Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Parisertoast med skinke og ost.

0 kommentarer
Brunch - opskrifter., Frokostretter, Opskrifter, Snacks, Svinekød
Gå direkte til opskriften
Opskrift parisertoast med skinke og ost på en skiferplade med et blå viskestykke

Parisertoast. Den klassiske, varme sandwich med kogt skinke og smeltet ost der, som navnet antyder, stammer fra Frankrig. Nærmere bestemt Paris, hvor den også er kendt under navnet Croque Monsieur. En vaskeægte café-klassiker, som jeg ofte bestiller til brunch eller frokost, hvis vi er ude og spise, og det ikke er den helt store sult, der plager. Gerne med en cafe latte ved siden af.

Se også – Tunsalat I Panini med kylling og pesto I Rugbrødspanini

Nem parisertoast opskrift.

En klassisk parisertoast kræver ikke andet end sandwich- eller toastbrød, kogt skinke og ost. Gerne ost med en god smelteevne som fx cheddar, mozzarella eller lignende. Jeg smører sandwichbrødet med lidt sennep (alm. sennep, grovkornet sennep eller sød sennep), inden jeg lægger brødskiverne sammen om skinke og ost, men det bestemmer man jo selv.

Mine parisertoasts ryger i panini-jernet, hvor de får fine striber og en sprød skorpe. Men man kan sagtens bruge en almindelig toaster i stedet for. Har man hverken panini-jern eller toaster, kan man også riste sin parisertoast på en pande i lidt smør, eller sætte den i ovnen. Det har jeg beskrevet nærmere i opskriften.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer under opskriften.

3,17 fra 6 stemmer

Parisertoast

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 8 skv sandwichbrød eller toastbrød
  • 4 spsk sennep (evt. sød sennep)
  • 100 gr kogt skinke i skiver (fx prosciutto)
  • 100 gr revet ost

Fremgangsmåde

  • Smør sennep på brødskiverne.
  • Fordel kogt skinke og revet ost ovenpå 4 brødskiver og læg de restende brødskiver ovenpå som låg.
  • Rist sandwicherne i et panini-jern, en toaster eller på en pande i lidt smør, indtil brødet er gyldent og sprødt, og osten er smeltet.
  • Sandwicherne kan også tilberedes i ovnen ved 190 °C (varmluft) i ca 10 minutter,
  • Skær evt. de varme parisertoasts i trekanter og server straks.

Tips til opskriften.

Jeg bruger en god, italiensk prosciutto, når jeg laver parisertoasts, men en hvilken som helst form for kogt skinke kan selvfølgelig bruges. En rest kogt hamburgerryg (eller skinke) kan også fint skæres ud i tynde skiver. Prøv også at lave parisertoast med kyllinge- eller kalkunpålæg. Det smager også godt.

Vil man have ekstra sprød skorpe på sin parisertoast, så prøv at smøre over- og undersiden af brødet med et tyndt lag smør (den side der vender ud). Det er især et hit, hvis man laver sin toast i ovnen, men skorpen bliver også ekstra sprød, hvis man bruger et panini-jern eller en almindelig toastmaskine.

Jeg bruger et Snack Collection jern fra med udskiftelige plader fra Tefal, når jeg laver parisertoasts. Jernet har både paniniplader og toastplader. Men lige når det kommer til parisertoasts, foretrækker jeg at bruge paninipladerne, fordi de giver sprød skorpe og desuden fine grillstriber på brødet.

Parisertoast er skønne som en let frokost eller snack, men de er også supergode som suppebrød. Herhjemme er en lækker, hjemmelavet tomatsuppe med tilbehør af parisertoast med skinke og ost i hvert fald altid et kæmpe hit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer