Det kan godt være, at jeg er stor fan af nemme desserter, der kan laves på et øjeblik. Men denne her karamelmousse, slår alligevel alle rekorder. Den indeholder bare 2 ingredienser, er helt uden husblas, og kan laves på 10 minutter. Efterfølgende skal den så have lov til at sætte sig på køl som alle andre mousser. Men så kan man også se frem til den lækreste karamel mousse. En perfekt dessert til både hverdag og fest.

Se også – Karamelsauce I Saltkaramel is I Banoffee pie i glas

Karamelmousse opskrift på 2 ingredienser.

Karamelmousse laves på flødeskum og dulce de leche, som er sødet, kondenseret mælk, der er kogt ind til gyldenbrun karamel. Man kan enten købe det færdiglavet (fx fra Tørsleffs,) eller man kan selv koge en dåse kondenseret mælk til karamel. Det gøres hurtigst ved at hælde den kondenserede mælk i en gryde, som varmes op under jævnlig omrøring. Når mælken er tyknet og blevet fint lysebrun, tages gryden af varmen og karamellen afkøles.

Man kan ikke bruge andre former for færdigkøbt eller hjemmelavet karamelsauce til denne her opskrift. Det skal være dulce de leche, som er meget fast, og dermed giver moussen den helt rigtige konsistens. Bruger man karamelsauce, så ender man formentlig blot med en skål karamel-flødeskum. Til gengæld kan man sagtens pynte den færdige karamelmousse med hjemmelavet karamelsauce.

Tip! Se også tips til karamel moussen under opskriften.

Opskrift karamelmousse med bær i portionsglas
Print opskrift Pin opskrift
4.6 fra 10 stemmer

Karamelmousse

Hviletid3 t
Samlet tid3 t 10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • dl piskefløde
 • 1 ds dulce de leche (397 gr)

Fremgangsmåde

 • Kom fløden i en skål og pisk den til flødeskum.
 • Tilsæt dulce de leche og vend det forsigtigt sammen til en lysebrun karamelflødeskum. Det gør ikke noget, hvis der er enkelte "lommer" af karamel tilbage i flødeskummet.
 • Fordel karamelmoussen i 4 portionsglas og stil dem på køl i 3-4 timer men gerne længere. Fx natten over.
 • Pynt evt karamelmousserne med bær, nødder eller chokolade inden servering.
 • Karamelmousse kan holde sig på køl i 3-4 dage. Den er ikke fryseegnet.

Tips til opskriften.

 • Jeg bruger kun flødeskum og dulce de leche til min karamelmousse. Men hvis man synes, kan man sagtens tilføje en lille smule salt til moussen og lave en lækker saltkaramel mousse.
 • Hvis man fryser moussen ned, så bliver det til en virkelig lækker karamel is, der nemt kan kugles op og serveres i en skål. Man kan dog ikke optø isen og servere den som mousse igen, da den bliver flydende.
 • Der kan ikke bruges andre former for færdigkøbte eller hjemmelavede karamelsaucer til karamelmoussen. Det skal være dulce de leche, fordi den er så fast, at den giver den færdige mousse den lækre og cremede konsistens. Dog kan man nemt lave sin dulce de leche selv ved at koge en dåse kondenseret mælk.
 • Karamelmoussen kan sagtens bruges som fyld i kager, lagkager og lignende. Vær dog OBS på, at moussen ikke er helt så skærefast som mousser og fromager normalt er, da denne ikke indeholder husblas.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)