Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mexicansk kylling i fad – nem hverdagsmad.

34 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift mexicansk kylling i fad med et blåt viskestykke og et drys hakkede forårsløg

Elsker I ikke sådan nogle retter, som nærmest kan laves i søvne, og hvor alle ingredienserne blot skal klargøres (eller åbnes) og hældes i et fad, inden hele herligheden sættes i ovnen? Hvorefter de skønneste dufte begynder at brede sig til hele huset. Det gør vi i hvert fald herhjemme. I de senere år er jeg for alvor begyndt at eksperimentere med den slags skønne “alt i ét” opskrifter, hvilket den her mexicanske kylling i fad er et glimrende eksempel på.

Nem mexicansk kylling i fad.

Mexicansk kylling i fad er muligvis ikke specielt autentisk, men den er virkelig nem og smager fantastisk. En yderligere bonus er, at den sagtens kan forberedes i god tid. Så er det blot at sætte fadet i ovnen, når vi nærmer os spisetid. Er der børn, som skal spise med, så foreslår jeg, at du vælger en mild tacosauce. Men er du vild med chili og stærk mad, så er der jo frit spil. Dels i forhold til saucen, hvor du vælger lige præcis den styrke, som du bedst kan lide. Men du kan jo også overveje at tilsætte lidt finthakkede jalapeños eller en friskhakket chili til fadet.

Se også – Chili con carne I Fajitas I Enchiladas med kylling

Jeg serverer gerne guacamole, tortillachips og en kølende creme fraiche til den mexicanske kylling. På den måde er der noget at rense munden med, hvis det bliver lidt stærkt. En flok kolde øl på sidelinjen, og så er det lige før, at vi er klar til en mexicansk fest. Jeg vil i hvert fald ikke have problemer med at servere mexicansk kylling i fad som uformel gæstemad. Også selvom der egentlig “bare” er tale om nem hverdagsmad.

Tip! Se tips til tilberedning af ris i one pot retter under opskriften!

Opskrift mexicansk kylling i fad med et blåt viskestykke og et drys hakkede forårsløg
4,19 fra 22 stemmer

Mexicansk kylling i fad

Bagetid45 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris (jeg bruger jasminris)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 stk peberfrugt (hakkede)
  • 1 ds majs
  • 1 ds kidneybønner (skyllede og afdryppede)
  • 1 glas tacosauce (mild, medium eller hot)
  • 400 gr kyllingebryst (skåret i tern)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 3 dl hønsebouillon (evt vand + bouillonterning)
  • 100 gr revet ost (jeg bruger cheddar ost)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl risene i rent vand. Sæt herefter risene i blød i vand i min 30-60 minutter men gerne længere. Hæld vandet fra risene og lad dem afdryppe.
  • Kom ris, grøntsager, majs, kidneybønner, tacosauce, rå kylling og spidskommen i et ildfast fad. Hold evt. lidt forårsløg, peberfrugt og majs tilbage til pynt.
  • Hæld bouillon i fadet og vend det hele rundt. Dæk herefter fadet med stanniol.
  • Sæt fadet i ovnen i 30 minutter ved 190 °C (varmluft).
  • Tag herefter fadet ud og fjern stanniolen. Rør rundt i blandingen, krydr med salt og peber og drys med revet ost på toppen.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen (uden stanniol) i ca. 15-20 minutter ved 190 °C (varmluft) indtil kyllingen er tilberedt og risene færdigkogte.
  • Pynt evt. med et drys forårsløg, peberfrugt og majs inden servering.
  • Server gerne med en klat creme fraiche eller guacamole på toppen og tortillachips.

Video

 

Noter til opskriften. 

 
Risene skylles og sættes i blød, da de tilberedes i fadet sammen med de øvrige ingredienser. Det betyder, at man ikke hælder kogevandet væk på samme måde, som når ris koges i en gryde med vand. 

Tips til opskriften.

Er I ikke til kidneybønner, så kan jeg anbefale at skifte bønnerne ud med hvide bønner, som er knap så melede i smagen. Eller måske bælgede edamamebønner, som de fleste kan lide, fordi de minder en smule om ærter. Alternativt kan du droppe bønnerne helt og i stedet skrue op for mængden af grøntsager (peberfrugt, majs og forårsløg).

