Jeg er inde i en periode med skærekager. Startskuddet blev den grønne giftkage, som vækkede massevis af dejlige barndomsminder og siden er det gået slag i slag med de hyggelige skærekager, som er så lækre til en kop te. Senest er det blevet til denne her skønne kanelsnegle kage – en supernem og lækker bradepandekage med “lommer” af kanelremonce.
Smagsmæssigt minder kagen ret meget om de klassiske kanelsnegle, men i sagens natur er den både hurtigere og nemmere at lave, da dejen hverken skal æltes, hæves eller udrulles. Kagen, som oprindeligt stammer fra et eller andet amerikansk madblad, har fulgt mig i snart mange år og har en del fans i min omgangskreds, men er af uransagelige årsager aldrig kommet på bloggen, så det laver vi om på i dag.
Jeg pynter som regel kagen med hvid glasur, men da chokolade og kanel fungerer ret godt sammen, kan jeg også anbefale, at tilsætte kakao til glasuren, så det bliver til chokoladeglasur. Glasuren kan for øvrigt også helt udelades, så i sidste ende er det jo et spørgsmål om smag og behag. Kanelsnegle kagen er i øvrigt et hit hos børn og helt oplagt til uddeling ved fødselsdage og lignende mærkedage, så måske skal der hverken hvid eller brun glasur på men i stedet en fin, lyserød prinsesseglasur eller blå/grøn glasur. Hvem ved?
Kanelsnegle kage
Ingredienser
- 1 stk æg
- 75 gr sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 gr smeltet smør (eller olie)
- 200 gr hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1,5 dl mælk
Kanelremonce
- 100 gr blødt smør
- 75 gr brun farin
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk hvedemel
- flormelis til glasur
Fremgangsmåde
- Kom æg, sukker, vaniljesukker i en skål og pisk det luftigt.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og smeltet smør, og rør det i dejen sammen med mælken.
- Beklæd en form (ca 15 x 20 cm) med bagepapir og fordel dejen i formen.
- Rør blødt smør, brun farin, kanel og hvedemel sammen og læg fyldet i klatter ovenpå den lyse kagedej. Kør en tandstikker eller lignende igennem dejen, så det hele blandes og der opstår et marmoreret mønster.
- Bag kagen ved 200 °C (alm ovn – ikke varmluft) i ca. 30-35 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker ned i midten af kagen.
- Lad kagen afkøle på bageristen. Rør flormelis sammen med lidt vand og pynt den kolde kage med glasur.
Den ser rigtig spændende ud og skal klart prøves. 🙂
Tror du man kan udskifte olie med smeltet smør? Synes det kan være svært at finde en olie der er smagsneural.
Helle – Det kan man sagtens. Du skal bruge 50 gr smør i stedet for 50 gr olie 😀
Med alle de positive kommentarer, bliver jeg jo nødt til at gå i køkkenet og bage denne kage 🤷♀️ satans osse…
Ps: ironi kan forekomme 🤣
Charlotte – Hahaha, ja sådan kan det jo gå. Håber at det bliver en succes 😀
Den ser meget spændende ud 😁 Den må 100 % prøves.
Zeynep – Så håber jeg, at det bliver en kæmpe succes 😀
Hold nu op en super lækker og nem kage 😋
Jeg gangede op med 3, og brugte en bradepande på 26 x 34 cm.
Ingen glasur, den smagte fint uden 😉
Bente – Hvor er det bare dejligt at høre, at kagen var en succes. Selv spiser jeg heller aldrig glasur på de traditionelle kanelsnegle, og det kan jo sagtens udelades 😀
Bente blev den også god efter du lavede i større portion? 😊
Hej maden i mit
Kan du din skønne opskrift laves i dobbelt portion og bages i en bradepande i stedet for.
På forhånd tak
For skønne opskriftet
Susanne – Det kan sagtens lade sig gøre, men så vil jeg nok lave 3 eller 4 dobbelt portion. Er bange for, at kagen bliver for flad, hvis du regner med at bage den i ovnens store bradepande og kun laver dobbelt portion 😀
Sjov idé til en kage – elsker kanelsnegle, og dette er en rigtig fin løsning 🙂
Piskeriset – Ja, jeg er også vild med kanelsnegle og det her er virkelig den nemme løsning, når det godt må være lidt nemt 😀
Kan man bruge vand i stedet for mælk? Eller har mælk en særlig betydning?
