Der er ingen tvivl om, at de her hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce er bloggens absolut mest populære opskrift. Også selvom det efterhånden er en del år siden, at jeg “opfandt” hakkebøfferne og der er kommet mange nye opskrifter til sidenhen. De lækre hakkebøffer med fløde-paprikasauce er selvfølgelig også på menuen hjemme hos os med jævne mellemrum, men i lang tid har jeg gået og overvejet, om ikke man kunne lave en variant, som var mindst lige så lækker, men bare en smule anderledes. Engang imellem skal der jo lidt fornyelse til.

Forleden aften fik jeg så endelig gjort noget ved sagen og lavet hakkebøffer i fad med pikant sauce og forskellige slags lækre grønsager og både Morten og jeg var enige om, at denne her udgave så absolut er et værdigt alternativ til de originale bøffer i fad. God smag, saftige bøffer, lækker sauce og så var det oven i købet ret nemt.

Ideen med at lave en yderst simpel og nem sauce på pikantost har længe ligget og luret i baghovedet. Dels er jeg ret vild med pikantost, som giver en superlækker og cremet sauce med en god smag, men derudover så er der også virkelig mange kalorier at spare, hvis man laver sauce på flødeost (evt. en fedtfattig flødeost)) i stedet for piskefløde. Man skal dog være OBS på, at fedtfattige mælkeprodukter, creme fraiche, flødeoste osv kan have tendens til at gryne lidt, når de bages i ovnen. Vil man undgå det, kan det derfor være en god idé at bruge den almindelige pikantost eller simpelthen bare tilberede bøffer og sauce på panden (uden brug af ovnen), som jeg har beskrevet herunder. Er uheldet alligevel ude og er saucen blevet grynet, så prøv lige at røre den godt igennem – som regel kan man nemlig få saucen til at samle sig igen ved en grundig omrøring.

I stedet for at følge nedenstående opskrift, kan man nemlig stege hakkebøfferne færdige på panden. Efterfølgende laves saucen og de færdigstegte hakkebøffer lægges ned i saucen på panden og det hele serveres samlet. Lidt af la klassiske hakkebøffer med bløde løg og brun sauce, men selvfølgelig med en noget anden smagsssammensætning.

Man kan også følge opskriften, men bruge en stegepande som kan tåle at komme i ovnen, hvis man er den heldige ejer af sådan én. På den måde slipper man for at hælde bøffer og sauce i et ildfast fad, for man lægger bare bøfferne tilbage i panden, når saucen er tilberedt, og smækker det hele i ovnen. Nemt og bekvemt og så er der sparet lidt på opvasken.

Jeg fulgte dog nedenstående tilberedningsmåde. Ikke mindst fordi, at jeg serverede de lækre hakkebøffer med ristede kartofler og ovnbagte rodfrugter med sennep, honning og timian og så passede det jo noget så fint, at det hele skulle i ovnen. Desuden fik vi en blandet salat ved siden af og alt i alt var det en superlækker anretning. Helt almindelig, nem og hurtig hverdagsmad, men på den anden side ville jeg ikke tøve et sekund med at servere hakkebøffer i fad med pikant sauce for gæster eller måske til en hyggelig hverdagsmadklub.

 

Hakkebøffer i fad med pikant sauce

Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 spsk olie
 • 450 gr hakket oksekød
 • 1 løg (hakket)
 • 1 rød peberfrugt (hakket)
 • 1 porre (skåret i tynde ringe)
 • 200 gr gul pikantost (evt fedtfattig pikantost - se mere i blogteksten herover)
 • dl mælk (kan erstattes af fløde)
 • 1 tsk paprika
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Form oksekødet til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber.
 • Varm olien op på en stegepande og brun bøfferne godt på begge sider. Læg dem herefter i et ildfast fad. 
 • Kom hakket løg, peberfrugt og porre på den varme pande og sauter i 3-5 minutter. Sidder der meget "snask" fra hakkebøfferne på panden, så kan man tørre den let af, men ikke for meget, da der stadig sidder masser af smag tilbage i panden. 
 • Tilsæt pikantost, mælk og paprika til panden. Bring panden i kog og lad den koge i 1-2 minutter under omrøring, så det hele blandes godt til en cremet sauce. Smag til med salt og peber
 • Fordel saucen i fadet med hakkebøfferne og sæt fadet i ovnen ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter, eller indtil bøfferne er gennemstegte. Stegetiden afhænger lidt af bøffernes tykkelse. 
 • Pynt evt. fadet med et grønt drys friskhakket persille og server med ristede kartofler og grønsager eller salat. 

Noter

I stedet for hakkebøffer kan man bruge fadkoteletter eller kyllingebryst. Koteletter eller kylling skal blot brunes af på panden og steges færdigt i fadet i ovnen, præcis ligesom hakkebøfferne. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)