Sammen med verdens bedste kylling i karry-mango sauce er denne her kylling i karry en vinder-ret herhjemme hos os, hvor den med jævne mellemrum er på menuen – gerne serveret a la ristaffel, hvor jeg sætter små skåle med forskellige slags lækker “topping” på bordet, som vi hver især kan drysse ovenpå maden efter smag og behag. En rigtig hygge-ret, som faktisk også er super god at servere for gæster – uhhhh eller til en børnefødselsdag – fordi det ser så fint ud med de mange små skåle med lækker topping. Skal karry-kyllingen serveres som gæstemad/fødselsdagsmad, kan man jo altid vælge at supplere med en variant mere, evt lavet med svinekød eller oksekød, så man kan smage lidt forskelligt.

Jeg tilføjer gerne revet gulerod og æbler i små tern, når jeg laver kylling i karry, ligesom jeg også synes, at der skal masser af ananas i, men hvis man har et lidt anstrengt forhold til varm ananas, eller frugt i maden i det hele taget, så kan man jo bare udelade det eller erstatte med andre former for grønt. Fx kan jeg anbefale babymajs – evt. skåret i lidt mindre stykker – peberfrugt, sugarsnaps, squash i små tern, små bitte broccolibuketter, bambusskud og bønnespirer, men der findes jo mange andre lækre ting, ligesom det også smager skønt at erstatte mælken i saucen med kokosmælk.

Kylling i karry er super nemt at lave – i hvert fald i denne her udgave – så det er typisk en af de ting, som ryger på bordet, hvis vi har lidt småtravlt, eller ikke har fået planlagt aftensmad og helst skal finde på noget nemt i løbet af relativt kort tid. Afhængig af hvad man vælger at komme i saucen, skal der selvfølgelig beregnes lidt tid til at hakke og snitte grønsager, men hvis man holder sig til nedenstående udgave, som er nogenlunde plain, så behøver det ikke tage meget mere end 30 minutter, fra man går i køkkenet, til maden står på bordet og det kan altså være temmelig rart engang imellem. Jeg kan for øvrigt anbefale at lave en stor portion – det tager lige så lang tid og så kan man gemme den ene halvdel i fryseren til travle dage.

Vi spiser den lækre, møre kylling og den cremede karrysauce med kogte ris til – jeg sværger til jasminris, men man bruger selvfølgelig bare den slags ris, man foretrækker – og måske også lidt dampet broccoli eller lignende ved siden af. Det kommer lidt an på, hvor mange slags skåle med topping jeg serverer og ikke mindst, hvad skålene indeholder. Hvis de er fyldte med finthakket løg, peberfrugt, bønnespirer, sugar snaps, bananer, mango og ristet kokos, så synes jeg ikke, at det er nødvendigt at supplere med grønt, men hvis vi bare får 2-3 skåle med rosiner, kokos og peanuts, så må der gerne tilføjes lidt dampede grønsager.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 3 stemmer

Kylling i karry

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (finthakket)
 • 2 stk kyllingebryst (skåret i mundrette tern)
 • 2 gulerødder (revne)
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • 3 tsk karry
 • 2 spsk hvedemel
 • 3 dl hønsebouillon
 • 2 dl mælk (eller kokosmælk)
 • 200 gr ananas (skåret i tern)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og sauter løget heri. Tilsæt herefter kyllingen og brun den godt.
 • Tilsæt karry og rør rundt, så karryen svitses let.
 • Gulerødder og æbler kommes i gryden og sauteres let. Vend herefter mel i gryden og rør rundt, så melet fordeles godt. 
 • Hæld bouillon og mælk i gryden, bring blandingen i kog og lad den simre under låg i ca. 20 minutter.
 • Tilsæt ananas i tern og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry, hvis der ønskes en kraftigere karrysmag.
 • Varm retten igennem og server med kogte ris.

Noter

Bliver der rester, så kan det sagtens gemmes på køl i 1-2 dage. Retten kan også kommes i en bøtte med låg og fryses. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)