Jeg er inde i en periode med skærekager. Startskuddet blev den grønne giftkage, som vækkede massevis af dejlige barndomsminder og siden er det gået slag i slag med de hyggelige skærekager, som er så lækre til en kop te. Senest er det blevet til denne her skønne kanelsnegle kage – en supernem og lækker bradepandekage med “lommer” af kanelremonce.

Smagsmæssigt minder kagen ret meget om de klassiske kanelsnegle, men i sagens natur er den både hurtigere og nemmere at lave, da dejen hverken skal æltes, hæves eller udrulles. Kagen, som oprindeligt stammer fra et eller andet amerikansk madblad, har fulgt mig i snart mange år og har en del fans i min omgangskreds, men er af uransagelige årsager aldrig kommet på bloggen, så det laver vi om på i dag.

Jeg pynter som regel kagen med hvid glasur, men da chokolade og kanel fungerer ret godt sammen, kan jeg også anbefale, at tilsætte kakao til glasuren, så det bliver til chokoladeglasur. Glasuren kan for øvrigt også helt udelades, så i sidste ende er det jo et spørgsmål om smag og behag. Kanelsnegle kagen er i øvrigt et hit hos børn og helt oplagt til uddeling ved fødselsdage og lignende mærkedage, så måske skal der hverken hvid eller brun glasur på men i stedet en fin, lyserød prinsesseglasur eller blå/grøn glasur. Hvem ved?

Print opskrift Pin opskrift
4.7 fra 120 stemmer

Kanelsnegle kage

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

 • 1 æg
 • 75 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 50 gr olie
 • 200 gr hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • dl mælk

Kanelremonce

 • 100 gr blødt smør
 • 75 gr brun farin
 • 1 spsk stødt kanel
 • 1 spsk hvedemel
 • flormelis til glasur

Fremgangsmåde

 • Kom æg, sukker, vaniljesukker og olie i en skål og pisk det luftigt.
 • Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen sammen med mælken. 
 • Beklæd en form (ca 15 x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen i formen. 
 • Rør blødt smør, brun farin, kanel og hvedemel sammen og læg fyldet i klatter ovenpå den lyse kagedej. Kør en tandstikker eller lignende igennem dejen, så det hele blandes og der opstår et marmoreret mønster. 
 • Bag kagen ved 200 grader (alm ovn - ikke varmluft) i 30-40 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker ned i midten af kagen. 
 • Lad kagen afkøle på bageristen. Rør flormelis sammen med lidt vand og pynt den kolde kage med glasur. 

Noter

Man kan tilsætte lidt kakaopulver til glasuren og overtrække kagen med chokoladeglasur i stedet for hvid glasur. 
Kagen kan holde sig i 2-3 dage, før den begynder at blive tør. Den kan desuden fryses, men så foreslår jeg, at man venter med at pynte den med glasur. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)