Sprøde, knuste kartofler med rosmarin…

10 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Normalt er jeg ret glad for flødebagte kartofler med timian eller måske hasselback kartofler, når der skal kræses lidt, men disse her knuste kartofler er altså geniale at servere til alle mulige former for grillet kød – eller ovnstegt kød, hvis ikke lige grillsæsonen er på sit højeste. De er nemme at lave, de kan stort set forberedes i forvejen, så de blot skal sættes i ovnen og så smager de bare noget så fantastisk med den sprøde og saltede overflade og den bløde, bagte kartoffelmidte.

Jeg er vild med frisk rosmarin og bruger det glad og gerne som smagsgiver til alle mulige retter – det er jo med at udnytte, at krydderurterne nu igen fylder godt op i krukkerne på terrassen og jeg elsker, at jeg bare kan plukke løs. Har man ikke rosmarin, eller ønsker man bare en anden smag, så kan både frisk timian og oregano anbefales til kartoflerne, ligesom der selvfølgelig kan bruges lidt tørrede krydderurter uden for sæsonen. Prøv i øvrigt også en variant med salt og eddike – med eller uden rosmarin – det er blot at dryppe en smule eddike over kartoflerne, når de er færdigbagte og så har man de mest fantastiske, sprøde kartofler der smager som salt og eddike chips.

 

 

Vi har spist stort set alle vores måltider i haven på det sidste og disse kartofler var ingen undtagelse. De blev nydt til en grillet flanksteak sammen med lækre, grillede grønsager og en skøn, kold bearnaisedressing. Der skal nok komme opskrift på dressingen en af de nærmeste dage, for den er godt nok bare en vinder -jeg synes, det er perfekt med kolde og lette saucer og dressinger på varme sommerdage, hvor det ikke lige er de varme saucer, der er i højsædet.

Knuste kartofler med rosmarin.

2 pers.

4-6 kogte kartofler med skræl

2 spsk olie

frisk rosmarin – timian kan også bruges

salt

Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og knus dem med bagsiden af en ske eller gaffel – de må gerne blive godt flade, men skal helst være nogenlunde sammenhængende. Pensl overfladen med olie, fordel lidt frisk rosmarin ovenpå kartoflerne og drys med salt. Bag kartoflerne ved 200 grader i 20-30 minutter til overfladen er gylden og sprød. Server straks.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mrs P
6 år siden

Ha! Det passer jo lige ind i den brunch buffet jeg har været så letsindig at melde mig frivilligt til at lave. ☺

Lizette
6 år siden

Må prøves

Henriette Basse
4 år siden

Kan man koge dem og knuse dem dagen før og så tilsætte olie, krydderurter og ost lige inden de skal i ovnen )

Jani Pedersen
3 år siden

Tak for den gode opskrift, har lige lavet dem have kogte kartoffler fra i går og vidste ikke lige hvad jeg ville med dem.
De smager bare MUMS 🙂

Susanne
2 år siden

Kan man lave dem på grill i alubakke

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)