En lakseroulade med flødeost er ikke bare lækker. Det er også en nem anretning, der kan forberedes i god tid, og som gør sig godt både til frokost og til forret. Og så ser den jo bare rigtig fin ud. Især når den anrettes på en bund af blandede salatblade med citronbåde og flutes til.

Se også – Spinatvaffel med røget laks I Laksetatar I Lakserilette

Nem opskrift på lakseroulade.

En lakseroulade er jo en rigtig klassiker, når det kommer til både frokoster og forretter. Fx til påskefrokosten eller forretten til nytårsaften. Men herhjemme kan jeg nu også sagtens finde på at lave den lækre roulade på en hverdag og servere den som let aftensmad med masser af blandet salat og godt brød til. Og indimellem er det jo lige netop på en almindelig hverdag, at man for alvor sætter pris på lidt ekstra godt.

Tip! Se mine tips til lækre variationer samt opbevaring/frysning under opskriften.

Lakseroulade med flødeost
Print opskrift Pin opskrift
4.42 fra 12 stemmer

Lakseroulade

Hviletid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr røget eller gravad laks i tynde skiver
 • 150 gr flødeost naturel
 • 3 spsk creme fraiche
 • 1 bdt friskhakket dild (kan erstattes af purløg)
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 tsk sød sennep (kan udelades)
 • salt og peber

Desuden

 • salatblade og citronbåde til servering

Fremgangsmåde

 • Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer lakseskiverne herpå i en firkant (ca 20 x 25 cm), så skiverne overlapper hinanden let.
 • Rør flødeost, creme fraiche, dild, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber.
 • Fordel flødeostecremen ovenpå lakseskiverne, men lad ca 2 cm af den nederste kant være fri. Så er det nemmere at rulle sammen, uden at ostefyldet løber ud.
 • Rul det hele sammen til en fast roulade ved hjælp af husholdningsfilmen, og læg rouladen i fryseren i ca 1 time, så den bliver skærefast. Man kan også lade rouladen hvilke på køl, men så er det lidt sværere, at skære pæne skiver.
 • Skær rouladen i ca 12 skiver á 2 cm og anret på en bund af blandede salatblade. Pynt med citronbåde og server.
 • Rouladen kan forberedes i god tid og lægges på køl. Husk at lægge den i fryseren ca 1 time inden den skal skæres ud. Rouladen kan desuden fryses – så skal den blot optøs i ca 1 time, inden den skæres ud.

Lækre variationer.

Er lakseroulade er jo rimelig simpel og indeholder ganske få ingredienser. Men det skal selvfølgelig ikke udelukke muligheden for at lave lækre variationer. I stedet for flødeost naturel kan man eksempelvis bruge en lækker flødeost med smag. Fx pikant, hvidløg, krydderurter eller sød chili. Og selvfølgelig kan man også erstatte den friskhakkede dild i flødeostecremen med andre former for friskhakkede krydderurter, eller man kan bruge en blanding.

Og selvom det hedder en lakseroulade, så kan man også uden problemer bruge røget ørred i tynde skiver. Ligesom man kan tilsætte en håndfuld grofthakkede rejer til flødeostecremen, hvis man synes, at der skal være lidt ekstra at tygge på.

Opbevaring og holdbarhed.

Som sagt er en lakseroulade helt oplagt som nem frokost eller forret til gæster, fordi den uden problemer kan laves på forhånd og ligge klar på køl. Selvfølgelig skal man ikke opbevare fisk i køleskabet i ugevis, men dagen i forvejen er ikke noget problem. Så får rouladen også tid til at sætte sig og trække ekstra smag.

Vil man være i rigtig god tid, så kan rouladen faktisk også fryses. Jeg fryser stort set altid lakserouladen i ca 1 time, inden jeg skærer den ud. På den måde er det nemmest at skære pæne skiver. Men rouladen kan sagtens ligge i fryseren i længere tid. Så skal man bare huske, at den skal tages ud af fryseren ca 1 times tid inden udskæring, så den ikke er stenhård.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)