Lykke – Jeg må indrømme, at jeg aldrig har prøvet at bage en skærekage med vand i stedet for mælk. Der bruges jo altid mælk, så der skal du næsten prøve at spørge Google, om man kan udskifte mælk med vand og så se, hvad der dukker op af resultater. Umiddelbart mener jeg ikke, at der sker noget, men det kan selvfølgelig gå lidt ud over smagen, da vand som bekendt intet smager af 😀
Hej maden i mit liv.
Kanelsneglekage er nem at lave og så er den rigtig god😋Bliver ikke tør og kedelig.
Tak for skønne opskrifter.
Susanne – Velbekomme – dejligt at jeg kan være med til at inspirere med mine opskrifter 😀
Dejligt at du skriver størrelse på bradepanden! 🙂
Charlotte – Velbekomme. Jeg foresøger virkelig at huske sådanne små detaljer som eks. størrelse på formen, varmluft eller alm. ovn osv osv – det smutter jo engang imellem, men i tidens løb er jeg blevet bedre til det, fordi jeg ved, at det betyder meget for nogle 😀
Hej.
Mon portionen passer i en spring form?
Lyder lækker og skønt med en nem søndagskage, med ingredienser man næsten altid har i huset ~ whats not to like👌🏼
Anja – Jeg er helt sikker på, at portionen godt kan gå til en alm. mellemstor springform.
Er din form lidt større, så overvej evt. at lave 1½ portion kagedej 🙂
Tusind tak for svar. Tror den skal laves idag til en fårup sommerland tur imorgen
God weekend
Anja – Velbekomme – det lyder så hyggeligt 🙂
Det står i opskriften om du kan bruge en springform:)
Hejsa
Kan kagen bages i springform og hvilken størrelse?
Inger – Ja, det kan du sagtens. Jeg vil skyde på, at en mellemstor springform vil passe (ca 20-22 cm), men et par centimeter fra eller til ødelægger jo ikke hele kagen 🙂
Kan man ikke bruge varmluft ovn ?
Berit – Jo, det kan man sagtens, det gør jeg bare sjældent, da jeg synes, den varme luft har tendens til at udtørre bagværket let. Hvis du bruger varmluft, skal du lige trække ca 10 grader fra ovntemp. 🙂
Mon de kan laves som muffins? Er der en der har prøvet det?
Joan – Ja, det har jeg. Hvis du skriver “kanelsneglemuffins” i bloggens søgefelt, så kommer opskriften fluks 😀
Lækre opskrifter
Erling – Mange tak 😀
Super lækker kage! Den bedste skærekage jeg har smagt, tror jeg. Jeg har lige opdaget din/denne blog. Der er vildt mange gode kageopskrifter. Tror, jeg tager 5 kg på denne vinter. 😉
Alice – Haha, jeg har vist også nogle salatopskrifter 😉 Tusind tak for din søde hilsen – dejligt at jeg kan være med til at inspirere med min blog og mine opskrifter 🙂
Den smager mega godt
Sofia – Dejligt at høre 😀
kan man bruge oliven olie
Xenia – Det vil jeg ikke anbefale, idet olivenolie har en lidt speciel smag, som godt kan smages i den færdige kage. Du kan bruge smagsneutral olie som fx solsikkeolie eller rapsolie, og du kan selvfølgelig også bruge smeltet smør eller margarine. Det er jo smag og behag 🙂
Den brændte. Den er helt grillet.
Her brænder den også på så jeg har sat temp. ned. Og det er ikke i varnluftovn.
Ditto!
Hvor høj er kagen inden bagning? Skal lave et lidt større portion, men ved ikke om det er nok
Sarah – Uhhh, det var da et godt spørgsmål. Måske 2-3 cm høj uden at være helt sikker – jeg målte den ikke 😀 😀
En VIRKELIG lækker kage, som hele familien var helt tossede med 😀
Lavede en 4 dobbelt portion, og det passede perfekt til min ovnbradepande 🙂
Tusind tak fordi du deler denne fantastiske opskrift 🙂
Karina – Tusind tak for din søde hilsen – så dejligt at høre, at kanelsneglekagen blev sådan en stor succes i familien 🙂
Super lækkert kage 🙂
Gitte – Så dejligt at høre – mange tak 🙂
Tænker om den evt kan bages i muffin forme?
Eller tænker du den hænger fast i formene?
Min datter vil nemlig gerne have små regnbuekager med i børnehaven, og denne kage tænker jeg at alle kan lide.
Tina – Det er ikke noget problem, faktisk har jeg lavet dem som muffins lige her 🙂 🙂
https://madenimitliv.dk/kanelsnegle-muffins/
Hej. Skal den opbevares i køleskab eller kan den godt stå dækket i stue temperatur?
