Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rejesalat med mango og chili.

5 kommentarer
Fisk og skaldyr, Forretter, Frokostretter, Julemad og juleopskrifter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift rejesalat med mango, forårsløg og chili i en blå skål, pyntet med forårløg og rejer

Denne her rejesalat med mango, forårsløg og chili er en af min mors opfindelser. Og det er verdens bedste rejesalat – i hvert fald efter min opfattelse. Blandt andet fordi den adskiller sig væsentligt fra den klassiske rejesalat, der som regel spises på brød. Her er i stedet tale om en sprød og cremet salat med bid fra forårsløg, sødme fra mango og et strejf af chili. Og den skal nydes med et stykke flute “on the side” og evt. på en bund af grøn salat. En virkelig skøn forret eller frokostret.

Se også – Tunmousse I Lakseroulade I Hjemmebagte flutes

Opskrift på rejesalat med mango.

Det er ved at være nogle år siden, at min mor lavede denne her rejesalat med mango for første gang. Og det er faktisk kun pga. min hjemmeside her, at vi har opskriften endnu. Min mor er nemlig rigtig god til at eksperimentere i et køkken, hvilket vi har fået mange skønne retter ud af.

Men når maden er spist, og ingen har fået skrevet fremgangsmåden eller ingredienserne ned, så kan det jo være svært at gentage succesen. Derfor er jeg også superglad for, at jeg lige valgte at dele denne opskrift med jer herinde. For så kan vi stadig lave den lækre rejesalat med mango, forårsløg og chili.

Tip! Se mine bedste tips til rejesalat med mango under opskriften.

4,21 fra 29 stemmer

Rejesalat med mango og chili

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 dl creme fraiche 9-18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 nip chilipulver (kan udelades)
  • 250 gr rejer (afdryppede)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 1 mango (skrællet og skåret i tern)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rør creme fraiche, mayonnaise og chilisauce sammen i en skål og smag til med chilipulver, salt og peber.
  • Vend rejer, forårsløg og mangotern i dressingen, men hold lidt tilbage til pynt.
  • Anret salaten på i en skål og pynt evt med lidt rejer, forårsløg og mangotern.
  • Lad rejesalaten trække på køl indtil servering og server med flute eller på salat.
  • Evt. rester kan holde sig på køl i 1-2 dage. Rejesalaten er ikke fryseegnet.

 

Se også –

 

Skaldyrssalat med krebs 

 

Rejecocktail

 

Tips til opskriften.

Rejer kan erstattes af andre former for skaldyr. Fx jomfruhummerhaler eller krebsehaler. Man kan også lave en virkelig lækker skaldyrssalat ved at bruge en blanding af rejer, jomfruhummere og krebsehaler.

Jeg anretter gerne rejesalaten i en skål eller på et fad. Evt. på en bund af grøn salat. Men det ser også rigtig fint ud, hvis man anretter rejesalaten portionsvist i høje glas ligesom en rejecocktail.

Er det ikke alle ved bordet, der ønsker dressing på sin rejesalat, så kan man servere salaten og dressingen i en skål hver for sig. Så kan alle blande rejesalat og dressing, som de selv ønsker det.

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hanne Larsen
5 år siden

Rejesalat med mango og chili er rigtig lækker og mine gæster var meget begejstrede for den!

Men et lille praktisk suk, 5 spsk creme fraiche gange fire er tidskrævende gratværk, det ville være dejligt med denne målangivelse i dl. Et bundt forårsløg er også et vidt begreb, kunne der ikke stå et antal forårsløg i stedet? Ellers superglad for opskriften!

Helle
3 år siden

5 stars
Hej Anne-Kathrine

Er først lige faldet over denne opskrift i weekenden.
Skønneste rejesalat nogensinde – vores gæster var vildt begejstrede!
Stor ros til din mor og dig.

Lisbeth
1 år siden

Glæder mig endnu engang til at nyde denne lækre rejesalat. Den får æren af at blive nydt sammen med Dronningens nytårstale.