Anne-Mie

Anne-Mie – Jeg bruger den store bradepande fra ovnen 🙂

Sara Cristoffanini
4 år siden

Kan man bruge flødeost light, eller skal det være den originale?
Tak for en dejlig blog, hvor jeg ofte henter inspiration.
Bh Sara

Anne
5 år siden

Har du prøvet at lave rouladen uden mel? 😊

Line
5 år siden

Hej
Jeg har lovet at lave denne til forrest til min kæreste får gæster på lørdag. De bliver 10 drenge og dette var tænkt som en forret, hvor der er hovedret efterfølgende. Er 1 portion nok eller skal jeg lave dobbelt?

Anja
4 år siden

Hvad vil du bruge til at krydder kyllingen med, for at give smag. Der kommer nogle gæster som ikke er til fisk.
Vil du brug rød peber til kylling eller andet fyld?

Mie
5 år siden

Hej, det lyder nemt og lækkert. Men knækker bunden ikke når den skal køles helt af? Eller sammenligner jeg for meget med søde roulader…😊

Li
5 år siden

kan man skære “wraps” ud af bunden og fryse denne ned så man kan tage frem efter behov?

Maria
5 år siden

Hej. Kan ruladen fryses om man laver den en uge i forvejen? Den ser så lækjer ud og vi ønsker at lave den som forret til konfirmasjonen😊

Hilde
4 år siden

Jeg har lavet rouladen,og sikke et hit,den er fantastisk lækker og meget nem at lave.Jeg skal lave den igen,og det bliver sammen med en buffet,glæder mig til at servere den for mine gæster😋

Line
4 år siden

Kan man erstatte Fløde med mælk?

Ulla bonaya
4 år siden

Hvor mange personer er retten til? Jeg skal lave fortet til 7 personer

Ulla Hansen
4 år siden

Hej. Du skriver 500gr frossen spinat , når det tøes op og vandet trykkes ud , er der kun 370 gr , bruger du så kun det.

Rita
4 år siden

Jeg kunne godt tænke mig at bruge rouladen til en reception, men vil gerne have at det er fingerfood, dvs at rouladen ikke Skal være tykkere i omkreds end end femkrone, kan det lade sig gøre tror du?

Anne
4 år siden

Jeg lavede den i går, til påskefrokosten i dag. Den var nem at gå til og smagte rigtig lækkert 🐣😋🐇

cep
4 år siden

Det meget fine (som dine øvrige) foto af retten, ser ud til at være til en hel hær.
Hvor mange skiver kommer der mon ud af din opskrift?
Tak for mange meget inspirerende opskrifter.

Christina Kahr Hansen
3 år siden

Neeeeeeej, min sprækkede flere steder, da jeg skulle rulle den😭😭😭
Det ser frygteligt ud……jeg gav den kun 15-17 min i ovnen….hvad har jeg gjort galt mon?🥺

Aase Lund Kjær
3 år siden

Hvor længe kan den stå på køl. Skal bruge den tirsdag aften. Kan jeg lave den i dag søndag. Eller er jeg nødt til at sætte den på køl i dag og fryse den i morgen. For at bruge den på tirsdag?

Line
3 år siden

Kan man lave “dejen” dagen i forvejen? 😀

Jette
3 år siden

Hejsa
Kan man erstatte flødeosten af andet? Evt græsk yoghurt, creme fraiche 38 %……
Vil så gerne lave den som forret, men der kommer en der absolut på ingen måde kan spise ost 🥴

Lise
3 år siden

5 stars
glæder mig til at prøve at lave den, hvad kostede den at lave med alle ingrielsener

Lise
3 år siden

..jeg hat lavet rouladen for et år siden..den smagte fantastisk. Nu har jeg lige lavet den igen…men synes den er meget tykkere end sidst….ruller du den fra den længste side eller korte side ?

Peer Kristensen
2 år siden

Hej Anne-Kathrine. Hvor køber du citronperler i Vejle?

Camilla Gadegaard
2 år siden

Hej 🙂
Hvor ser det lækket ud. Jeg skriver da jeg har to spørgsmål.
Nr 1 er: Hvor stor en portion skal man lave, hvis man skal lave det til 15 personer til forret? Jeg har nemlig fødselsdag, og får 10 gæster d. 8/4 og 5 gæster til fødselsdag d. 9/4, jeg har tænkt at servere forretten til begge aftner.
Mit nr 2 spørgsmål er derfor: kan jeg godt lave rouladen d. 7/4 (altså dagen før første servering d. 8/4) og servere retten d. 9/4 uden at den bliver dårlig? 🙂 Eller vil du anbefale at jeg lavede retten over 2 omgange altså dagen før begge serveringer?

Grethe
1 år siden

Kan spinatroulade med laks fryses? Går det ud over smag og udseende?

Vianne
1 år siden

4 stars
Lækker opskrift. Tip: Kom revet citronskal i spinatbunden

Sidst redigeret 1 år siden af Vianne
Michelle
1 år siden

Hej 🙂 Det ser så lækkert ud, det skal prøves. Jeg skal lave tapas til nytår med en masse små retter. Vil gerne lave denne, men tænker at skiverne bliver meget store og mætter en del. Jeg laver også tortilla ruller med laks. Kan jeg mon lave opskriften mindre og så på den måde få mindre skiver ? Så rullen bliver på samme str som med tortilla skiverne ?

Gudrun
1 år siden

Lækker. Lækker.!!! Jeg lagde skiverne hele på rouladen. Og undlod peberfrugt. Det giver også fine skiver.

Lene
1 år siden

Hej
Vi skal være 20 voksne og 5 børn under 10 år
Og ville servere lakseroulader til forret….hvor mamge skal jeg lave….vi skal have buffet med hoved ret bagefter..med 3 slags kød og 3 slags kartofler og 2 salater så tænker ikke forret skal være mega stor…

Lis
1 år siden

5 stars
Den mest lækre roulade til forret eller til frokostbordet, smager helt vidunderligt og var let at lave

Irene
8 måneder siden

Ser lækker ud. Er det korrekt, at der ikke skal salt og peber i spinatblandingen?
….. hov, fik lige øje på, at det står nævnt i teksten 😉

Sidst redigeret 8 måneder siden af Irene
Irene
8 måneder siden

Ja tak 😁

Maria
6 måneder siden

Kan den fryses ned? Er til konfirmation pg hvis jeg nu kunne lave dem nu ville det være noget så skønt 😅 og ellers en opskrift jeg jævnligt vender retur til 😊