Anja – Den kan sagtens stå tildækket ved stuetemperatur 😀
Tak for endnu en lækker opskrift ❤️
Jeg vil lave den til mine gæster på lørdag til Danmarks landskamp med rød og hvid glasur 🇩🇰
Nana – Dejligt at høre – og hvor lyder det bare som en god idé med rød og hvid glasur 😀
Hvis man nu skal lave denne lækre kage til fødselsdag med ca. 20 mennesker, ville du så bare doble opskriften op én enkelt gang eller hvor meget tror du man skal lave ekstra? 🙂
Louise – Jeg ville nok tredoble opskriften, så der bliver til ca 30 personer. Så er der lidt ekstra, hvis nogen finder på at tage 2 stykker eller skærer et stykke, som er lidt større end de andre 😉
Den brændte. Den er helt grillet.
Luna – Det lyder godt nok voldsomt. Har du brugt grillfunktion?
Nope, helt alm. ovn, den er bare grillet.
Luna – Hmmm, det lyder da voldsomt, hvis du har bagt den ved 200 °C (alm. ovnfunktion), som jeg har angivet i opskriften. Men som bekendt er der sjældent 2 ovne, der bager helt ens. Det er også derfor, at jeg skriver, at kagen skal bages i 30-40 minutter, indtil den er gylden.
Super lækker kage 😃
Jeg ‘kom til’ at lave en halv gang mere kanelremonce og tilføjede lidt revet marcipan – Det blev virkelig lækkert.. Et hit hos familien, så det er bestemt ikke sidste gang!!
Skal vist også prøve din ‘muffins-version’ 😜
Tak for mange gode og lækre opskrifter, som vi ofte bruger 🤩
Linda – Haha, ja sådan kan det jo gå. Dejligt at høre, at kagen blev en succes og tak for tippet med marcipan 😀
Uha uha.
Har lige stillet min kage i ovnen. Har brugt jomfru olivenolie🙈. Må tage en smagsprøve før jeg serverer den for mine gæster på søndag. Heldigvis er der tid til en ommer.
Tak for mange gode, nye og spændende opskrifter.
Benthe – Uhhh…. ja så kan du altså godt risikere, at det kan smages, men vi må satse på, at kanelfyldet smager af så meget, at det overdøver den lidt karakteristiske smag af olivenolie 😀
Hej. Jeg vil gerne lave den lækre kage til min klasse. Jeg tænker at lave en 4 dobbelt portion, men er lidt i tvivl i forhold til bagepulver. Skal det også 4 dobbles, så det bliver 8 tsk?
Emilie – Det er ikke sikkert, at der skal bruges heeelt så meget bagepulver til en 4-dobbelt portion. Bagepulver kan ikke altid “bare” ganges op, så personligt ville jeg nok nøjes med 5-6 tsk bagepulver. Du kan også bruge en gammel huskeregel, der hedder 1 kop mel til 1 tsk bagepulver. Nu er målene i opskriften jo ikke angivet i “kopper”, men hvis du vejer hvedemelet til kagen af ved at fylde det i en mellemstor kaffekop og hælde det over i en skål (som står på en vægt), så kan du jo tælle kopperne undervejs. Så er du i hvert fald helt sikker 😀
Tænker på sukker.. findes der samme opskrift til dem som har sukkersyge.. eller kan den undlade sukker og komme et eller andet sødestof i istedet for.. Kanelremonce 75 g farin… kan man bruge sødestof stedet for farin?
Susanne – Jeg er ret sikker på, at du sagtens kan prøve dig frem med forskellige former for sødestoffer i kagen, men jeg må indrømme, at jeg ikke har den store erfaring med at bage med sødestoffer, så jeg kan desværre ikke være specielt behjælpelig. Det eneste, som jeg kender bare en smule til, er Sukrin, hvor jeg ved, at der findes forskellige former for erstatninger, bl.a. til brun farin og flormelis. Jeg mener, at du erstatter sukker med Sukrin i forholdet 1:1, men ellers står der mere på pakkerne 🙂
Uh, den er virkelig lækker. Både for børn og voksne.
Til fødselsdage kan den pyntes med slik.
