Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rejecocktail – klassisk opskrift på hjemmelavet rejecocktail.

0 kommentarer
Fisk og skaldyr, Forretter, Frokostretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Det er meget muligt, at rejecocktail var den helt store dille, når det kom til fancy forretter i 70’erne og 80’erne. Men kombinationen af rejer og salat med en sød-syrlig og let skarp thousand island dressing holder stadig 100 %, hvis man spørger mig. Både til frokost og forret og som let hovedret. Og som starten på en hyggelig gæstemiddag, hvor jeg ofte har oplevet stor gensynsglæde, når jeg har serveret en god gammeldags rejecocktail.

Se også – Thousand island dressing I Hjemmebagte flutes I Lakseroulade med flødeost

Klassisk opskrift på rejecocktail.

Jeg foretrækker en helt klassisk rejecocktail med salat, rejer og “lyserød dressing” og så ikke ret meget mere. Det skulle da lige være alt det traditionelle pynt på toppen som fx citronbåde, tomat- eller agurkeskiver og frisk dild. Og pynt skal der til, hvis det skal være en helt “rigtig” rejecocktail.

Alligevel har jeg lavet en tilføjelse til min barndoms rejecocktail, og suppleret med avocado. Dels fordi jeg er vild med avocado, men det passer også bare ualmindeligt godt til både rejer og thousand island dressing. Tænk bare på en anden, klassisk forret, nemlig den halve avocado med rejer. Derudover bruger jeg gerne babysalatblade til rejecocktails i stedet for den traditionelle, fintstrimlede iceberg. Men det bestemmer man jo helt selv.

4 fra 3 stemmer

Rejecocktail

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr babysalatblade
  • 2 stk avocado
  • 300 gr rejer (køb gerne rejer med skal og pil dem selv)
  • dl thousand island dressing (gerne hjemmelavet dressing)

Desuden

  • citronbåde, frisk dild og cherrytomater til pynt

Fremgangsmåde

  • Fordel salatbladene i 4 portionsglas.
  • Halver avocadoerne, fjern sten og skræl og skær frugtkødet i tern.
  • Fordel avocadotern og rejer i portionsglassene og hæld dressing på toppen.
  • Pynt med citronbåde, cherrytomater og frisk dild på toppen og server.
  • De færdige rejecocktails kan laves i forvejen og opbevares på køl. Men så foreslår jeg, at man først pynter med frisk dild lige inden servering, så den ikke falder sammen.

Se også – 

 

Rejesalat

 

Tunmousse med laks og rejer

 
 

Anretning.

En klassisk rejecocktail er som bekendt anrettet i portionsglas. Og det ser da også vældig fint ud, hvis man har nogle egnede glas, som er gennemsigtige, så man rigtigt kan se lagene af salatblade og rejer. Har man ikke portionsglas, så kan man i stedet bruge nogle store vinglas eller martiniglas med stilk. Eller bare nogle høje vandglas. Og is-asietter er også rigtig fine.

Vil man gerne lave rejecocktail til rigtig mange, fx på en buffet, så kan man også anrette salatblade, rejer og avocado på et stort fad som en salat. Eller også kan man bruge små vandglas og lave en masse mini rejecocktails. Det ser rigtig fint ud – især hvis de er sat snorlige op i en firkant på et fad.

Skønne variationer.

Som sagt så foretrækker jeg en helt klassisk rejecocktail med salat, rejer og dressing. Men ikke dermed sagt, at det ikke kan være rart med variationer engang imellem. Fx er det virkelig lækkert, at tilføje moden mango i tern. Det lyder måske umiddelbart lidt specielt, men den parfumerede mangofrugt spiller virkelig godt sammen med rejerne, præcis som i denne her rejesalat med mango og chili. Faktisk spiller mango og avocado også ret godt sammen. Der er derfor ingen grund til at droppe avocadoen, bare fordi man tilsætter mango.

Derudover kan man tilsætte ekstra grønt i form af grønne eller hvide asparges (blancherede og skåret i mundrette stykker) til sin rejecocktail. Og et sprødt element i form af sugarsnaps, agurk eller peberfrugt i tynde strimler er også superlækkert.

Endelig kan thousand island dressing erstattes af en anden form for dressing. Fx en god creme fraiche dressing med masser af friskhakkede krydderurter og citronsaft. Dressingen kan evt. serveres i en skål ved siden af. Og det gælder selvfølgelig enhver form for dressing. Så kan hver enkelt selv dosere, så det hverken bliver for meget eller for lidt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer