Som så mange andre danskere, så er vi herhjemme vilde med klassikere som boller i karry og kylling i karry med ris til. Gerne serveret “a la ristaffel” med massevis af små skåle med lækre toppings som fx bananer i skiver, ananas, mango, æbletern, revet gulerod, hakket løg, bønnespirer, ristet kokos, peanuts, cashewnødder og meget mere, som kan drysses ovenpå maden efter smag og behag. På den måde kan en portion kylling i karry nemt peppes op fra hverdagsmad til gæstemad og så er det bare noget så hyggeligt, når man hver især sidder der og kreerer sin helt egen portion.

Denne her kylling i karry adskiller sig en lille bitte smule fra min sædvanlige opskrift ved at være tilsat mangochutney og det smager altså ganske forrygende. Der er ikke tale om hverken hele eller halve glas med chutney men bare lige 2-3 spiseskefulde, som bidrager med en fantastisk lækker sødme og let krydret smag til karrysaucen. Mangochutney har jo den store fordel, at den ikke kun består af mango, men også er smagt til med en masse forskellige krydderier og disse krydderier går så ind og bidrager med skøn smag til saucen. Styrken i chutneyen bestemmer man jo selv – jeg bruger gerne en mild, men er man vild med krydret og stærk mad, så kan man sagtens bruge en stærk mangochutney. Man kan også bruge en mild chutney og så i stedet tilsætte frisk chili i små tern eller et nip chilipulver til saucen, hvis den skal være stærkere.

Som bekendt hører kylling i karrysauce til blandt de hurtige retter og der går da heller ikke mere end max 30 minutter fra man går i køkkenet, til maden kan stå på bordet, så det er jo oplagt at servere kylling i karrysauce på de lidt travle hverdagsaftener. Start med at hakke løg og peberfrugt (og evt. andre former for grønsager, som man har lyst til at tilsætte) og skær så kyllingebrystet ud i mundrette stykker. Der kan også bruges kyllingefilet i strimler, hvis ikke man selv vil skære kyllingen ud.

Når al skærearbejdet er overstået, så passer det med, at man kan sætte risene over og så kan man gå i gang med gryderetten. På den måde skulle risene gerne være færdige med at koge (og trække) nogenlunde samtidig med selve kyllingen i karryen og så er det hele klar til servering.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 4 stemmer

Kylling i karrysauce med mango

Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 1 rød peberfrugt (hakket)
 • 2 stk kyllingebryst (skåret i tern)
 • 1 spsk karry
 • 2 spsk hvedemel
 • 4 dl mælk
 • 1 dl madlavnings- eller piskefløde (kan erstattes af mælk)
 • 3 spsk mango chutney (mild eller stærk efter smag)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en gryde og svits løget heri. Tilsæt kylling og brun kødet godt af. Tilsæt peberfrugt og sauter et par minutter. Rør herefter karry og mel i gryden. 
  Tilsæt mælk og madlavningsfløde, bring gryden i kog og lad det småkoge i ca 5 minutter, så saucen jævnes let og kyllingestykkerne gennemsteges. 
  Tilsæt mango chutney og smag til med salt og peber. Varm det hele igennem og server med ris og dampet grønt.

Noter

Retten kan sagtens fryses, så bliver der rester, kan det kommes i en bøtte med låg og sættes i fryseren. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)