Tak for en nem og lækker opskrift👍
Linda – Tusind tak for tippet – havde slet ikke tænkt på at lave kanelsneglekagen om til en “kagemand” 😀
Hejsa
Jeg bliver lige nødt til at spørge om du bager med både over- og undervarme når du bager i “alm ovn”? Nu har jeg lavet den her kage 2 gange og den smager virkelig godt, men den bliver også helt mørk i kanterne og ikke lys og fin som din… måske jeg gør noget forkert… 🤔🤔
TAK for MANGE gode opskrifter!
Mvh Lotte
Lotte – Ja jeg bager både med over- og undervarme, når jeg bager i “alm ovn”, men det kan jo være, at din ovn varmer lidt kraftigere end min, så måske skal kagen bare ikke bage så længe i din ovn. Har du evt. prøvet at stikke et lille træspyd eller lignende ned i midten af kagen og tjekke, om den er gennembagt, fx 5-10 minutter før jeg har angivet i opskriften? 😀 Og dejligt at høre, at du ellers kan bruge mine opskrifter 😀
Tak for dit svar. 🤗 Jeg prøvede igen i dag, og lavede dobbeltportion og gav den 5 min mindre…. det passede og den blev virkelig lækker OG fin at se på. 😋😋😊😊😊
Lotte – Dejligt at høre, at det lykkedes. Godt vi fik styr på det 😀
SÅ lækker, så nem, så mumsfilibaba 🙂 Jeg lavede dobbelt portion i (lidt) større springform, 35 min – og så var der virkelig kanelsneglekage for alle pengene…
Lissi – Hvor er det bare dejligt at høre. Herhjemme hører den også til blandt favoritterne 😀
Kagen er perfekt med tynde skiver ananas lige under remoncen. Det syrlige fra ananasen bidrager fint til kagens sødme.
Tine – Uhhh, det må jeg prøve en dag – tak for tippet 😀
Kan jeg bage kagen idag, og den så er frisk til eftermiddags gæster i morgen? 😅
Sarah – Ja, det burde ikke være noget problem, selvom kagen nok altid vil være bedst, når den er helt nybagt. Til gengæld kan du jo lune den evt par minutter i ovnen inden servering og vente med at komme glasur på til i morgen 😀
Dine reklamer blokere for opskriften…
Synd at penge er vigtigere end opskriften…
Malene – Nu ved jeg jo ikke, om du har set opskriften via mobil, tablet eller computer, men her hos mig, er der ikke noget, der dækker for opskriften. Eftersom der ikke er meget idé i at have en madblog, hvor opskrifterne ikke er synlige, tror jeg også godt, at vi kan blive enige om, at det nok skyldes en fejl i en reklame, hvis opskriften er dækket til. Jeg mener på ingen måde, at penge er vigtigere end opskrifterne, men faktum er, at det koster ret mange penge hver måned, at drive en blog, som har vokset sig så stor, som min efterhånden har. Uden reklamer ville jeg ganske enkelt ikke have råd til at drive bloggen, Derfor – penge er vigtigere end opskriften? Nej! Er reklamer = penge? Ja! Er penge vigtige og nødvendige for at drive bloggen? Ja!
Med alle de positive kommentarer, bliver jeg jo nødt til at gå i køkkenet og bage denne kage 🤷♀️ satans osse…
Ps: ironi kan forekomme 🤣
Undskyld, mit barn tog min computer. Er frugtelig ked af det, men kagen smagte dejligt.
Emma – Det skal du slet ikke tænke på. Må indrømme, at jeg lige kiggede lidt, men nu er det jo heldigvis sådan, at jeg er enevældig hersker her bag skærmen, så jeg kan bare vælge at sende visse kommentarer direkte i papirkurven 😉 Og dejligt at høre, at kagen smagte godt 😀
mega lækker!
Maria – Hvor er det bare dejligt at høre – jeg tror også, at jeg skal have bagt en igen 😀
Vildt lækker kage og så oven i købet nem at lave, det bliver ikke sidste gang.
