Ristede løg – opskrift på ristede løg.

0 kommentarer
Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Ristede løg er en skøn spise og helt uundværlige på en ristet hotdog, i en bøfsandwich eller på et stykke smørrebrød med roastbeef, remoulade og peberrod. For nu blot at nævne nogle eksempler. For selvfølgelig er der et hav af anvendelsesmuligheder for de sprøde, søde løg. Og selvom ristede løg som regel er noget, som man hiver ned fra hylden i det lokale supermarked, så er de faktisk ret nemme at lave selv.

Se også – Hotdogbrød I Burgerboller I Hakkebøf med løg

Opskrift på hjemmelavede, ristede løg.

Smagsforskellen på de færdigkøbte, ristede løg fra pose og den hjemmelavede udgave er virkelig til at tage og føle på. Og selvom det ikke kræver meget andet end løg, mel og en gryde med olie at lave ristede løg, så emmer den hjemmelavede udgave bare af “hverdags-luksus” og overskud. For hvem bliver ikke imponeret over at få serveret en bunke hjemmelavede, ristede løg ovenpå sin hotdog eller kartoffelmad?

Udover løg, mel og olie skal man faktisk ikke bruge andet end en smule tid for at lave de sprøde løg selv. Forstået på den måde, at det tager 10-15 minutter for løgene at blive fint lysebrune og sprøde i den varme olie. Men udover at man skal kigge til løgene engang imellem, så de ikke branker og bliver for mørke, så er det jo ikke fordi, at man er bundet til komfuret. Og man kan sagtens sætte en grydefuld løg over og stege på komfuret, imens man alligevel laver andre ting i køkkenet.

Tip! Se også tips til variationer under opskriften.

Ingen bedømmelser

Ristede løg

Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 3 løg
 • 1 dl hvedemel
 • 5 dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
 • salt

Fremgangsmåde

 • Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Sørg for at skille løgringene ad, så de ikke sidder sammen.
 • Kom løgringene i en frysepose og tilsæt melet. Ryst posen grundigt, så melet fordeles på alle løgringene.
 • Hæld olien i en gryde med høje kanter og opvarm den til ca 140-150 °C. Har man ikke et termometer, så kom en løgring i gryden. Det skal syde og boble omkring løgringen, men olien må selvfølgelig ikke være så varm, at løgringen bliver sort.
 • Ryst melet af løgringene og kom dem i gryden. Vær OBS på, at olien vil bruse op, når løgene kommes i gryden.
 • Skal man lave en større portion ristede løg, er det bedst at dele løgene op i flere, mindre portioner, så der ikke kommer for mange løg i gryden på én gang.
 • Lad løgene stege i den varme olie i 10-15 minutter, indtil de har en fin, gyldenbrun farve. Hvor brune/mørke man ønsker løgene er en smagssag.
 • Tag løgene op af olien og lad dem trække på et stykke køkkenrulle.
 • Drys med salt og server de ristede løg lune eller afkølede.
 • Bliver der rester, så kan ristede løg holdes sprøde i en lufttæt bøtte med låg i ca 1 uge. Løgene kan ikke fryses.

 

Se også – 

 

Syltede rødløg

 

Hjemmelavet agurkesalat

 

Tips til variationer.

Jeg må indrømme, at jeg holder ret meget af de klassiske, ristede løg der blot er drysset med en smule salt efter stegningen. Men dermed ikke sagt, at der ikke kan være tidspunkter, hvor det klæder de sprøde løg med et ekstra “pift”.

Fx kan jeg sagtens finde på at drysse løgene med en smule chili, paprika eller lignende, hvis de skal bruges som prikken over i’et i en lækker, hjemmelavet burger eller sandwich. Det samme gælder en spicy chili-hotdog med chilipølser og godt med “krudt”.

Derudover kan man lege med hvidløgspulver, BBQ krydderi, stødt spidskommen og diverse krydderiblandinger som fx pommes frites krydderi, all round mix, sour cream ‘n’ onion, eddikepulver osv efter smag og behag. Det kommer jo også lidt an på, hvad man har planer om at bruge de hjemmelavede løg til.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)