Hindbærcoulis – hjemmelavet hindbærsovs.

2 kommentarer
Desserter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Hindbærcoulis er en kold frugtsauce, som er lavet på hindbær, og den er helt genial som sødt-syrligt tilbehør til alt lige fra dessertkager til is og fromager. Helt genialt som tilbehør til kraftige chokoladekager eller ovenpå danskernes nytårsdessert nr. 1, nemlig hjemmelavede nøddekurve med is og frugt.

Se også – Karamelsovs I Brownies I Pandekager I Nøddekurve

Hindbærcoulis eller hindbærsovs.

Hindbærcoulis er i bund og grund blot et andet ord for hindbærsovs – eller hindbærsauce, hvis nu jeg skal medtage alle de forskellige navne. Altså hindbær (friske eller frosne), der koges møre i en gryde med lidt vand, sukker, vanilje og evt. en smule citronsaft, og efterfølgende blendes til en cremet dessertsauce. Hvorvidt man så vælger, at kalde det for hindbærcoulis eller hindbærsovs, vil jeg lade være op til den enkelte.

Tip! Se også mine bedste tips til hindbærcoulis under opskriften.

5 fra 3 stemmer

Hindbærcoulis (hindbærsovs)

Samlet tid10 min
Antal: 2 dl

Ingredienser

 • 250 gr frosne hindbær (der kan også bruges friske hindbær)
 • ½ dl vand
 • 4 spsk sukker (eller efter smag)
 • 2 tsk vaniljesukker (kan udelades)
 • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

 • Kom frosne hindbær og vand i en lille gryde.
 • Bring gryden i kog og lad bærrene koge i ca 5 minutter.
 • Stik en stavblender i gryden og blend til en cremet hindbærsovs. Har man ikke en stavblender, eller ønskes en grovere konsistens, så nøjes med at røre bærrene igennem med en ske.
 • Smag til med sukker, vaniljesukker og citronsaft.
 • Lad hindbærcoulisen afkøle.
 • Server den kolde hindbærcoulis til chokoladekage, ovenpå is, pandekager, yoghurt eller risalamande.
 • Hindbærcoulis kan holde sig ca 1 uge på køl, hvis den hældes på et rengjort glas eller en bøtte med låg. Den kan desuden fryses.

Ofte stillede spørgsmål.

Hvad er hindbærcoulis?

Hindbærcoulis er et andet ord for hindbærsovs eller hindbærsauce, men i bund og grund er der stort set tale om det samme. Nemlig en lækker puré af hindbær, som er en perfekt dessertsauce til eksempelvis chokoladekager, is, pandekager, fromager, panna cotta eller bare ovenpå morgenyoghurten.

Tips til opskriften.

 • Der kan både bruges friske og frosne hindbær til hindbær coulis. I sæsonen er det selvfølgelig oplagt at bruge friske hindbær. Men resten af året er det helt klart nemmest (og billigst) at købe en pose frosne hindbær. Mængden af sukker i opskriften afhænger af, om man bruger friske eller frosne bær, så husk at smage til.
 • Man kan sagtens lave coulis i forvejen, for den kan snildt holde en uges tid på køl i et skoldet syltetøjsglas eller i en bøtte med låg. Coulisen kan desuden fryses, så har man mange hindbær, kan man lave en stor portion og fryse ned.
 • Hindbærcoulis kan også bruges til at lave hjemmelavet hindbærkoldskål. Det er blot at lave en helt traditionel portion kærnemælkskoldskål og tilsætte 1-2 dl hindbærcoulis efter smag. Server evt. hindbærkoldskålen med friske hindbær, marengskys og en kugle is, fx hindbæris.
 • Jeg kan godt lide, når der er lidt struktur i hindbærcoulisen, derfor sier jeg ikke kernerne fra. Men vil man hellere have en helt glat frugtsauce, så skal coulisen bare passeres igennem en finmasket si eller sigte, når den er kogt og inden den afkøles.

Hvad bruges hindbærcoulis til?

Det tager ca 10 minutter at lave hindbærcoulis, så det er ret nemt. Og når først coulisen er afkølet, kan den bruges til et væld af forskellige former for kager og desserter.

Hindbærcoulis er selvfølgelig oplagt til et stykke svampet chokoladekage. Fx en god chokoladebrownie og gerne med en kugle vaniljeis til. Men hindbærsovsen smager også virkelig dejligt til is uden chokoladekage. Både når den er varm og kold. Kombinationen af iskold vaniljeis og lun hindbærcoulis er virkelig lækker og bestemt anbefalelsesværdig.

Derudover er hindbærcoulis lækkert til pandekager og vafler og som “sauce” til buddinger, fromager og på panna cotta. Og så er jeg altså også nødt til at slå et slag for hindbærcoulis på skyr eller yoghurt med sprød granola eller hjemmelavet rugbrødsdrys. En skøn lille ting, der er perfekt til weekendmorgenmaden eller brunchbuffeten.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ingrid
1 år siden

Uh, det ser godt ud. Den vil jeg prøve at lave. Vil nok bruge flormelis i stedet for melis.
Tak fordi du forsyner os alle med super opskrifter!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)