Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Butterdejspakker med asparges og ost.

6 kommentarer
Forretter, Frokostretter, Ideer til studentermad, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Snacks, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Jeg indrømmer gerne, at jeg er vild med asparges. Og vi spiser virkelig mange asparges i sæsonen, fordi jeg leder efter alle mulige måder at snige dem ind i måltiderne på. Dampede, grillede, i salater, i tærter og i aspargessuppe, for nu blot at nævne et par eksempler. De her butterdejspakker med asparges og ost hører dog til blandt de lidt mere “hyggelige” serveringer med asparges. Faktisk vil ikke tøve med at kalde pakkerne med sprød butterdej, smeltet ost og møre asparges for vaskeægte comfort food. Og sådan noget skal jo til engang imellem.

Se også – Indbagte asparges med skinke I Asparges med bacon I Tærte med asparges

Nem opskrift på butterdejspakker med asparges.

Det er noget af det nemmeste, at lave de her butterdejspakker med asparges. Og de smager ikke bare godt, de ser også noget så fine ud og er helt oplagte på en sommerbuffet eller til studenterfesten. Og selvfølgelig også som en lille snack eller let forret/frokostanretning. Evt. på en bund af salat med en god dressing til.

Og selvom jeg anbefaler, at man ikke laver butterdejspakker med asparges i forvejen, fordi butterdejen så bliver blød, så kan man alligevel sagtens forberede sig i god tid. Det er nemlig kun butterdejen, der bliver blød, hvis den ligger for længe, efter den er bagt. Men man kan sagtens lave selve pakkerne, dække dem til med film og stille dem klar i køleskabet. Så skal de blot bages lige inden servering. Nemt og bekvemt.

Tip! Se også tips til lækre variationer af butterdejspakker under opskriften.

4,10 fra 10 stemmer

Butterdejspakker med asparges

Bagetid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 1 rulle fersk butterdej
  • 100 gr flødeost (naturel eller med smag, fx hvidløg)
  • 2 bdt grønne asparges
  • 1 stk æg (til pensling)
  • 50 gr parmesan (pecorino eller lign. kan også bruges)

Fremgangsmåde

  • Pak butterdejsrullen ud og skær den i 8-12 lige store firkanter.
  • Smør lidt flødeost på midten af hver dej-firkant.
  • Bræk den nederste del af de grønne asparges, der hvor de giver et naturligt knæk og fordel aspargesene, så de ligger diagonalt på dej-firkanterne.
  • Fold de 2 hjørner af dejen op omkring aspargesene, og giv dem et lille tryk, så de lukker sammen. Placér pakkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med friskrevet parmesan.
  • Bag ved 190 °C (varmluft) i ca 10-12 minutter, indtil butterdejen er gylden og "puffet" op.
  • Server butterdejspakkerne varme eller lune som snack eller forret/frokost med salat til.
  • Butterdejspakkerne er bedst, når de er relativt nybagte. Hvis de gemmes eller fryses, bliver butterdejen blød.

Lækre variationer af butterdejspakker.

Ovenstående opskrift på butterdejspakker med asparges er vegetarisk. Dog kan man uden problemer lægge et stykke lufttørret skinke, fx parma eller serranoskinke i pakkerne, inden de lukkes til. Et stykke bresaola eller bacon er også lækkert, men så vil jeg foreslå, at man sørger for at forstege baconstykkerne let. Ellers kan man risikere, at de ikke bliver lækre og sprøde, før butterdejen er færdigbagt.

Jeg bruger en god flødeost, enten naturel eller med smag, når jeg laver butterdejspakker med asparges. Men er man mere til revet ost, så er det selvfølgelig også en mulighed. Og bryder man sig slet ikke om nogen former for ost, så kan man i stedet smøre lidt tapenade eller en form for pesto på butterdejen. Og en klat creme fraiche med en fornuftig fedtprocent (18-38 %) er også lækkert.

Udover revet parmesanost (eller lignende hård ost) kan man drysse butterdejen med tørrede krydderurter og på den måde tilføre ekstra smag. Fx citronpeber, hvidløgspeber og tørrede chiliflager. Og skal det være lidt mildere, så kan man bruge et drys tørret oregano eller basilikum. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
lene
3 år siden

5 stars
du skulle prøve med ricotta som er rørt op med en god parmesan

Henrik Malmros
3 år siden

5 stars
Skal det være en varm ovn ?

Christina
13 dage siden

Hej,
Du skriver at man skal rulle butterdej ud og skære i 12 firkanter …….. hvor meget skal dejen rulles ud, hvor stor en firkant eller hvor store skal den enkelte firkant gerne være?
Mange tak – jeg glæder mig til at lave dem til stor fest på lørdag 🙂
Mvh Christina