Kokosmakroner med hindbær.

2 kommentarer
Ideer til studentermad, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

De fleste af os kender de traditionelle kokosmakroner. Lækre og svampede og med en skøn smag af kokosnød. Og det er egentlig ikke fordi, at jeg har pillet specielt meget ved den skønne kageklassiker i denne her opskrift. Jeg har bare tilføjet en smule marmelade, så det er blevet til kokosmakroner med hindbær. Og hold nu fast hvor smager de bare godt. Den skønne kombination af sød kokos og syrlig hindbærmarmelade kan helt sikkert noget.

Se også – Kokosmakroner I Småkager med kokos I Hindbærsnitter med kokos

Kokosmakroner med hindbær – nem opskrift.

En kokosmakron er jo en helt simpel kage og virkelig nem at lave. Ingredienserne skal blot røres sammen, formes til kokosmakroner med en lille fordybning i midten, fyldes med en smule hindbærmarmelade og bages. Det er det hele.

Selve kokosmassen kan dog være en smule klistret og “løs” i det. Derfor kan det drille lidt, når man skal forme fordybningen i midten. Jeg former gerne kokosmassen til en kugle i hænderne. Derefter laver jeg en lille fordybning, imens jeg stadig holder kuglen i håndfladen. På den måde holder jeg sammen på kuglen i hånden, så den ikke falder fra hinanden.

Efterfølgende, når kuglerne er anbragt på bagepladen, kan man desuden glatte dem let med våde fingre, hvis man synes de er blevet lidt for rustikke at se på. Men kokosmakroner er jo sådan nogle “bulede” kager, så jeg synes ikke, det gør så meget, at de ikke står helt snorlige.

Tip! Se også tips til kokosmakroner med hindbær under opskriften.

4.23 fra 9 stemmer

Kokosmakroner med hindbær

Bagetid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

 • 200 gr kokosmel
 • 150 gr sukker
 • 2 æg
 • ½ dl hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

 • Kom kokosmel, sukker og æg i en skål og rør det sammen til en klistret masse. 
 • Form dejen til 18-20 kugler. Lav en fordybning i midten af hver kugle og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Dejen er ret løs og klistret, men kuglerne skal også bare lige hænge sammen. Fugt evt. fingrene med lidt vand – så går det nemmere.
 • Fordel ½-1 tsk hindbærmarmelade i fordybningerne.
 • Bag kokosmakronerne ved 180 °C (alm. ovnfunktion) i 10-15 minutter, indtil de er gyldne på toppen. 
 • Lad kagerne afkøle på bagepladen, inden de flyttes.
 • Opbevar kokosmakronerne i en lufttæt dåse eller bøtte med låg. De kan holde sig ca 1 uge. Kokosmakronerne kan også fryses.

Tips til opskriften.

 • Kokos, hindbær og chokolade er et “match made in heaven”, og man kan sagtens dyppe bunden af makronerne i chokolade eller dryppe lidt chokolade på toppen af kagerne, hvis man synes. Der kan både bruges, mørk, lys, hvid, dulcey og ruby chokolade.
 • I stedet for hindbærmarmelade kan man bruge en hvilken som helst anden form for marmelade. Fx abrikos, appelsin, jordbær og lignende. Jeg bruger stort set aldrig bagefast marmelade, og jeg har ikke haft problemer med, at marmeladen er “stukket af” under bagningen.
 • Skal kokosmakronerne være ekstra lækre, så kan man tilsætte 100 gr revet marcipan til kokosmassen. Det skal blot “æltes” ind i dejen sammen med de øvrige ingredienser. Er dejen svær at samle, så kan med fordel tilsætte lidt vand – bare 1 spsk ad gangen, indtil kokosmassen kan samles.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Keld Rask Andersen
1 år siden

Hej

Jeg er blevet lun på tanken om, at lave kokosmakroner efter din opskrift, jeg har kondenseret mælk og hasselnød creme som jeg gerne vil have brugt, har du en idé til om det kan bruges i denne sammenhæng og evt. hvor meget der skal bruges, kan jeg mon undvære sukker?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)