Jenny – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
SINDSYG lækker kage! Meget bedre end de almindelig kanelsnegle! Har du nogen ide omkring indholdet af kulhydrater pr. 100 g 🙂
Cecilie – Dejligt at høre 🙂 Jeg udregner ikke kcal-indholdet i min mad, så der må jeg blive dig svar skyldig, men der findes masser af gratis apps, fx MyfitnessPal og Lifesum, hvor du kan taste ingredienserne ind og få udregnet makronæringsstofferne 😀
Det er den mest fantastiske lækre kage… 😋Og så nem at bage.. Tak for lækker opskrift.. Den når ikke at blive tør hjemme hos os 😂🤩
Tanja – Velbekomme – hvor det er bare dejligt at høre 😀
Jeg blev så glad og inspireret over din (ved jeg nu) rigtigt gode og velsmagende opskrift på en helt anderledes kanelkage… Tusind tak for at dele den med andre – jeg glæder mig til at lade fam. smage den! Min mand har allerede godkendt den nu (uden glasur) ♥️ Jeg tager den sidste bid for i dag, uhm – og i morgen er der atter en dag, hurra for dig 😍♥️
Kaja – Velbekomme. Hvor er det bare dejligt at høre, at jeg kan være med til at inspirere med mine opskrifter, og at kanelkagen er blevet godkendt 😀
Hejsa
Har lige skimmet opskrift, spørgsmål, kommentar og svar igennem. En kage som lyder til , at jeg bestemt må prøve at bage 😋Jeg studser bare lidt m hensyn til bagepulver og ingen hævning 🤔er det simpelthen bare det den hæver når den bages der er det..?
Mvh Sanne 😊
Sanne – Det er kun, når du bager med gær, at dejen skal hæves. Når du bager med eksempelvis bagepulver eller natron, så hæver kagen i ovnen, imens den bager, og den skal ikke hæves inden bagningen 🙂
Det lyder som en kage der skal med til klassearrangement på lørdag.
Kan den bages dagen før, eller bliver den for tør?
Mvh Luise
Luise – Det lyder da som en skøn ide 🙂 Kagen er bedst samme dag, som den er bagt. Du kan dog bage den aftenen før, hvis bare du sørger for, at den er pakket godt ind 🙂
jeg har lige bagt kagen og den ser godt ud og smagte også dejligt MEN
remoncen røg lige igennem og har brændt sig fast på bunden – kan simpelthen ikke få den ud af førmen i hele stykker !!
hvad kan der være sket – synes jo jeg har fulgt opskriften helt nøje…
Lilian – Æv, det var da ærgerligt. Jeg spekulerer på, om du har husket 1 spsk hvedemel i remoncen og brugt smør? Kærgården og lignende blandingsprodukter indeholder olie kombineret med smør, og det gør altså, at det hele lidt nemmere smelter og synker til bunds under bagningen. Dog burde du stadig kunne løfte kagen op af formen uden at den går i stykker ved hjælp af bagepapiret 🙂
Er jeg den eneste der synes den mere minder om en brunsviger 😅
Camilla – Haha, det har jeg faktisk ikke tænkt på. Men jeg kommer som regel heller ikke kanel i min brunsviger, så det er måske kanelsmagen der gør, at jeg tænker kanelsnegle 😀
Hvor mange portioner ville du lave, hvis det skal være til en bradepande??
Malene – Hvis du tænker på den store bradepande fra ovnen, så ville jeg nok gange opskriften med 4 eller 5 🙂
Det er det. Tak for hjælpen 😁
Den er rigtig god ❤ elsker den 😘
Hvis jeg skal lave dobbelt portion, skal der så også dobbelt bagepulver?
Johanne – Ja, den slags følges altid ad, så skal du lave dobbelt portion, så skal du også bruge dobbelt mængde bagepulver 😀
Denne skønne kage bager jeg ofte, når jeg med 1 times varsel får gæster til en kop kaffe. Alle, uanset alderen, er vilde med den ♥️
Pia – Hvor er det altså bare dejligt at høre 😀
Er spændt på den har bagt den til mine drenges skole i morgen de har nemlig åbent hus men den ser monster lækker ud og virker til den sejler af snask🤤 mine drenge kan ikke vente til imorgen lavede en 3 dobbelt portion og så var den nem at lave
Lisa – Nøj hvor nyder det godt 😀 😀 Jeg er sikker på, at den bliver en kæmpe succes i morgen 😀
Hej 😊
Jeg har haft bagt kagen og puttet den i fryseren. Kan jeg lune den lidt, når den er tøet op?
Lene – Ja, det burde du nok kunne. Dog skal du være OBS på, at der jo er tale om en form for sandkagedej og ikke en kringledej (gærdej), så du skal passe på, at kagen ikke bliver tør.
Supernem. Superlækker. Super hit, da jeg bagte 6x opskriften til børnene i min fritidsklub i dag! En ny klassiker er født 😋
Terne – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Har haft lavet kagen før, og den var super lækker!
Nu vil jeg lave den til arbejdet, og har fået ny bradepande (sådan en med låg til). Den måler: L 42 x B 29 cm – Hvor mange gange vil du anbefale at jeg x opskriften op?
