Grillede grøntsager med feta.

0 kommentarer
Billig aftensmad - mad på budget., Sund mad, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Grillede grøntsager er ikke bare nemme at lave. De smager også virkelig godt og så er de noget så fine at se på. En helt lille regnbue af forskellige farver, der lyser op på middagsbordet.

Grillede grøntsager med feta.

Grillede grøntsager er uden sammenligning den mest anvendte form grøntsagstilbehør i grillsæsonen hjemme hos os. Ikke nødvendigvis med massevis af grøntsagsvarianter hver gang. Men når man alligevel står ved grillen, og vender bøffer og kyllingebryst, så kan man jo nemt lige lægge en squash eller aubergine i skiver og et par tomater på grillristen.

Andre tips til tilbehør – Foliekartofler på grill I Hasselback søde kartofler I Ovnbagte rodfrugter

Skal det være rigtig lækkert, så anretter jeg alle grøntsagerne på ét stort fad og drysser en god fetaost henover. Og også gerne en håndfuld friskhakkede krydderurter fra haven. Og måske nogle rigtig lækre oliven på toppen. Men så er det altså også lige før, at jeg sagtens kunne spise hele molevitten som en kødfri hovedret i sig selv. Uden anden form for tilbehør end noget godt brød.

Tips til variationer.

Skal der lidt variationer til – det skal der jo nogle gange, når vi når et stykke hen på sommeren. Så kan jeg anbefale at røre en rigtig god olie-eddike dressing sammen og hælde over de grillede grøntsager, når de er anrettet på fadet. Jeg laver som regel olie-eddike dressing af olivenolie og eddike (fx hvidvinseddike, balsamico eller æbleeddike) i forholdet 2:1. Derudover smager jeg til med lidt honning eller sukker, en smule sennep (kan udelades), evt lidt krydderurter og så selvfølgelig salt og peber.

Man kan selvfølgelig også erstatte fetaost med frisk mozzarella. Det ser især fint ud med mini mozzarellakugler. Og mht. grøntsagerne så bruger man selvfølgelig bare de varianter, som man kan lide. Det kunne jo være spidskål i kvarte, majskolber skåret i mindre stykker, fennikel, store svampe, aubergine, radiser og græskar, for nu blot at nævne nogle eksempler. Og som sagt er der ingen der siger, at der skal være 5-7 forskellige slags. 2-3 slags kan fint gøre det. Og så har man superlækkert tilbehør til grillmad, bøffer, stege, kylling og fisk.

 

4.67 fra 3 stemmer

Grillede grøntsager med feta

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 bdt små gulerødder med top
 • 2 squash
 • 2 rødløg
 • 3 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
 • 250 gr stilktomater
 • olivenolie
 • 100 gr feta (salatost)
 • frisk timian
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Klargør grøntsagerne : skyl gulerødderne og klip toppen af, men lad gerne en smule grønt sidde tilbage. Skær squash i skiver á ca 2 cm. Skræl løgene og del dem i kvarte. Fjern stilk og frøstol fra peberfrugterne og skær dem i kvarte. Skyl tomaterne men lad gerne stilken side.
 • Pensl eller spray grøntsagerne med olivenolie.
 • Grill grøntsagerne på alle sider på en grillrist eller grillpande, til de er lige netop møre og har fine grillstriber.
 • Krydr grøntsagerne med salt og peber og anret dem på et fad; enten individuelt eller blandet sammen.
 • Smuldr feta (salatost) og lidt frisk timian ud over grøntsagerne på fadet og server.
 • Grillede grøntsager kan både serveres varme, lune og kolde, så man kan sagtens forberede dem i god tid.

Andre skønne opskrifter på tilbehør - 

 

Foliekartofler på grill

 

Ovnbagte rodfrugter deluxe

 
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)