Lakseroulade med flødeost.

14 kommentarer
Fisk og skaldyr, Forretter, Frokostretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

En lakseroulade med flødeost er ikke bare lækker. Det er også en nem anretning, der kan forberedes i god tid, og som gør sig godt både til frokost og til forret. Og så ser den jo bare rigtig fin ud. Især når den anrettes på en bund af blandede salatblade med citronbåde og flutes til.

Se også – Spinatvaffel med røget laks I Laksetatar I Lakserilette

Nem opskrift på lakseroulade.

En lakseroulade er jo en rigtig klassiker, når det kommer til både frokoster og forretter. Fx til påskefrokosten eller forretten til nytårsaften. Men herhjemme kan jeg nu også sagtens finde på at lave den lækre roulade på en hverdag og servere den som let aftensmad med masser af blandet salat og godt brød til. Og indimellem er det jo lige netop på en almindelig hverdag, at man for alvor sætter pris på lidt ekstra godt.

Tip! Se mine tips til lækre variationer samt opbevaring/frysning under opskriften.

4.25 fra 29 stemmer

Lakseroulade

Hviletid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr røget eller gravad laks i tynde skiver
 • 150 gr flødeost naturel
 • 3 spsk creme fraiche
 • 1 bdt friskhakket dild (kan erstattes af purløg)
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 tsk sød sennep (kan udelades)
 • salt og peber

Desuden

 • salatblade og citronbåde til servering

Fremgangsmåde

 • Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer lakseskiverne herpå i en firkant (ca 20 x 25 cm), så skiverne overlapper hinanden let.
 • Rør flødeost, creme fraiche, dild, citronsaft og sennep sammen og smag til med salt og peber.
 • Fordel flødeostecremen ovenpå lakseskiverne, men lad ca 2 cm af den nederste kant være fri. Så er det nemmere at rulle sammen, uden at ostefyldet løber ud.
 • Rul det hele sammen til en fast roulade ved hjælp af husholdningsfilmen, og læg rouladen i fryseren i ca 1 time, så den bliver skærefast. Man kan også lade rouladen hvilke på køl, men så er det lidt sværere, at skære pæne skiver.
 • Skær rouladen i ca 12 skiver á 2 cm og anret på en bund af blandede salatblade. Pynt med citronbåde og server.
 • Rouladen kan forberedes i god tid og lægges på køl. Husk at lægge den i fryseren ca 1 time inden den skal skæres ud. Rouladen kan desuden fryses – så skal den blot optøs i ca 1 time, inden den skæres ud.

Lækre variationer.

Er lakseroulade er jo rimelig simpel og indeholder ganske få ingredienser. Men det skal selvfølgelig ikke udelukke muligheden for at lave lækre variationer. I stedet for flødeost naturel kan man eksempelvis bruge en lækker flødeost med smag. Fx pikant, hvidløg, krydderurter eller sød chili. Og selvfølgelig kan man også erstatte den friskhakkede dild i flødeostecremen med andre former for friskhakkede krydderurter, eller man kan bruge en blanding.

Og selvom det hedder en lakseroulade, så kan man også uden problemer bruge røget ørred i tynde skiver. Ligesom man kan tilsætte en håndfuld grofthakkede rejer til flødeostecremen, hvis man synes, at der skal være lidt ekstra at tygge på.

Opbevaring og holdbarhed.

Som sagt er en lakseroulade helt oplagt som nem frokost eller forret til gæster, fordi den uden problemer kan laves på forhånd og ligge klar på køl. Selvfølgelig skal man ikke opbevare fisk i køleskabet i ugevis, men dagen i forvejen er ikke noget problem. Så får rouladen også tid til at sætte sig og trække ekstra smag.

Vil man være i rigtig god tid, så kan rouladen faktisk også fryses. Jeg fryser stort set altid lakserouladen i ca 1 time, inden jeg skærer den ud. På den måde er det nemmest at skære pæne skiver. Men rouladen kan sagtens ligge i fryseren i længere tid. Så skal man bare huske, at den skal tages ud af fryseren ca 1 times tid inden udskæring, så den ikke er stenhård.

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Helle Andersen
1 år siden

Hej!

Er det creme fraiche 18 eller 38%?

Vh Helle

Birgit
1 år siden

Hej
Der skrives at laksen kan fryses i rouladen når den er lavet (hvis den tages fra frost ,kan den vel ikke fryses igen )?
Mvh Birgit

Jørgen Nielsen
1 år siden

Laks og regnbueørred fra dambrug bør man holde sig fra. Absolut ikke bæredygtigt. Forurenende og usunde fisk.

Lars Ole Kristensen
1 måned siden

Generelt er det meste røget laks noget der kommer fra Norge og Færøerne og det er alt sammen opdrætter laks

Allan Eskildsen
1 år siden

Hej Anne-Kathrine, nu er nutidens laks fra dambrug ikke forurenende, som Jørgen skriver. De nuværende, og fremtidige opdrætsmetoder er ikke forurenende. I dag er det meget få ørred og laks i forretningerne, der ikke er opdrættet. Dem man fanger selv, i en å, eller havet, kan være vilde, men ikke nødvendigvis.

Hans Christian Hansen
1 år siden

At nutidens ørred og laks ikke er forurenende, eller forurenede, er ikke sandt. Derudover er der problematikken med at specielt de norske fortrænger vildlaksen og lakselusen slår smolten ihjel. Der findes dog alternativer, og her mener jeg IKKE de økologiske der ikke er bedre, men derimod dem som står angivet som vildlaks. Findes bl.a. i Føtex og Bilka. Der kommer problematikken med CO2 og transport ind over da de ofte er fra Canada.

Michael
1 måned siden

4 stars
Hej, vi vil anbefale creme fraiche med 38%. Forsøgte med 18%, men så var vores dressing noget tynd.

Rikke Hakmann
13 dage siden

Hej.
Kan man godt lave den dagen før, og lade den ligge i fryseren 1 døgn? Eller det bedst at den kun lige kommer ind og vender??
Mvh mRilke

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)