Og når det nu er en bradepande beregnet til kage, ville jeg så kunne undlade bagepapir, eller ville du stadig anbefale at jeg bruger det?
Stine – Jeg ville nok gå med 3 eller 4 gange opskrift – det afhænger lidt af, hvor høj du ønsker kagen 😀 Og mht. bagepapiret, så kan man sagtens nøjes med at smøre formen med lidt smeltet smør eller olie. Jeg bruger bare ofte bagepapir, fordi jeg så kan løfte kagen op af formen, når den er bagt, men det er jo ikke en nødvendighed 😀
MUMS- lækker kage.
Marlene – Dejligt at høre 😀
Hej ☺️
Det ser ud til at være en lækker og spændende opskrift, som klart skal prøves af!
Mon man kan bage kagen dagen før, den skal serveres? Eller er den så blevet tør til den tid?
Helene – Du kan godt bage kagen dagen i forvejen, men som med så meget andet bagværk, så er den bedst, når den er helt friskbagt. Hvis du bager den om aftenen, og i øvrigt søger for at dække den godt til, så burde det dog ikke være noget problem. Glasuren tilfører jo også fugt 😀
Virkelig lækker kage. spød udvendig og dejlig blød indvendig. Jeg kom bare til at ridse remoncen for dybt så den gik lidt i stykker nogle steder. 😊
Ved du mon hvad der er af kcal i en kage til 10 personer? Incl glasur.
Mvh Ulla
Ulla – Uhhh her må jeg blive dig svar skyldig, for det har jeg ikke udregnet. Men du kan evt. taste ingredienserne ind i en af de forskellige, gratis apps til kalorieudregning, som findes. Fx Lifesum 😀
Jeg prøvede lige med vand, for havde ikke mælk. Den smager rigtig godt alligevel, er dog ikke hævet så meget og skiller lidt ad. Men kan godt anbefales hvis man ikke har mælk.
Allan – Tak for din tilbagemelding – dejligt at vide, at det også kan lade sig gøre med vand 😀
Fik den til sommerfest i børnehaven hvor den var VIRKELIG lækker. Nu skulle jeg så selv prøve at lave den og hvilken fiasko😞 Aner vitterligt ikke hvor det er gået galt henne😵💫
Lavede en dobbelt portion. Den er stenhård i alle kanter og ovenpå, og så er den bare tør indeni.
Efter de ca 30 min var den stadig fugtig(der kom dej med op på spydet) og den “sejlede” i fedtstof.
Hvor står en bradepande skal man bruge til dobbelt ?
Hvor tyk er kagen inden den kommer i ovnen?
Hvor meget kører du rundt med tandstikken? Jeg synes virkelig der var meget farin fyld til kagen, så måske jeg har bagt i en for lille form eller hvad tænker du? 🤔
Lena – Øv, det lyder da som en lidt træls oplevelse. Jeg kan jo ikke sige præcist, hvor det er gået galt, da jeg ikke var til stede, da kagen blev bagt, men jeg skal prøve at se, om ikke jeg kan være behjælpelig 🙂 🙂
Du skal bruge en form på ca 15 x 20 cm til en enkelt portion, så hvis du bager dobbelt portion skal du selvfølgelig bruge en større form (eller forlænge bagetiden). Jeg ville nok gå med en form på ca 20 x 30 cm, hvis jeg fordoblede opskriften. Du skriver også, at kagen stadig var fugtig efter 30 minutters bagetid. Men det giver nok god mening, eftersom at jeg skriver i opskriften, at kagen skal bages i 30-40 minutter (og her er kun tale om en enkelt portion). Ift. at kagen “sejler” i fedtstof, så vil fedtstoffet jo smelte og lægge sig ovenpå kagen under bagningen – det trænger ned i kagen, når den er færdigbagt, så det er ikke nogen fejl. Og sidst men ikke mindst – hvis kagen den er stenhård og tør, så lyder det som om, at du har fået bagt den for længe. Så selvom den stadig var “våd”, da du tjekkede med et spyd, så har den nok desværre fået lidt for lang tid i ovnen efterfølgende 🙁
Øv den er ikke som den på billede, den røg direkte i skraldespanden, den smagte af tør krydre kage øv
Sommer – Øv, jeg er da ked af at høre, at din kage ikke blev som min kage på billedet.
Den er så god – også med ekstra hvid hakket chokolade i bunden og lidt tilsat mørk chokolade sammen med kanelfyldet
Sanne – Det er altså også bare en favorit herhjemme 😀
Ligner lidt gammeldags Rosenbrød
Den skal prøves