Confiterede andelår.

0 kommentarer
Fjerkræ, Hovedretter, Julemad og juleopskrifter, Mortens aften, Opskrifter, Simremad
Gå direkte til opskriften
Opskrift confiterede andelår med frisk timian på et fad med kniv og gaffel ved siden af.

Confiterede andelår. Det lækreste, møre andekød med sprødt skind, som er fyldt med smag, og som med garanti ikke bliver tørt. Confiterede andelår er blevet virkelig populære i de senere år, og mange steder kan man købe dåser med confiteret and, som bare lige skal varmes. Men faktisk er det uhyre simpelt at lave hjemmelavede confiterede andelår. Det kræver bare lidt tålmodighed. Til gengæld tager det kun 20-25 minutter at tilberede lårene efterfølgende, så det er jo vitterligt fast food af den allerbedste slags.

Nem opskrift på confiterede andelår.

Der skal ganske få ingredienser til at lave confiteret and. Eller confit de canard, som den franske delikatesse også kaldes. Og selvom det tager tid, så går det meste af tiden faktisk med at vente på. Først på at lårene trækker med hvidløg, krydderurter. Og efterfølgende på at de koger møre i andefedt.

Til gengæld kan de confiterede andelår uden problemer tilberedes i god tid og stå på køl i 1 måned eller længere, hvilket gør dem helt oplagte at servere til julefrokosten eller en lækker gæstemiddag. Eller hvad med julemiddagen? 1-2 andelår pr person er som regel passende. Og man slipper for at stå tilbage med en hel and, hvoraf der måske kun er spist 1/3. Især hvis der også har været flæskesteg og julemedister på bordet. Og savner man brystkød, kan man jo supplere med et stegt andebryst.

Tip! Se mine bedste tips til confiterede andelår under opskriften.

Opskrift confiterede andelår med frisk timian på et fad med kniv og gaffel ved siden af.
3 fra 4 stemmer

Confiterede andelår

Hvile + tilberedningstid10 t 20 min
Samlet tid10 t 40 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 4 store andelår
 • 2 fed hvidløg (pillede og finthakkede)
 • 4 spsk friskhakkede krydderurter (fx timian og rosmarin)
 • 1 kg andefedt
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Dup andelårene tørre med lidt køkkenrulle og kom dem i en frysepose.
 • Tilsæt hvidløg, krydderurter, salt og peber til posen og fordel det på andelårene.
 • Luk posen til og stil den på køl i minimum 8 timer, men gerne op til 24 timer.
 • Smelt andefedtet i en gryde ved svag varme.
 • Tør krydderurteblandingen af andelårene og kom dem ned i gryden. Det er vigtigt, at andelårene er dækkede af andefedt.
 • Lad andelårene simre i det varme andefedt i ca 2 timer, indtil de er så møre, at kødet nemt slipper benet.
 • Skal lårene spises med det samme, kan de efterfølgende steges på panden eller i ovnen ved 225 °C varmluft i ca 20-25 minutter, indtil skindet er brunt og sprødt.
 • Andefedtet fra gryden hældes igennem en sigte, så rester af krydderurter og urenheder sigtes fra. Herefter kan fedtet fryses ned og bruges igen og igen.
 • Skal de confiterede andelår gemmes, kommes de i et skoldet glas eller en bøtte med låg, hvorefter det sigtede andefedt hældes over. Det er vigtigt, at lårene er dækkede af fedt. Lårene kan holde sig minimum 1 måned på køl.
 • Ved servering tages lårene op af glasset, overskudsfedt skrabes af (og gemmes sammen med det øvrige fedt) og lårene tilberedes som beskrevet herover.

 

Se også – 

 

Rosastegt andebryst

 

Langtidsstegt and

 

Tips til opskriften.

Det har tidligere været lidt svært at skaffe andefedt, men i de senere år synes jeg, det er blevet nemmere. Fx har jeg set dåser med andefedt i større supermarkeder. Alternativt kan man ofte købe andefedt hos sin slagter. Men det koster selvfølgelig lidt mere end en dåse fra supermarkedet. Sidst men ikke mindst kan man købe 2 ds færdiglavet confiteret and. Lårene tilberedes efter anvisning på dåsen og fedtet gemmes. Og så er man klar til at lave hjemmelavede, confiterede andelår af det gemte fedt.

Se også – Flæskesteg I Brunede kartofler I Rødkål I Rødkålssalat

Ovenstående opskrift er til 4 andelår, men i virkeligheden gælder det bare om at bruge fedt nok (og en gryde der er stor nok, selvfølgelig), så kan man sagtens laves en større portion. Vær OBS på, at man ikke nødvendigvis er nødt til at bruge 2 liter andefedt, hvis man vil lave 8 andelår. Der skal bare være fedt nok til, at alle lårene er dækkede. Derfor er det også en fordel at bruge en beholder, som ikke er for stor, men som får fedtet til at stå så højt som muligt.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)