Flæskesteg i airfryer.

5 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Julemad og juleopskrifter, Mortens aften, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften
Opskrift flæskesteg i airfryer

Annonce. Indlægget er lavet i samarbejde med Cosori.

De fleste af os kan vist blive enige om, at succeskriteriet for en lækker flæskesteg er saftigt kød og knasende sprøde svær. Og hvis man tilbereder sin flæskesteg i airfryer, så bliver det lige lidt nemmere at opnå begge dele. Faktisk kan man nærmest bare læne sig tilbage og lade maskinen klare hele arbejdet.

Sprød flæskesteg i airfryer.

Den her flæskesteg er lavet i en Dual Blaze Airfryer fra Cosori. Og jeg kan lige så godt være ærlig og indrømme, at jeg er kæmpe fan. Også selvom jeg var ret lang tid om at komme med på “airfryer-bølgen”. Men nu er jeg, som så mange andre, lettere afhængig, og har gang i en masse køkken-eksperimenter. Godt hjulpet på vej af det fine opskriftshæfte fra Cosori, som fulgte med airfryeren.

Modsat min sædvanlige opskrift på flæskesteg, som tager 3 timer at lave, så er en flæskesteg i airfryer færdig på bare lidt over 1 time. Tilberedningstiden kommer selvfølgelig an på stegens størrelse. Men en pæn steg på ca 1½ kg bliver superlækker og dejligt saftig på den tid.

Og så er der sværene. Jeg må indrømme, at jeg havde en mistanke om, at de måske nok ville blive sprøde, men også lidt hårde. Men det skete slet ikke. Vi fik knasende sprøde flæskesvær, som min traditionelle ovn ikke kunne have lavet bedre. Og stegen blev serveret efter alle kunstens regler med brunede kartofler, rødkål og lækker sauce lavet af stegeskyen fra flæskestegen.

Tip! Læs meget mere om airfryers og se mine bedste tips under opskriften.

Opskrift flæskesteg i airfryer
4.53 fra 17 stemmer

Flæskesteg (airfryer)

Stegetid1 t 10 min
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 flæskesteg (ca 1½ kg)
 • 1 liter kogende vand
 • salt

Fremgangsmåde

 • Kontroller at sværen er ridset ordenligt ned til kødet (dog ikke ned i kødet). Skær evt. selv sværene efter med en kniv.
 • Læg bundristen på plads i skuffen til airfryeren og placer stegen ovenpå risten.
 • Overhæld stegen med kogende vand så sværene adskilles let. Vandet kan senere bruges til sauce, så bunden må ikke koge tør. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
 • Drys salt ned imellem hvert svær. Salt er medvirkende til sprøde svær, så her kan det godt betale sig at være lidt grundig.
 • Sørg for, at stegen ligger nogenlunde lige på risten, så sværen bliver tilberedt jævnt. Juster evt. med et par halve kartofler, hvis et hjørne skråner.
 • Tilbered stegen ved 180 °C i 60 minutter.
 • Juster herefter temperaturen til 200 °C og steg i yderligere 10-15 minutter, indtil sværen er gylden og sprød.
 • Bruges et stegetermometer, så skal temperaturen gerne ligge på ca 63-65 °C. Så er stegen gennemstegt, men stadig lækker og saftig.
 • Lad stegen hvile i ca 10 minutter inden servering. Imens kan saucen laves af skyen fra bunden af skuffen. Se evt. min opskrift på brun sauce her.
 
 
 

Hvad er en airfryer?

En airfryer fungerer groft sagt som en varmluftsovn i miniformat. Men den er hurtigere til både at varme (fordi den ikke kræver forvarmning) og til at tilberede maden end en traditionel varmluftsovn. Faktisk kan man i visse tilfælde nedsætte tilberedningstiden af maden med helt op til 50 %.

Maden tilberedes ved hjælp af varm luft, der blæses rundt i airfryeren, hvilket betyder, at man kan opnå lækker og sprød stegeskorpe med et minimum af fedtstof. Dette gælder fx for pommes frites og ovnristede kartofler, forårsruller, panerede fiskefileter, kyllingenuggets, indbagte rejer og meget mere.

Den hurtige tilberedningstid betyder i øvrigt, at kødet holder sig dejligt saftigt. I hvert fald har jeg haft stor succes med både den her flæskesteg i airfryer og en supersaftig, helstegt kylling med sprødt skind.

Airfryeren fra Cosori er desuden supernem at rengøre. Det stilrene design gør, at overfladen blot kan tørres over med en fugtig klud, imens kurven (som er med nonstick belægning) og det øvrige tilbehør enten kan vaskes op i hånden eller sættes i opvaskemaskinen.

Tips til airfryer.

En airfryer kan måske ikke helt erstatte en traditionel ovn, men den er et fantastisk alternativ. Specielt i mindre husholdninger (1-3 personer), hvor det ikke altid kan betale sig at opvarme ovnen for at tilberede en lille portion. Men eftersom det er både nemt og superlækkert at lave mad i en airfryer, så kan større familier helt sikkert også få glæde af en. Man bør derfor altid starte med at gennemtænke behov, og så finde en model i størrelse og kapacitet svarende dertil. Det er jo så ærgerligt at få købt for småt.

Cosori har desuden udviklet en tilbehørspakke, som jeg helt klart vil anbefale, at man overvejer at anskaffe sig, hvis man vil have det optimale ud af sin airfryer. Pakken indeholder bl.a en kageform, en pizzapande, grillspyd og en muffinform, så man kan bage minimuffins (eller æggemuffins til morgenmad/madpakker).

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lars
1 måned siden

5 stars
Tupperware har i øjeblikket en fantastisk airfryer til salg. Maskinen kan simpelthen ikke undværes

Marianne
1 måned siden

Skal det 1 l vand ned i airfryeren?

Kirsten
22 dage siden

Har brugt din opskrift til flæskesteg i min Cosori airfreyer.
Sværen blev stenhård.
Tænker om jeg skal sænke temperaturen 10 g.?
Vh Kirsten

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)