Rabarberkage med marengs.

14 kommentarer
Kager, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med rabarber og jeg er vild med marengs. Så selvfølgelig er der ikke ret meget, der kan slå denne her skønne rabarberkage med marengs, som indeholder det bedste af begge ting. En lækker kagebund med sød-syrlige bidder af rabarber og et låg af sprød marengs på toppen. Helt perfekt til dessert eller en god kop kaffe og hvis man synes, så kan man også uden problemer servere kagen med en klat flødeskum, creme fraiche eller en kugle vaniljeis.

Faktisk har vi kun 2 rabarberplanter i haven, men de relativt små planter (jordbærrabarber) har efterhånden et par år på bagen og de vokser helt vildt. Jeg er over dem 2-3 gange om ugen, hvor jeg plukker løs for at få brugt så mange rabarber som overhovedet muligt. Men der er jo det med rabarber, at jo flere vi plukker, des flere kommer der. Snart skal jeg lave smuk, pink rabarbersaft og så har jeg også planer om bare at snitte nogle af stænglerne og komme dem i fryseren. Så er der til rabarbergrød og rabarberkager til vinter, hvilket bestemt heller ikke er dårligt.

>> Se også min bedste opskrift på en skøn rabarberkage med marcipan lige her. 

Denne her rabarberkage kan sagtens laves i god tid inden servering, men den er bedst, når den er relativt nybagt. Står den mere end et døgns tid, så vil marengstoppen ikke længere være helt sprød. fordi marengsen suger fugt fra luften og begynder at “smelte”. Af samme grund er kagen ikke fryseegnet, da marengslaget bliver “vådt” ved optøning. Til gengæld er kagen jo ret nem og hurtig at lave og til forskel fra eksempelvis en bedstefars skæg kage, som skal bages over flere omgang, så skal denne her kun have en enkelt tur i ovnen.

Rabarber indeholder en del vand og derfor bliver kagen lækker svampet i midten. Men for at det ikke skal blive for meget, så kagen ender med at blive klæg, drysser jeg gerne rabarberne med kartoffelmel, som er medvirkende til at “tykne” væden fra rabarberne. Kagen kan også bages med andre former for frugt, fx jordbær, kirsebær, blommer, ferskner, æbler og lignende. Bruger man meget vandholdige frugter og bær, så vil jeg anbefale, at man drysser med lidt kartoffelmel, hvorimod man sagtens kan springe det over, hvis man eksempelvis bruger æbler eller pærer.

4.80 fra 5 stemmer

Rabarberkage med marengs

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid40 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 8 stykker

Ingredienser

  • 100 gr blødt smør
  • 75 gr sukker
  • 2 æggeblommer
  • 100 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk

Fyld

  • 300 gr rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 æggehvider
  • 75 gr sukker
  • mandelflager til pynt

Fremgangsmåde

  • Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggeblommerne én ad gangen og pisk godt imellem hver.
  • Bland hvedemel med bagepulver og rør halvdelen i dejen. Tilsæt mælk, rør rundt og kom til sidst resten af melet i dejen og rør godt rundt.
  • Fordel dejen i en smurt form (ca 20-22 cm i diameter).
  • Skyl rabarberne og skær dem i stykker á 1-2 cm. Kom rabarberne i en skål og drys med sukker, vaniljesukker og kartoffelmel. Rør godt rundt, så det hele fordeles.
  • Fordel rabarberstykkerne ovenpå kagedejen i et jævnt lag.
  • Pisk æggehviderne stive med en elmikser. Tilsæt sukker og pisk videre til en blank marengs.
  • Fordel marengsen ovenpå rabarberne i formen og slut evt. med et drys mandelflager på toppen.
  • Bag kagen ved 175 °C (varmluft) i ca 40 minutter, indtil marengslåget er gyldent og kagen er gennembagt. Husk at kagen vil være lidt "våd" i midten pga. saften fra rabarberne.
  • Lad kagen afkøle og server evt. med flødeskum, creme fraiche eller en kugle is. Den er dog også god "au naturel".
  • Kagen er bedst, når den er nogenlunde friskbagt. Pga. marengslaget på toppen er den ikke fryseegnet.

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tina Larsen
2 år siden

jeg har næsten den samme opskrift, fra et gammelt tillæg i et Bo Bedre blad. I den bliver rabarberne dog vendt i marengsen sammen med hakkede mandler eller hasselnødder inden den bliver lagt ovenpå kagen, jeg har fundet ud af at det er en fordel at plukke rabarberne 1-2 dage før og lade dem ligge udenfor,så de tørrer lidt. det har ingen betydning for smagen, og du har ret, den smager himmelsk

Cejanah
2 år siden

Ej en virkelig lækker kage!!! Spiser altid masser af rabarbercrumble og rabarbertærte, så det her er helt klart en, jeg skal prøve af!! Mums

Cejanah

Pernille
2 år siden

Kan man bruge noget andet end kartoffelmel?

Ninna
2 år siden

Jeg har lavet kagen i dag med stor succes. Jeg brugte 1spsk fiber husk i stedet for kartoffelmel, og kagen blev fast og ensartet over det hele.

Mette
2 år siden

Kagen blev testet i går – virkelig lækker 🙂 Tak for mange gode opskrifter

Tanja
1 år siden

Lyder lækkert. Skal afprøves i dag.
Vil forsøge at bruge hvid hvede i stedet for alm hvedemel.
God weekend 💥

Gitte K.
1 år siden

Har prøvet opskriften flere gange, men bliver hver gang meget flydende i midten – både med rund og firkantet form. Følger ellers opskrift korrekt. Nogen der kan få den helt gennembagt?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)