Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Vandmelon carpaccio med feta og rødløg.

0 kommentarer
Forretter, Lette retter, Opskrifter, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften
Opskrift vandmelon carpaccio med feta og rødløg på et sort fad pyntet med frisk basilikum

Vandmelon har, som bekendt, ikke ret meget med carpaccio at gøre. Men i en tid, hvor carpaccio efterhånden er blevet synonym med blot at skære noget i tynde skiver, så vil jeg alligevel gerne slå et slag for den her vandmelon carpaccio med feta og rødløg. En superlækker og dejligt læskende forret eller tilbehør, som smagsmæssigt minder om en klassisk vandmelonsalat. Sommermad når det er bedst.

Se også – Spinatsalat med skinke og melon I Tomatsalat I Bruschetta

Vandmelon carpaccio opskrift.

Der kan gå en smule vandmelon “til spilde”, når man skærer den ud til carpaccio. I hvert fald hvis man gerne vil have helt ensartede skiver. Så skal skallen nemlig skæres af melonen på en sådan måde, at melonstykket bliver helt firkantet. Og på den måde sidder der selvfølgelig en del melon tilbage i skallen. Men det er ret nemt at skære den overskydende melon fri af skallen efterfølgende og spise det, eller stille det på køl til senere. Jeg spiser det som regel med det samme 😊

Jeg synes, at kombinationen af sød vandmelon, saltet feta (eller salatost) og den let skarpe smag fra rødløg og basilikum er en fantastisk kombination. Men skal der alligevel lidt mere til, så kan man dryppe vandmelon carpaccioen med god olivenolie eller basilikumpesto. Man kan også drysse med hakkede, saltede nødder. Det har jeg skrevet meget mere om under opskriften, hvor jeg giver et par gode tips til variationer af den lækre vandmelon carpaccio.

Tip! Se også tips til variationer af carpaccio med vandmelon under opskriften.

3,75 fra 4 stemmer

Vandmelon carpaccio

Samlet tid10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • ½ vandmelon
  • 100 gr feta/salatost
  • 1 rødløg (skåret i tynde ringe)
  • frisk basilikum (evt. alminde + rød basilikum)

Fremgangsmåde

  • Skær skallen af vandmelonen, så melonstykket formes til en firkant.
  • Skær herefter vandmelon-firkanten i helt tynde skiver med en skarp kniv.
  • Anret vandmelonskiverne på et fad eller en tallerken.
  • Smuldr feta ovenpå vandmelonen og pynt med rødløg i ringe.
  • Pynt vandmelon carpaccioen med friske basilikumblade og server.
  • Vandmelon carpaccio er bedst, samme dag den er lavet. Den er ikke fryseegnet.

 

Se også – 

 

Vandmelonsalat med feta

 

Salat med grillede abrikoser

 
 
 

Inspiration til lækre variationer.

I stedet for vandmelon kan man selvfølgelig bruge alle mulige andre former for meloner til melon carpaccio. Dog skal man være opmærksom på, at skiverne ikke bliver så jævne og ensartede, som hvis man bruger en vandmelon, fordi andre meloner udhules i midten, når kernerne fjernes. Derfor bliver skiverne mere “båd-formede”. Alternativt kan der selvfølgelig også bruges gul vandmelon.

Jeg pynter min vandmelon carpaccio med frisk basilikum. Denne gang blev det både til rød og almindelig basilikum, for jeg var så heldig, at min søde mor havde begge dele i drivhuset. Derudover var et par af basilikumstænglerne gået i blomst, så jeg dryssede også lidt af de små, lyserøde blomster over melon carpaccioen. Skal der ekstra knas til, så smager det også skønt at drysse hakkede nødder over carpaccioen. Herhjemme er saltede pistacienødder og saltmandler et hit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer