Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kanelsnegle muffins med remonce og glasur.

43 kommentarer
Annonce, Ideer til studentermad, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter

*Annonce* Indlægget er lavet i samarbejde med Becel flydende.

Det er vist de færreste, som ikke bryder sig om lækre og bløde kanelsnegle med masser af snasket kanelremonce i midten. Men nogle gange er der bare ret langt fra tanke til handling, når man først skal i gang med at røre og ælte dej, som efterfølgende skal hæves, udrulles og bages. Og så kan man i stedet kan lave kanelsnegle muffins, som er et skønt alternativ til de klassiske kanelsnegle.

Se også – Klassiske kanelsnegle I Koldhævede kanelsnegle I Kanelkage

Bag med Becel flydende.

For et par uger siden lavede jeg et alternativ til de klassiske kanelsnegle, nemlig en kanelsneglekage. En lys skærekage (lavet på bagepulver) med kanelremonce og glasur på toppen. Og det er faktisk lige præcis kanelsneglekagen, som har inspireret mig til de her skønne og svampede kanelsnegle muffins, som jeg har lavet i samarbejde med Becel flydende

Becel flydende er nemlig supergodt at bage med. Det smager godt og giver en flot, gylden bageflade. Og så er det nemt at dosere, uanset om mængden er angivet i gram eller deciliter. Jeg holder mig dog altid til gram. Så jeg kan hælde direkte fra flasken ned i skålen og spare opvasken af decilitermålet.

Modsat smør er Becel flydende 100 % plantebaseret, hvilket ikke mindst min laktoseintolerante veninde sætter pris på, når der skal bages. Her er nemlig tale om et produkt, hvor stort set alle kan være med. Både veganere og dem som af den ene eller anden grund ikke ønsker/tåler at indtage mælkeprodukter. Og så selvfølgelig alle os, som gerne vil tage hensyn til miljøet. Becel flydende genererer nemlig 59 % mindre Co2 pr. kg end smør.

Lækre, snaskede kanelsnegle muffins – nem opskrift.

De lækre kanelsnegle muffins består af en lys kagedej, som vendes sammen med kanelremonce og hældes i muffinsforme af papir eller metal. Efterfølgende fordeles kanelremonce på toppen og det er faktisk tricket med remoncen på toppen af kagerne, som er det allerbedste. Under bagningen synker remoncen nemlig ned i kagerne, hvilket giver den skønneste, klistrede midte af kanelremonce. Ganske som midten på en traditionel kanelsnegl.

Modsat snegle af gærdej bliver kanelsnegle muffins ikke helt så hurtigt tørre. De kan sagtens holde sig bløde og lækre i 3-4 dage, hvis de pakkes i en lufttæt pose eller lign. Kanelsnegle muffins er derfor oplagte at tage med på jobbet eller til uddeling blandt klassekammeraterne ved fødselsdage og lign. Og laver man en rigtig stor portion, så kan de faktisk også fryses. Jeg foreslår dog, at man venter med at pynte sine muffins med glasur, hvis man har planer om at komme dem i fryseren. Glasur har sjældent godt af en tur på frost.

4,38 fra 51 stemmer

Kanelsnegle muffins

Bagetid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 250 gr hvedemel
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 gr Becel flydende (eller smeltet smør)

Kanelremonce

  • 175 gr brun farin
  • 40 gr Becel flydende (eller smeltet smør)
  • 3 tsk stødt kanel
  • 50 gr flormelis til glasur

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål. 
  • Tilsæt æg, mælk og flydende becel og pisk det hele sammen til en glat dej. 
  • Rør brun farin, flydende becel og stødt kanel sammen til kanelremonce i en skål.
  • Tag ca halvdelen af kanelremoncen og rør den forsigtigt i skålen med dej - kanelremonce og dej skal kun lige være rørt sammen og der må gerne være striber af remonce i dejen. 
  • Fordel kagedejen i 12 muffinsforme af papir og fordel resten af kanelremoncen på toppen af de 12 muffins. Har man mulighed for det, så placer kagerne i en muffinform af metal - så holder de bedre faconen under bagningen. 
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovn) i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Tjek evt. med en tandstikker om kagerne er gennembagte. Lad de færdigbagte muffins køle af på ovnristen.
  • Rør flormelis og en smule vand sammen til glasur og pynt kagerne med glasur inden servering. 
  • Kagerne kan holde sig i 2-3 dage i en lufttæt pose. De kan desuden fryses.
Subscribe
Notify of
43 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kamilla
5 år siden

Kan man erstatte Becel med smør? Skal det i så fald smeltes?

