Som jeg var inde på forleden dag, så bød mandag aften på en usædvanlig lækker og enkel tærte med tomater. Morten havde godt nok været lidt nervøs for, om han ville komme til at mangle kød, men selvom han havde et marineret kyllingebryst i baghånden, behøvede han ikke grille det. Let og lækker sommermad, som faktisk også kan serveres som en del af en brunchbuffet.
Jeg brugte frisk oregano og basilikum fra mine potter på terrassen, men udenfor sæsonen kan der sagtens bruges tørrede krydderurter. Til gengæld synes jeg altså, at man skal unde sig selv at bruge nogle gode tomater. De smager af så meget mere, og det er vigtigt i en ret, der indeholder så relativt få ingredienser som denne.
Tomattærte
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 rulle fersk tærtedej
- 500 gr små tomater
- 6 stk æg
- 2 dl creme fraiche
- 75 gr revet ost
- 2 tsk tørret basilikum (eller 2 spsk friskhakket basilikum)
- 2 tsk tørret oregano (eller 2 spsk friskhakket oregano)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Pres tærtedejen ud i en tærteform (ca 22 cm) og prik den med en gaffel.
- Forbag bunden ved 190 °C (varmluft) i ca 10 minutter.
- Halver tomaterne og placer dem med skærefladen opad i den forbagte bund.
- Pisk æg, creme fraiche, ost, basilikum, oregano, salt og peber sammen og hæld det over tomaterne.
- Bag tærten ved 190 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil den er gylden og har sat sig.
- Server tærten varm eller lun med salat og dressing.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Tærten kan desuden fryses.
Timian kan altså også anbefales enten for sig selv eller sammen med de to andre krydderier. Det giver altså lige det sidste pift til tomattærten!
Per – Tak for dit tip, som herned er givet videre. Hvis man har frisk timian til rådighed, så smager det også skønt sammen med tomaterne 🙂
hej anne. kan man komme skinke eller kylling i denne tomattærte?
Maibritt – Det kan man sagtens – det er jo altid tilladt at lave om i en opskrift 🙂