Tilberedning af ris i one pot retter.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man ikke længere koger ris på traditionel vis ved at lade risene optage al vandet i gryden og derefter trække. I stedet bør man koge ris i rigeligt vand og efterfølgende kassere kogevandet for på den måde at minimere indholdet af arsen.

Dette kan i sagens natur ikke lade sig gøre i retter som denne. Derfor anbefaler jeg i stedet, at skylle risene grundigt i en sigte, og efterfølgende sætte dem i blød i minimum 30-60 minutter, men gerne længere. Har du travlt, kan du også overhælde risene med kogende vand, og lade dem stå i blød i 15-30 minutter. Dette påvirker naturligvis tilberedningstiden, så hold øje med fadet og smag evt. på retten inden servering, så du er helt sikker på, at risene hverken er over- eller undertilberedte.

 

Subscribe
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maja
8 år siden

Den smager fantastisk! Hold nu op, hvor var det bare lækkert og let 🙂
Blev serveret med en god “guaca”, creme fraiche, nachos og en let ice-berg salat.
Denne opskrift bliver helt sikkert gemt til videre brug 🙂

Lene
8 år siden

Nøøj det smagte godt, bestemt ikke sidste gang vi har lavet denne ret. Så nemt bare lige at blande det hele og så ind i ovnen. Er flittig bruger af dine opskrifter, kæmpe ros til dig for god inspiration til aftensmaden ⭐️⭐️

Elsebeth
8 år siden

Sorte og sortøjede (blackeyed) bønner er også et godt valg, da de aldrig er melede og ikke er så store som røde kidneybønner.
Sætter man en større portion i blød, koger og putter i fryseren er der altid bønner til at tø op og drysse i salater og varme retter. Da den type retter har godt af at simre i lang tid, kommer jeg frosne bønner direkte i retterne.

Sara
8 år siden

Tror du, man kan bruge hakket oksekød? 🙂

Anne mette
8 år siden

Hvor mange personer er denne ret til ?

Anne mette
8 år siden

Sorry det stod jo i opskriften ?

Alice
8 år siden

Hej?
Tror du kan kan bruge kyllingelår istedet for fileter?
Alice

Alice
8 år siden

Mange tak for svaret – det vil jeg prøve ☺
Vi er nemlig nogle tøser som ynder at prøve noget nyt til vores kommensammener ?
Det er en rigtig go’ blog du har her og det er IKKE sidste gang jeg besøger den ☺!!!
Alice

Ellen Mikkelsen
3 år siden

Kan jeg bruge kikærter i stedet for bønner

Michelle
8 år siden

Tror du man kan bruge bulgur i stedet for ris?

Cæcilie
6 år siden

Skal kyllingen i rå? 😨

Lotte L.
5 år siden

Nøj, hvor ser det nemt og lækkert ud. Fandt din opskrift via et opslag af en bruger i gruppen Nem mad let at lave, som jeg nyder at følge. Jeg har et par spørgsmål hertil: Skal ovnen være forvarmet? Hvilken type ris bruger du og skal de skylles først?

Elsebeth
1 år siden

5 stars
Super lækker ret og tilmed nem at lave, 5 stjerner herfra

Pernille
3 måneder siden

5 stars
Kan retten fryses?

Flemming
2 måneder siden

Hej, og tak for alle dine fine opskrifter. Hvis jeg nu vil lave denne ret i forvejen så jeg bruger mindst mulig tid til på den endelige tilberedning, hvor vil du så foreslå, at jeg stopper?

Hanne
2 måneder siden

Jeg lavede den skønne ret i går og det smagte rigtig godt MEN risene var slet ikke bløde, faktisk ret hårde?

Jeg lod dem stå i koldt vand i 1 time som der står – skulle det have været kogende vand?

Karina
2 måneder siden

Hvornår skal spidskommen tilsættes

Sofie Dyrehauge
2 måneder siden

Er 1 dåse majs en lille eller en stor? 😘