Drømmekage med havregryn.

0 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift drømmekage med havregryn skåret i firkanter på en bagerist med et blåt viskestykke

Rigtig mange af os både kender og elsker den klassiske drømmekage fra Brovst med saftig vaniljekagebund og smovset kokostopping. Men faktisk findes drømmekagen i en lidt anden variant, som er mindst lige så lækker og nem at lave. Nemlig drømmekage med havregryn i stedet for kokos.

Drømmekage med havregryn opskrift.

En drømmekage med havregryn er selvfølgelig oplagt at lave, hvis ikke man bryder sig om kokos. Men faktisk er havregrynsvarianten også helt perfekt, hvis man bare gerne vil variere kagen engang imellem, og ikke altid lave den samme udgave.

Jeg synes, at denne her opskrift på drømmekage med havregryn er fantastisk i sin egen helt enkle udgave. Men selvfølgelig findes der forskellige måder at variere kagen på. Både med nødder, marmelade og chokolade. Det har jeg beskrevet nærmere i kapitlet under opskriften.

Tip! Se også tips til opskriften + lækre variationer under opskriften.

Opskrift drømmekage med havregryn skåret i firkanter på en bagerist med et blåt viskestykke
4.34 fra 3 stemmer

Drømmekage med havregryn

Bagetid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • tsk bagepulver
 • 200 gr hvedemel
 • dl mælk
 • 50 gr smeltet smør

Havregrynstopping

 • 100 gr smør
 • 125 gr havregryn (jeg bruger finvalsede)
 • 125 gr brun farin
 • 0,75 dl mælk

Fremgangsmåde

 • Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til en luftig æggesnaps.
 • Sigt bagepulver og hvedemel sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken.
 • Til sidst tilsættes smeltet smør.
 • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 15 x 20 cm) foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 180 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil den er gennembagt og gylden. Tjek evt. med et lille træspyd, om kagen er gennembagt.
 • Imens forberedes havregrynstoppingen til kagen.

Havregrynstopping

 • Kom smør, havregryn, brun farin og mælk i en gryde. Sæt gryden på komfuret og lad det hele smelte sammen til en ensartet blanding. Det behøver ikke koge.
 • Tag kagen ud af ovnen og fordel den varme havregrynstopping på kagen.
 • Imens varmes ovnen op til 225 °C (varmluft).
 • Bag kagen i yderligere 5-10 minutter, indtil toppen er fint gyldenbrun.
 • Lad kagen afkøle på bageristen og server den lun eller kold.
 • Kagen kan holde sig svampet og lækker i 2-3 dage. Den kan desuden fryses.

Tips til lækre variationer.

Skal der ekstra smæk på smagen og lækkerierne, så kan man tilsætte grofthakket chokolade eller chocolate chips til vaniljekagedejen, inden den fordeles i formen og bages. Der kan bruges både mørk, mælk og hvid chokolade til kagen. Den kan også fordeles grofthakkede mandler eller hasselnødder i havregrynstoppingen, hvis der skal ekstra knas til.

Prøv at fordele et lag hindbær- eller jordbærmarmelade ovenpå den friskbagte kagebund, inden havregrynstoppingen fordeles og kagen sættes tilbage i ovnen. Præcis ligesom når man smører et lag marmelade på en bedstefars skæg kage, inden marengsen fordeles på toppen. Marmeladen giver et sød-syrligt og lækkert twist til kagen.

Havregrynstoppingen klæder den lækre vaniljekagedej, men er også god som topping på andre slags skærekager. Prøv fx at lave en banankage eller en “Den du ved nok” kage med havregrynstopping.

Se også – Banankage I Drømmekage I Chokoladekage I Citronkage

Drømmekage bagt i stor bradepande.

Som med så mange andre skærekager, så er drømmekage med havregryn oplagt at lave i en stor bradepande og tage med til uddeling i klassen, på jobbet eller lignende. Vil man lave kagen i den store bradepande til ovnen, så vil jeg anbefale, at man ganger denne her opskrift med 3 eller 4.

Bagetiden skal ikke ganges med 3 eller 4, men skal nok justeres en smule. Dog er det svært at angive en eksakt bagetid, i og med at ovne bager meget forskelligt. Tjek løbende hvornår kagen er gennembagt, ved at stikke et lille træspyd, en tandstikker eller lignende ned i midten af kagen. Hænger der ikke rå dej ved, så er kagen gennembagt.

Eksperimenter med forskellige slags topping.

Laver man en stor drømmekage i bradepande, så kan man evt. eksperimentere med både at komme kokostopping og havregrynstopping på kagen. På den måde er der noget for enhver smag. Det gøres ved både at lave en gryde med kokostopping, som vi kender det fra den traditionelle drømmekage fra Brovst, og en gryde med havregrynstopping, og så fordele fyldet på hver sin halvdel af den bagte kagebund.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)