Denne her opskrift på kylling i sennepssauce er inspireret af min kylling i fad med estragon, og den er virkelig nem at lave. Så nem, at det næsten ikke er nødvendigt med en opskrift. Men sådan en har jeg selvfølgelig skrevet herunder alligevel. Den møre kylling i den cremede sauce er nemlig ualmindelig lækker og fortjener så afgjort en plads her på bloggen. Og så vil jeg da lige skynde mig at tilføje, at her kan dem, der ikke spiser sennep, altså også godt være med. I hvert fald har jeg endnu ikke oplevet nogle, som ikke med det samme faldt for den skønne sennepssauce. Og jeg bor trods alt sammen med en mand, der hader sennep.

Se også – Kylling i fad med estragon I Kylling i fad med karry I Indonesisk kylling

Kylling i sennepssauce – lækker opskrift.

Selvfølgelig skal jeg ikke kunne afvise, at man kan smage et strejf af sennep i saucen. Det kan jo være lidt svært for en senneps-elsker som mig at afgøre. Men alt det stærke, som er det, mange forbinder med sennep, det forsvinder altså helt, når senneppen opvarmes. Og så hjælper det selvfølgelig også, at smagen mildnes med flødeost og yderligere afrundes med et nip sukker. Jeg synes i hvert fald, at saucen fortjener en chance, og jeg ved, at den er blevet en rigtig familielivret flere steder. Og der er jo ingen der siger, at man skal kaste sig over den stærkeste dijonsennep, som findes på markedet.

Tip! Se også mine bedste tips til lækre variationer under opskriften.

Kylling i sennepsauce med bacon
Print opskrift Pin opskrift
4.84 fra 6 stemmer

Kylling i sennepssauce

Hviletid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 gr kyllingebryst uden skind og ben (3-4 stk)
  • 4 spsk sennep (jeg bruger almindelig, gul sennep)
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk paprika
  • 1 pk bacon i skiver eller tern (ca 100 gr)
  • dl hønse- eller grøntsagsbouillon (evt vand + ½ bouillonterning)
  • 200 gr flødeost naturel (kan erstattes af fløde)
  • 2 spsk sennep
  • 100 gr frisk spinat (kan udelades)
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær hvert kyllingebryst i 2-3 mindre stykker og læg dem i en stor frysepose.
  • Hæld sennep, oregano, paprika, salt og peber i posen og massér kyllingen godt, så sennepsmarinaden fordeles på alt kødet.
  • Luk posen til og læg den på køl i minimum 30 minutter men gerne længere.
  • Varm en gryde op og steg baconstykkerne brune og sprøde heri.
  • Tag baconstykkerne op og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  • Brun kyllingestykkerne godt af i baconfedtet. Sidder kyllingen fast i bunden af gryden, så tilsæt lidt ekstra fedtstof.
  • Hæld bouillon, flødeost og 2 spsk sennep i gryden, læg låg på og lad den simre i ca 10 minutter, indtil kyllingen er gennemtilberedt og saucen tyknet. Ønskes saucen tykkere, kan der tilsættes lidt saucejævner eller maizena.
  • Tilsæt frisk spinat til gryden og rør rundt, så den falder sammen.
  • Smag saucen til med et nip sukker, salt og peber.
  • Drys med sprødstegt bacon og evt friskhakket persille på toppen, og server med hasselback kartofler eller ris og dampet grønt, fx broccoli, forårsløg eller bønner.
  • Bliver der rester, så kan retten holde sig i 2-3 dage på køl. Den kan desuden fryses.

Lækre variationer.

Som nævnt så er ovenstående opskrift uhyre simpel, og derfor er der selvfølgelig også masser af muligheder for at variere den. Blandt andet kan der tilsættes masser af forskellige slags grøntsager til sennepssaucen. Jeg er især glad for champignons eller andre former for svampe, som ristes i lidt smør eller olie og tilsættes saucen. Desuden har jeg haft succes med løg, forårsløg, peberfrugt og squash i tern, for nu blot at nævne et par eksempler.

Jeg bruger flødeost naturel i min sennepssauce, hvilket jeg synes, giver en dejlig cremet konsistens og et ganske lille strejf af syre til den færdige sauce. Men selvfølgelig kan man sagtens bruge madlavnings- eller piskefløde. Og faktisk kan man også bruge en flødeost med smag, hvis man har lyst til det. Her kan jeg fx anbefale en ost med hvidløg og/eller krydderurter. Og jeg synes også, det er lækkert med en flødeost med smag af sød chili.

Endelig bruger man selvfølgelig bare de krydderurter, som man kan lide. Og hvis man har haven eller krukkerne på terrassen stuvende fuld af friske krydderurter i løbet af hele sommeren og efteråret, så gælder det jo bare om at give los og bruge løs.

Nem mad til hverdag og fest.

Selvom der er tale om virkelig nem hverdagsmad, som kræver et minimum af indsats i køkkenet, så ville jeg heller ikke tøve med at servere den lækre kylling i sennepssauce for gæster. Det vil jo være helt oplagt, hvis man eksempelvis har en lille hverdags-madklub, hvor man skiftes til at lave mad og mødes og og hygger et par timer.

Skal det gå ekstra hurtigt, så kan man evt. marinere kyllingen aftenen før den skal spises. Den tager på ingen måde skade af at marinere natten over. Og vælger man at servere ris til, så skal de jo blot koges uden yderligere forberedelse. Så er der blot tilbage at dampe lidt grøntsager eller lave en lækker salat. Hvis man da ikke også har købt sig til en salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)