Lene Jørgensen
5 år siden

Jeg vil anbefale at komme en papirform ned i en silikoneform, mine flød ud over det hele, men de smagte godt 🤗

Anne ottesen
3 år siden

Hvordan kan det være at mine blev hårde? De er ikke bløde og luftige?

Dorthe
2 år siden

5 stars
Har ikke tal på hvor mange gange vi har bagt disse muffins.
De er simpelthen så gode 😋

Dog vender jeg kun dejen, og pisker den ikke for så bliver den tør og kedelig.

Og jeg trykker altid remonce let ned så den ikke flyder over.

Jeg bruger metal muffins form med papir i, og bruger en strikkepind for at tjekke hvornår de har fået nok.

Dorte
5 år siden

Hvis man bruger smør, er det så de samme mål i gram som Becel?

Helle
5 år siden

De blev lavet til en hyggelig fredagsbrunch, til mig og manden i mit liv. De fik pæne ord med på vejen. “Tænk at man kan lave noget der både er nemmere og smager bedre end kanelsnegle”.

Hannah
5 år siden
Svar  Helle

Kan man bruge flydende plantemargarine eller f.eks.naturlig smørbar i smeltet form?

Rikke
5 år siden

Hej hvordan gør du dine kanelsnegle muffins så flotte har nemlig lige bagt dem idag men mine kom mere til at ligne brunsviger muffins end kanelsnegle muffins 🙂

Nikoline
5 år siden

Så lækker kage nu det 3. Gang jeg bager dem, men dejen ser ikke nok ud, virker klæg agtigt. Kagen får den tid den skal have, bruger alm. Ovn(det gjorde jeg ikke de første to gange) men synes heller ikke det har hjulpet.

Nikoline
5 år siden

Så er den rigtig lavet tænker jeg. Så det fordi kanelremonce løber ned den bliver lidt klæg agtigt, så er jeg med. Den er nok og smager nok, hvis den får mere bliver den tør😊 tak for svar og en god kage😊

Lena
4 år siden

Jeg bagte denne opskrift i aftes. De er hel vild gode. Jeg kom til at blande al remoncen i dejen, men det fungerede fint alligevel 🙂🙂

Line
4 år siden

Bliver opskriften ringere i en springform, hvis man nu ikke kan finde sine muffinforme?

Annette Andersen
4 år siden

1 star
Vi smagte på dem, men syntes ikke det var nogen god oplevelse, så resten røg ud.

Maj-Britt Jørgensen
3 år siden

Kan opskriften erstattes med speltmel i stedet hvedemel??

Mia
2 år siden

Du skriver, at man skal fordele remoncen oven på kagerne, inden de kommer i ovnen. Jeg oplever, ligesom en anden har skrevet, at de bliver utroligt hårde og ikke så rare at få i munden. Det er helt klart remoncen på toppen, der gør det, fordi det bliver til en hård “sukkerskorpe” under bagningen.

Men er det så bedre at lægge først dej, så lidt remonce og slutte af med lidt dej? Eller hvordan undgår man den hårde skorpe?
Jeg overvejer at prøve at bage ved varmluft i stedet. Mine muffins var tørre helt ind i midten, og de bliver slet ikke så lyse og pæne, som dem der er på billedet.

Celine
3 år siden

Al min kanelremonce lægger sig i bunden af muffinen og fordeler sig ikke i muffinen, hvordan kan det være?

Js
3 år siden

Jeg har lige bagt disse skønne muffins/snegle. Jeg havde en meget moden banan, som jeg mosede og kom i dejen.

Pia Jensen
3 år siden

5 stars
Smager fantastisk 👏👏

Dorthe Nikolajsen
3 år siden

Ville man mon kunne bruge raps olie i stedet for Becel?

Heidi
2 år siden

Kan man lave dejen og remonce aften før bagning, så de er nybagt når de skal bruges?☺️

kasper lammert
2 år siden

Hej AK

Så har vi haft Den Store Bagedyst på Ølgod Efterskole, og din kage var et sikkert hit! Den var lækker og rund i smagen, og opskriften var perfekt til 12 flotte muffins. De 20 minutter var dog mere end rigeligt, men vi havde så også to store ovne til at køre længe i forvejen, så de var ekstra forvarmet.
bukker og takker lærer holdet

Betina
2 år siden

Jeg skal bage til en veganer. Hvad kan jeg erstatte ægget med?