Der er det med tærter, at ligegyldigt hvor lidt tid man har, så kan man næsten altid klappe sådan en fætter sammen i løbet af kort tid og med ganske få ingredienser og så smager det bare fantastisk. Tærter kan nemlig varieres i det uendelige og det er jo helt oplagt at bruge de ting, der ligger i grønsagsskuffen i forvejen, eller som er i sæson. På den måde spiser vi mange forskellige tærter i årets løb og sidder ikke bare fast i en broccoli- eller porretærte og forleden blev det til denne her skønne tærte med asparges og bacon. Simpelt men også utrolig lækkert og den fine smag af de friske, grønne asparges kommer virkelig til sin ret, når de kun lige akkompagneres af lidt saltet bacon og cremet æggemasse.
>> Se også min bedste opskrift på porretærte med bacon lige her.
Jeg har ikke brugt danske asparges til tærten. Dem kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at komme i en tærte, i hvert fald ikke så tidligt på sæsonen, for lige nu skal de spises “au naturel”. Bare lige dampet et par minutter og så måske med lidt smeltet smør eller hollandaise til. Til gengæld faldt jeg over et bundt tyske asparges og dem har jeg ikke så ømme følelser overfor, så de kom i kurven og senere i tærten.
Nu vi er ved tyske asparges, så beundrer jeg virkelig tyskernes evne til at spise efter årstiderne. Vi var et smut i Tyskland i weekenden og man kan tydeligt mærke, at det nu er sæson for asparges. I flere supermarkeder er der deciderede boder, hvorfra der sælges store, tykke og lækre asparges og folk står virkelig i kø for at få fingre i delikatesserne. Lidt senere på sommeren kan man så opleve, hvordan aspargesboderne forvandles til jordbærboder og ud på efteråret følger kantarellerne.
Tærte med asparges og bacon
Ingredienser
- 1 rulle fersk tærtedej (eller en portion hjemmelavet tærtedej)
- 1 bdt grønne asparges
- 100 gr bacon i skiver
- 5 æg
- 2 dl creme fraiche
- 50 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Læg tærtebunden i et tærtefad, prik den med en gaffel og forbag bunden i 10-15 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion).
- Læg baconstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne i ovnen samtidig med tærtebunden.
- Knæk den nederste del af de grønne asparges, der hvor den knækker naturligt. Skær herefter aspargesene i grove stykker og læg dem i den forbagte tærtebund.
- Bræk stegt bacon i mindre stykker og læg det ovenpå aspargesene.
- Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen og hæld æggemassen over i tærtebunden. Drys med revet ost på toppen.
- Bag tærten i 25-30 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion), indtil tærten er gylden og æggemassen stivnet.
- Server med grøn salat og en lækker dressing.
Vil du ikke være sød og skrive om tærterne kan fryses? TAK 🙂
Karin – Uhhh, jeg har vist endnu aldrig mødt en tærte, som ikke kunne fryses – det er bare ikke altid, at jeg husker at skrive, at de er fryseegnede 🙂
Behøver man at forbage tærtedejen
Marianne – Nej, det gør man ikke. Dog skal man være opmærksom på, at tærtebunden som regel bliver sprødere, hvis man forbager den 🙂
Den lyder lækker!
Hvilken størrelse tærteform bruger du til dine tærter? ?
Line – Jeg lover, at tærten er superlækker. Jeg bruger gerne en helt almindelig størrelse tærteform, sådan ca. 22-23 cm i diameter 🙂
Et tip: skift evt creme fraiche ud med hytteost. Mums det er godt 👍. Ellers laver jeg den også ofte med små laksestykker – dét er rigtig lækkert 😋
Sonja – Ja, hytteost er også lækkert i tærter. Og tak for tippet med de små stykker laks 😀
Kan man bruge butterdej i stedet for tærtedej?
Lili – Ja, det kan du sagtens 😀 😀
Sikke en lækker tærte. Jeg havde ikke creme fraiche og brugte i stedet 11/2 dl skyr med 1/2 dl fløde blandet med lidt revet ost og 1 spsk hvedemel.
Derudover tilsatte jeg 2 løg skåret i tynde skiver. De blev sauteret med ca 100 g champignon og bacon.
Jeg havde ikke friske asparges og brugte dåse asparges, der var dræneret.
Bacon lagde jeg øverst, da tærten i ovnen.
Bunden lavede jeg selv: 100 g havregryn, 100 g hvedemel, 50 g smør, 50 g skyr 1 tsk salt, ca 1 dl vand. Blendes sammen, hvilende 1/2 time inden udrulning.
Det er jo rigtigt fint Tove, men måske din overskrift skulle være:
“jeg kender en helt anden tærteopskrift”…
Dejen laves helt anderledes med havregryn…..
De oprindelige ingredienser tilføjes/ ændres helt med champignon, løg og dåseasparges….
Som så røres med fløde og skyr i stedet for creme fraiche ….
Din opskrift er sikkert også fin men har intet med den oprindelige opskrift at gøre
Rene