De fleste af os kender vist til den skønne texmex snack kaldet nachos, som består af majschips med smeltet ost serveret med salsa, guacamole og creme fraiche. En rigtig café klassiker, som er noget så hyggelig at dele. Nachos er en mexicansk/amerikansk opfindelse, som ikke på nogen måde har noget med Grækenland at gøre, men ikke desto mindre er de her græske nachos et virkelig lækkert og lidt mere let alternativ til originalen.

De græske nachos er en kombination af almindelige tortillachips og en helt fintsnittet, græsk salat med feta og oliven. Retten er dog uden den smeltede ost, som man ellers forbinder med nachos. Man spiser de græske nachos ved at “skovle” salaten op på de små tortillachips, så i bund og grund er der jo tale om en lidt avanceret form for chips og dip og det ser ikke bare fint ud, det smager også noget så godt.

>> Se min bedste opskrift på en klassisk, græsk salat med feta lige her. 

Vil man gerne have ekstra snaskede nachos, så kan man lave dem på klassisk vis ved at fordele revet ost ovenpå tortillachipsene og smelte det hele i ovnen eller mikroovnen, inden den græske topping fordeles øverst. Man kan også erstatte tortillachips med lune pitabrød eller fladbrød, skåret ud i små trekanter, hvis det skal være endnu mere græsk.

Græske nachos er en nem lille forret, snack eller let ret, fx til et glas vin på terrassen en lun sommerdag. Helt perfekt til gæster eller bare lidt selvforkælelse sammen med familien. Skal de græske nachos serveres for gæster, kan man sagtens lave toppingen i forvejen. Det er dog bedst at vente med at samle det hele til lige inden servering, da de sprøde chips godt kan blive lidt bløde pga fugten fra bl.a. agurk og tomater, hvis de står for længe.

 

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Græske nachos

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 200 gr tortillachips med salt
 • 200 gr cherrytomater
 • ½ agurk
 • ½ peberfrugt
 • 1 rødløg (skrællet og finthakket)
 • 100 gr fetaost (salat ost)
 • 1 dl græsk yoghurt (eller creme fraiche)
 • oliven (kan udelades)
 • evt. friskhakket persille

Fremgangsmåde

 • Bred tortillachips ud på et fad. De kan evt. først lunes let i ovnen eller mikroovnen.
 • Klargør grønsagerne - skær tomaterne i halve eller kvarte. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Skræl løget og hak det fint.
 • Fordel grønsagerne ovenpå tortillachipsene og smuldr fetaen ovenpå.
 • Fordel græsk yoghurt i små klatter og pynt med oliven og evt. friskhakket persille på toppen
 • Server straks.

Noter

Vil man have ekstra snaskede nachos kan man lave traditionelle nachos med smeltes ost og herefter komme tomater, agurk, peberfrugt, rødløg, feta, creme fraiche og oliven på toppen. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)