Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mexicansk kylling i fad – nem hverdagsmad.

26 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Elsker I ikke sådan nogle retter, som I nærmest kan lave i søvne, og hvor alle ingredienserne blot skal klargøres (eller åbnes) og droppes ned i et fad, inden hele herligheden sættes i ovnen og de skønneste dufte begynder at brede sig i hele huset? Det gør vi i hvert fald herhjemme. Og i de senere år, er jeg begyndt at skele lidt til mange af de amerikanske madbloggere, som er virkelig gode til at lave den slags “alt i ét fad”.

Denne her mexicanske kylling i fad er dog langt fra en nyhed, men derimod en ret som efterhånden har fulgt mig i en del år. Og udover at den er ualmindelig nem at lave, så smager den også bare virkelig godt. En yderligere bonus er, at den sagtens kan forberedes i god tid, så det blot er at sætte fadet i ovnen, når vi nærmer os spisetid.

Er du ikke til kidneybønner, så kan jeg anbefale at skifte bønnerne ud med hvide bønner, som er knap så melede i smagen. Eller måske bælgede edamamebønner, som de fleste kan lide, fordi de minder en smule om ærter. Alternativt kan du droppe bønnerne helt og i stedet skrue op for mængden af peberfrugt, majs og forårsløg.

Er der børn, som skal spise med, så foreslår jeg, at du vælger en mild tacosauce, og måske dropper chilifrugten. Eller i hvert fald fjerner kernerne. Men er du vild med chili og stærk mad, så er der jo frit spil både i forhold til sauce og mængden af chilier med eller uden kerner.

Jeg serverer altid guacamole, tortillachips og en kølende creme fraiche til den mexicanske kylling. På den måde er der noget at rense munden med, hvis det bliver lidt stærkt. En flok kolde øl på sidelinjen, og så er det lige før, at vi er klar til en mexicansk fest. Jeg vil i hvert fald ikke have problemer med at servere mexicansk kylling med chips, guacamole og creme fraiche som uformel gæstemad, selvom der egentlig “bare” er tale om nem hverdagsmad.

4,41 fra 10 stemmer

Mexicansk kylling i fad

Bagetid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 glas tacosauce (mild, medium eller hot)
  • 1 ds kidneybønner (skyllede og afdryppede)
  • 2 dl ris (jeg bruger jasminris)
  • 1 ds majs
  • 2 stk peberfrugt (hakkede)
  • 1 stk frisk rød chili (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 3 dl hønsebouillon (evt vand + bouillonterning)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 400 gr kyllingebryst (skåret i tern)
  • 100 gr revet ost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom tacosauce, bønner, rå ris, majs, peberfrugt, chili, hvidløg, forårsløg, bouillon, spidskommen, rå kylling og salt og peber i en skål og vend det sammen. Hold evt. lidt peberfrugt, forårsløg og majs tilbage til pynt
  • Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen i 30 minutter ved 200 °C (varmluft).
  • Tag fadet ud, fjern stanniolen og drys med revet ost.
  • Sæt herefter fadet tilbage i ovnen (uden stanniol), i yderligere 30 minutter ved 200 °C (varmluft) indtil kylling og ris er møre og osten gylden.
  • Pynt med et drys hakket peberfrugt, forårsløg og majs inden servering.
  • Server evt. med guacamole, creme fraiche og tortillachips.
 

Noter til opskriften. 

Har du en rest kogte ris og lidt stegt kylling, så kan du sagtens lave mexicansk kylling på rester. Drop bouillon og stanniol og beregn tiden i ovnen til ca. 30 minutter.

 

Subscribe
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maja
8 år siden

Den smager fantastisk! Hold nu op, hvor var det bare lækkert og let 🙂
Blev serveret med en god “guaca”, creme fraiche, nachos og en let ice-berg salat.
Denne opskrift bliver helt sikkert gemt til videre brug 🙂

Lene
8 år siden

Nøøj det smagte godt, bestemt ikke sidste gang vi har lavet denne ret. Så nemt bare lige at blande det hele og så ind i ovnen. Er flittig bruger af dine opskrifter, kæmpe ros til dig for god inspiration til aftensmaden ⭐️⭐️

Elsebeth
8 år siden

Sorte og sortøjede (blackeyed) bønner er også et godt valg, da de aldrig er melede og ikke er så store som røde kidneybønner.
Sætter man en større portion i blød, koger og putter i fryseren er der altid bønner til at tø op og drysse i salater og varme retter. Da den type retter har godt af at simre i lang tid, kommer jeg frosne bønner direkte i retterne.

Sara
8 år siden

Tror du, man kan bruge hakket oksekød? 🙂

Anne mette
8 år siden

Hvor mange personer er denne ret til ?

Anne mette
8 år siden

Sorry det stod jo i opskriften ?

Alice
8 år siden

Hej?
Tror du kan kan bruge kyllingelår istedet for fileter?
Alice

Alice
8 år siden

Mange tak for svaret – det vil jeg prøve ☺
Vi er nemlig nogle tøser som ynder at prøve noget nyt til vores kommensammener ?
Det er en rigtig go’ blog du har her og det er IKKE sidste gang jeg besøger den ☺!!!
Alice

Ellen Mikkelsen
2 år siden

Kan jeg bruge kikærter i stedet for bønner

Michelle
7 år siden

Tror du man kan bruge bulgur i stedet for ris?

Cæcilie
6 år siden

Skal kyllingen i rå? 😨

Lotte L.
5 år siden

Nøj, hvor ser det nemt og lækkert ud. Fandt din opskrift via et opslag af en bruger i gruppen Nem mad let at lave, som jeg nyder at følge. Jeg har et par spørgsmål hertil: Skal ovnen være forvarmet? Hvilken type ris bruger du og skal de skylles først?

Elsebeth
11 måneder siden

5 stars
Super lækker ret og tilmed nem at lave, 5 stjerner herfra

Pernille
4 dage siden

5 stars
Kan retten fryses?