Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Asparges og rejer på sprød butterdej.

0 kommentarer
Forretter, Frokostretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

I maj og juni er det højsæson for asparges og herhjemme spiser vi dem i rå mængder. Jeg er ret vild med grønne asparges, som bare lige er dampede, men nogle gange er det også sjovt at gøre lidt mere ud af det. Derfor lavede jeg forleden denne her lækre forret (eller frokostret) bestående af asparges og rejer på butterdej. En virkelig fin anretning, nærmest en lille tartelet, som blev serveret med en skøn krydderurtedressing.

Se også – Tærte med asparges I Rejecocktail I Lakseroulade 

Opskrift på asparges og rejer på butterdej.

Nedenstående opskrift på asparges og rejer på butterdej er rimelig simpel, og den kan laves på ganske kort tid. I hvert fald hvis man lige modregner den tid det tager at bage butterdejspladerne. Jeg brugte en pakke frossen butterdej i plader, som passede helt perfekt i størrelsen til de små “skåle”. Men hvis man heller vil bruge fersk butterdej i rulle, så kan man også sagtens det. Så skal man bare selv udskære butterdejen i 6-8 firkanter.

Udover asparges og rejer, lavede jeg også et par butterdejsbunde, som blev pyntet med lufttørret skinke på toppen. Skinken spiller perfekt sammen med asparges og den friske krydderurtedressing og resultatet blev virkelig godt. Så spiser man ikke fisk eller skaldyr, så kan der altså fint bruges skinke i stedet. Og ellers er det jo bare at slå sig løs og bruge sin fantasi. Jeg er sikker på, at både krebsehaler og jomfruhummere vil være godt.

5 fra 1 stemme

Asparges og rejer på buttedej

Bagetid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 1 pk frosne butterdejsplader (6 stk)
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 50 gr friskrevet parmesan (pecorino kan også bruges)
  • 2 bdt grønne asparges
  • 300 gr rejer (kan erstattes af 12 skv lufttørret skinke)

Krydderurtedressing

  • dl creme fraiche
  • 1 bdt dild (finthakket)
  • 1 bdt purløg (finthakket)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Læg butterdejspladerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem optø. Det tager ca 15 minutter.
  • Med en kniv ridses en linje i hver butterdejsplade hele vejen rundt ca 1 cm fra kanten.
  • Pensl dejpladerne med sammenpisket æg og drys med friskrevet parmesan.
  • Knæk den nederste, træede del af aspargesene og læg 4-5 stykker ovenpå hver butterdejsplade.
  • Bag butterdejen ved 200 C° (alm ovnfunktion) i 15-20 minutter, indtil butterdejen er gylden og hævet op.
  • Tag butterdejen ud og lad den falde sammen i midten, så aspargesene ligesom ligger i en skål.
  • Anret rejerne ovenpå butterdej og asparges, pynt evt med frisk dild og server de lune butterdejsskåle krydderurtedressing.

Krydderurtedressing

  • Kom creme fraiche, citronsaft og hakkede krydderurter i en skål og rør det sammen.
  • Smag til med sukker, salt og peber og opbevar på køl indtil servering.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer